καστοριά λίμνη

Αφιέρωμα στην Καστοριά

Ατελείωστες βόλτες μπροστά στην επιβλητική της λίμνη, χαλαροί περίπατοι σε γραφικές συνοικίες, κοντινές εκδρομές σε υπέροχα χωριά, γεύσεις και νυχτερινή ζωή που παρασύρουν, και πολλά ακόμα κρυμμένα μυστικά, από μια πόλη που είναι ικανή να σε μαγέψει. Αυτή είναι η Καστοριά, μια πόλη με πολλά πρόσωπα, που ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως, όποια και αν είναι η επιλογή, η επιστροφή θα τον βρει σίγουρα γεμάτο από εικόνες και συναισθήματα. Άλλωστε, αυτή η πανέμορφη πόλη της δυτικής Μακεδονίας γνωρίζει καλά τον τρόπο να μαγεύει τους επισκέπτες της. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν τις χάρες της.

Καστοριά

Η πρώτη εικόνα είναι λένε και η πιο σωστή. Κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει για την Καστοριά. Ο κάθε επισκέπτης μόλις την αντικρύσει, βλέπει την υπέροχη λίμνη της. Η λίμνη της Καστοριάς, η Ορεστιάδα, η οποία αγκαλιάζεται ουσιαστικά από την πόλη, είναι πηγή έμπνευσης για ολόκληρη την Καστοριά, την οποία ουσιαστικά καθρεφτίζει στ νερά της. Μη χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε, αλλά και να περπατήσετε στις όχθες της. Το συνολικό μήκος γύρω από τη λίμνη είναι 7 χιλιόμετρα, είναι δηλαδή ιδανική για περίπατο. Στη νότια όχθη της, μπορείτε να δείτε και τη γνωστή “Σπηλιά του Δράκου”, ένα υπέροχο σπήλαιο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Μέσα στην πόλη, το Ντόλτσο, η παλιά πόλη δηλαδή, είναι ιδανική για μία βόλτα στο παρελθόν. Στα σοκάκια, με τα παλιά αρχοντικά σπίτια και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την ιστορία της πόλης. Καθίστε αναπαυτικά σε ένα από τα πολλά μεζεδοπωλεία της περιοχής και ανακαλύψτε μοναδικές τοπικές γεύσεις, στα καλύτερά τους. Στο Ντόλτσο υπάρχει το Λαογραφικό αλλά και το Ενδυματολογικό μουσείο της Καστοριάς, και τα 2 με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν πάλι σας αρέσει η πανοραμική θέα, στον λόφο του Προφήτη Ηλία θα χαρείτε την πόλη και την λίμνη από ψηλά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Καστοριά, στο ekdromi.gr!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.