ηράκλειο κρήτης ekdromi.gr

Αφιέρωμα στην Κρήτη – Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Κρήτης .Βρίσκεται ανάμεσα στο βουνό του Ψηλορείτη και τη Δίκτη (Λασιθιώτικα Όρη). Ο νομός Ηρακλείου είναι ο μεγαλύτερος νομός του νησιού. Για το λόγο αυτό καλό θα είναι, για όποιον τον επισκεφθεί, να έχει μέρες μπροστά του για να τον ανακαλύψει ολόκληρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευθεί. Υπέροχες παραλίες, πανέμορφες διαδρομές, αξιοθέατα με τεράστιο ενδιαφέρον. Δεν σταματούμε όμως εδώ καθώς οι μαγικές γεύσεις της κρητικής κουζίνας συνθέτουν το ολοκληρωμένο παζλ της ευρύτερης περιοχής.

Αξιοθέατα στο Ηράκλειο Κρήτης

Ηράκλειο Κρήτης: Το παλάτι της Κνωσού

Το παλάτι της Κνωσού

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που έχει κανείς να θαυμάσει στο Ηράκλειο, είναι χωρίς αμφιβολία η Κνωσός και η Φαιστός. Η Κνωσός βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου. Έχει να επιδείξει το πασίγνωστο ανάκτορο της Κνωσού ως κυριότερο δείγμα το μινωικού πολιτισμού. Στην Φαιστό βρίσκονται τα ερείπια σπουδαίων αρχιτεκτονημάτων αλλά και ο περίφημος δίσκος της Φαιστού, ο οποίος δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί μέχρι σήμερα.

Παραλίες του νομού Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Παραλία Μάταλα

Παραλία Μάταλα

Σίγουρα είναι δύσκολο να χωρέσουν σε μερικές γραμμές όλες οι παραλίες του νομού. Σίγουρα κάποιες θα αδικηθούν. Δεν θα πρέπει να παραλείψετε πάντως να περάσετε μια βόλτα από τις παρακάτω: Βαθύ: πρόκειται για μια παραλία η οποία θυμίζει περισσότερο λίμνη. Αγιοφάραγγο: δύσκολη στο να την προσεγγίσεις, για τους λάτρεις της απομόνωσης και της ησυχίας.  Μάλια: Θαλάσσια σπορ, beach bars και 6 χιλιόμετρα αμμουδιάς. Μάταλα: Από τις πιο όμορφες του νομού, γνώστη από τη 10ετία του ’70 ως κέντρο των χίπις! Μονοναύτης: Από τις οργανωμένες παραλίες του νομού, για όσους θέλουν τις ανέσεις τους. Τέρτσα: Ερημική και μεγάλη αμμουδιά, από τις πιο όμορφες του Ηρακλείου.

Πόλη του Ηρακλείου

Ηράκλειο Κρήτης: Κρήνη Μοροζίνη

Κρήνη Μοροζίνη

Και μέσα στην πόλη όμως το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Κάνοντας τη βόλτα σας στην πόλη του Ηρακλείου (την 4η μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα) μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Κρήνη Μοροζίνη (το περίτεχνο ενετικό συντριβάνι με τα 4 λιοντάρια), το ενετικό φρούριο Κούλες καθώς και τα ενετικά τείχη και τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ! Το Ηράκλειο, αυτή η πανέμορφη πόλη της Κρήτης, έχει τον δικό της, μοναδικό τρόπο να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της καθώς συνδυάζει άψογα την αίγλη του παρελθόντος με ένα όμορφο παρόν. Εκτός της πόλης του Ηρακλείου, ολόκληρος ο νομός προσφέρει μια πληθώρα φυσιολατρικών και πολιτιστικών εμπειριών. Η μαγεία του Ηρακλείου δεν περιορίζεται μόνο στην ενδιαφέρουσα ιστορία του, αλλά εκτείνεται και στο αρμονικό μείγμα της κρητικής παράδοσης με τη σύγχρονη ζωή. Ως η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο προσελκύει ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο, προσφέροντας τους τον θησαυρό της πολυσυλλεκτικής κληρονομιάς και των σύγχρονων ανέσεων. Η πόλη βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης και είναι η αφετηρία για την ανακάλυψη του νησιού. Καθώς αποβιβάζεστε από το πλοίο στο λιμάνι, θα ανακαλύψετε την ιστορία της πόλης, που προσφέρει επίσης τις ανέσεις μιας πολυσύχναστης σύγχρονης πόλης. Ας δούμε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης από το Ekdromi.gr.

Προσφορές Ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης

Pelagia Bay Hotel

Σε ιδανική τοποθεσία πάνω από το χωριό της Αγίας Πελαγίας, το ξενοδοχείο Pelagia Bay σας καλωσορίζει με υπέροχη θέα στο κρητικό Πέλαγος. Ζεστό και φιλικό, το ξενοδοχείο Pelagia Bay αποτελεί ουσιαστικά ένα «χωριουδάκι» από 5 μικρά κτίρια, που συγκεντρώνονται γύρω από μια πισίνα και έναν πλούσιο ελληνικό νησιωτικό κήπο. Το ξενοδοχείο, που διαθέτει 39 δωμάτια και διαμερίσματα, προσφέρει αίθουσα παιχνιδιών (με μπιλιάρδο, επιτραπέζια παιχνίδια), δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi / Internet, lounge bar, εστιατόριο-βεράντα και πισίνα. Διατίθενται δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

4* Lato Annex Boutique Rooms

Το Lato Annex Boutique Rooms βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, σε απόσταση 2,2χλμ. από την Παραλία Αμμουδάρα και μόλις 100 μέτρα από το Ενετικό Λιμάνι. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν ντουλάπα και τηλεόραση ενώ κάθε μονάδα του Lato Annex Boutique Rooms περιλαμβάνει κλιματισμό. Η θέση που βρίσκεται σας επιτρέπει να είστε σε κοντινή απόσταση από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Ηρακλείου.

4* Villaggio Hotel

Το Villaggio Hotel είναι ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο παραδοσιακό χωριό της Παλιάς Χερσονήσου στην Κρήτη. Είναι χτισμένο σε αμφιθεατρική θέση, προσφέροντας εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στο βουνό. Τα μοντέρνα δωμάτια και σουίτες προσφέρουν, μεταξύ άλλων, δωρεάν Wi-Fi, μαρμάρινα μπάνια, δορυφορική τηλεόραση LED και μπαλκόνια για να απολαύσετε τον ήλιο και τον περιβάλλοντα χώρο. Το ξενοδοχείο προσφέρει υπηρεσία δωματίου, δωρεάν δημόσιο χώρο στάθμευσης, 24ωρη ρεσεψιόν και ανελκυστήρα. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Ηράκλειο Κρήτης εδώ.

About Ekdromi.gr