άνδρος χώρα

Καλοκαιρινή Άνδρος

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και αποτελεί την πιο «διαφορετική» πρόταση των Κυκλάδων. Η αρχοντική Άνδρος, με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και το (σχεδόν αφύσικο για Κυκλάδες) πράσινο, έχει τόσες ιστορίες να διηγηθεί, όσα και τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις για να τη γνωρίσεις.

Άνδρος: Το ηλιοβασίλεμα στην Άνδρο είναι μαγικό, πολλοί επισκέπτες σταματούν για να φωτογραφίσουν τον Ήλιο που βυθίζεται στο νερό.

Το ηλιοβασίλεμα στην Άνδρο είναι μαγικό, πολλοί επισκέπτες σταματούν για να φωτογραφίσουν τον Ήλιο που βυθίζεται στο νερό.

Άνδρος: Φτάνοντας στο λιμάνι

Το πλοίο εισβάλλει αργά στο καλά φυλαγμένο λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο. Οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν την φυσική διαφορετικότητα του νησιού. Ναι, εδώ το τοπίο δεν είναι ξερό. Το πράσινο και η πέτρα συνδυάζονται αρμονικά και παίζουν με τα μάτια και τις αισθήσεις. Το Γαύριο δεν έχει τη βαβούρα των άλλων λιμανιών των Κυκλάδων, απεναντίας, είναι συνήθως ήσυχο. Μία πρώτη βόλτα και ένας καφές στο λιμάνι είναι ικανά να δημιουργήσουν την αίσθηση της χαλάρωσης. Να γεμίσουν τις μπαταρίες για την εξερεύνηση του μεγάλου νησιού.

Άνδρος: Γαύριο: Το λιμάνι της Άνδρου

Γαύριο: Το λιμάνι της Άνδρου

Παραλίες

Υπομονή, καλή διάθεση, αντοχή στο χωματόδρομο και στο τέλος το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Ο Ζόρκος, η Άχλα, η Χρυσή άμμος και πολλές άλλες παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες ανοργάνωτες, μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε τύπο ταξιδιώτη. Από αυτούς που έλκονται από τις ανέσεις και τα beach bars, μέχρι και αυτούς που προτιμούν κάτι πιο ήσυχο, πιο απομονωμένο. Για όσους αρέσκονται και σε κάτι τελείως prive, το νησί διαθέτει και παραλίες πλήρως απομονωμένες, άρκει να ξέρετε τα μυστικά (και να οδηγείτε 4Χ4).

Άνδρος: Η πανέμορφη παραλία του Ζόρκου στην Άνδρο

Η πανέμορφη παραλία του Ζόρκου στην Άνδρο

Μπατσί

Εδώ χτυπά η καρδιά της Άνδρου. Σε αυτό το υπέροχο γραφικό λιμανάκι είναι μαζεμένα τα νυχτερινά μαγαζιά καθώς και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε θαλασσινές γαστρονομικές δημιουργίες σε μερικά από αυτά, αλλά και να πιείτε το cocktail σας ή το ποτό σας με θέα τη θάλασσα.

Άνδρος: Το Μπατσί της Άνδρου

Το Μπατσί της Άνδρου

Χώρα Άνδρου

Για πολλούς, η πιο όμορφη χώρα των κυκλάδων. Αν και οι απόψεις διίστανται, το μόνο σίγουρο είναι πως ο αέρας της χώρας της Άνδρου αποπνέει κάτι διαφορετικό, μια βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο (Γεωργίου Εμπειρίκου) με τα αρχοντικά σπίτια και τα πλατειά χαμόγελα των κατοίκων, ένας καφές στο λιμάνι της χώρας, μια στάση στο άγαλμα του αγνώστου ναυτικού σε κάνουν να ταξιδέψεις στο χρόνο και να νιώσεις ερωτευμένος με την Άνδρο.

Άνδρος: Πεζόδρομος στη Χώρα της Άνδρου

Πεζόδρομος στη Χώρα της Άνδρου

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Άνδρο εδώ!

 

Η Άνδρος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ένα νησί κοντά στην Αθήνα με έντονο χαρακτήρα, ξεχωριστή ομορφιά και πολλές εκπλήξεις. Είναι το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων με μεγάλη ακτογραμμή και παραλίες για όλα τα γούστα. Στην Άνδρο θα βρείτε παραλίες πλήρως οργανωμένες και με εύκολη πρόσβαση που είναι ιδανικές για οικογένειες ή για όσους αναζητούν χαλάρωση και ξεκούραση. Από την άλλη, αν είστε από αυτούς που τους αρέσει η εξερεύνηση και η απομόνωση, υπάρχουν παραλίες δυσπρόσιτες και ερημικές που αξίζει να τις επισκεφτείτε και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Οι παραλίες της Άνδρου ξεπερνούν τις 80. Πάμε να ανακαλύψουμε τις πιο δημοφιλείς.

Οι παραλίες της Άνδρου


Χρυσή Άμμος


Η παραλία Χρυσή Άμμος είναι η δημοφιλέστερη της Άνδρου. Το όνομά της δεν είναι τυχαίο και αυτό θα το ανακαλύψετε όταν βρεθείτε εκεί. Είναι πλήρως οργανωμένη με beach bars και θαλάσσια σπορ. Εάν θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία και να έχετε τον δικό σας εξοπλισμό, υπάρχει και το ελεύθερο κομμάτι της για όποιον το επιθυμεί. Το beach bar παίζει δυνατή μουσική και είναι αγαπημένο στέκι όσων θέλουν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με διασκέδαση.


Της Γριάς το Πήδημα
Η διάσημη παραλία της Άνδρου με το παράξενο όνομα. Αν και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση, η αμμουδιά της είναι υπέροχη και ο βράχος στην μέση δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Ονομάστηκε έτσι γιατί συμφώνα με τον θρύλο μια ηλικιωμένη πήδηξε από τον βράχο.

Άχλα

Η παραλία φημίζεται για τα πανέμορφα σμαραγδένια νερά και την άμμο με το ψιλό βότσαλο. Πήρε το όνομά της από τον ποταμό Άχλα ο οποίος φτάνει μέχρι την παραλία και δημιουργεί, πέρα από το ειδυλλιακό σκηνικό με πλατάνια και καταρράκτες, έναν πλούσιο βιότοπο. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που ολοκληρώνει την υπέροχη εικόνα της είναι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στην άκρη της παραλίας.

Ζόρκος

Η παραλία Ζόρκος είναι από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες του νησιού. Είναι ιδανική για όλους τους επισκέπτες καθώς υπάρχει ένα κομμάτι της που είναι οργανωμένο αλλά μπορείτε να βρείτε και σημεία ιδανικά για όσους αναζητούν απομόνωση και ησυχία. Τα επιβλητικά βράχια, η χρυσή αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που αξίζει να επισκεφτείτε.

Σαββατοκύριακο στην Άνδρο


Ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και τα πιο κοντινά στην Αττικη. Από το λιμάνι της Ραφήνας, μπορεί κανείς να βρεθεί στην Άνδρο μέσα σε 2 μόλις ώρες. Πρόκειται λοιπόν για ένα νησί ιδανικό τόσο για πολυήμερες διακοπές, όσο και για μίνι καλοκαιρινές αποδράσεις. Για όσους θέλουν να κάνουν μια μικρή πρόβα τον Ιούλιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ένα Σαββατοκύριακο στην Άνδρο είναι σίγουρα η καλύτερη λύση!

Μόλις το πλοίο πλησιάσει το Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου, μια έκπληξη περιμένει τους ταξιδιώτες. Το νησί αυτό, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, είναι εμφανώς πιο πράσινο. Τα τοπία της Άνδρου δεν καλύπτονται από το ξερό των Κυκλάδων, εδώ η φύση φρόντισε να χαρίσει άλλους, πιο έντονους χρωματικούς συνδυασμούς. Και ενώ το πράσινο της φύσης μας συντροφεύει στις διαδρομές μας, έρχεται η ώρα να ανακαλύψουμε και το γαλάζιο της Άνδρου. Οι επιλογές σε παραλίες είναι πραγματικά βγαλμένες από τις πιο όμορφες σελίδες του Ελληνικού καλοκαιριού. Η Άχλα, ο Ζόρκος, η Χρυσή άμμος και πολλές άλλες αμμουδιές σας περιμένουν για να σας προσφέρουν την απαραίτητη δροσιστική νότα τους. Οι παραλίες της Άνδρου είναι για όλα τα γούστα. Από απομονωμένες και μικρές αμμουδιές, μέχρι μεγάλες, οργανωμένες με όλες τις ανέσεις.

Η καρδιά της Άνδρου όμως χτυπά κάπου αλλού. Στο υπέροχο Μπατσί. Αυτό το μικρό και γραφικό λιμανάκι, γεμάτο από εστιατόρια, ταβέρνες και bars. Απολαύστε το φαγητό σας σε ένα γνήσιο κυκλαδίτικο περιβάλλον και το ποτό ή το cocktail σας πιο αργά με θέα το Αιγαίο.

Κλείνουμε με την φανταστική χώρα της Άνδρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι η πιο όμορφη χώρα των Κυκλάδων. Είτε συμφωνείτε είτε όχι, το σίγουρο είναι πως διαθέτει έναν αέρα που αποπνέει κάτι διαφορετικό. Μια βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο (Γεωργίου Εμπειρίκου) με τα αρχοντικά σπίτια και τα πλατειά χαμόγελα των κατοίκων, ένας καφές στο λιμάνι της χώρας, μια στάση στο άγαλμα του αγνώστου ναυτικού σας κάνουν να ταξιδέψετε στο χρόνο και να νιώσετε ερωτευμένοι με την Άνδρο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Άνδρο εδώ!


Η Άνδρος, ένα μαγευτικό νησί των Κυκλάδων, ξεχωρίζει ως ένας ιδιαίτερος προορισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Η ναυτική κληρονομιά της, τα καταπράσινα τοπία της, οι εκπληκτικές παραλίες και η γοητευτική ατμόσφαιρά της συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν προορισμό που είναι πραγματικά ξεχωριστός. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών με το πλοίο από τη Ραφήνα και είναι το ιδανικό νησί για όσους αναζητούν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο εμπειρίες. Επιπλέον, αυτή η γωνία των κυκλάδων εκπλήσσει τους επισκέπτες με τα καταπράσινα τοπία της που συμπληρώνονται από μαγευτικές παραλίες και μια πανέμορφη Χώρα που σε ταξιδεύει. Ζήστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην Άνδρο με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Σαββατοκύριακο στην Άνδρο – Προσφορές ξενοδοχείων

Paradise Art Hotel

Paradise Art Hotel
Σαββατοκύριακο στην Άνδρο
Paradise Art Hotel

Ζήστε την απόλυτη εμπειρία διαμονής στο Paradise Art Hotel στην Άνδρο, το καταπράσινο κόσμημα των Κυκλάδων. Τοποθετημένο μόλις λίγα λεπτά μακριά από παρθένες παραλίες, διαθέτει ιδιωτικά μπαλκόνια που προσφέρουν εκπληκτική θέα στα πιο μαγευτικά τοπία του Αιγαίου. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με τα ζωντανά χρώματα του νησιού, ενώ τα ψηλά ταβάνια αποπνέουν διαχρονική γοητεία. Αφεθείτε στον πλούσιο μπουφέ πρωινού που σερβίρεται κάθε πρωί στη βεράντα, με πανοραμική θέα στα γραφικά χωριά που βρίσκονται στην κορυφή των λόφων που το περιβάλλουν.

Mare Vista Hotel

Mare Vista Hotel
Mare Vista Hotel

Το Mare Vista Hotel είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λόφου και προσφέρει απαράμιλλη πανοραμική θέα στον κόλπο και το λιμάνι, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τις αμμώδεις ακτές της παραλίας Μπατσί και 400 μέτρα από τη γοητευτική παραλία Κολώνα. Φωλιασμένο σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει χαλάρωση και ησυχία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε βολική τοποθεσία μόλις 600 μέτρα από το κέντρο του χωριού. Η αμφιθεατρική αρχιτεκτονική του προσθέτει μια πινελιά κομψότητας, ενώ τα καλόγουστα διακοσμημένα, σύγχρονα δωμάτια διαθέτουν όλα βεράντες που προσφέρουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Απολαύστε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία διακοπών στο Mare Vista Hotel.

Andros Holiday Hotel

Andros Holiday Hotel
Andros Holiday Hotel

Το Andros Holiday Hotel βρίσκεται μόλις 400 μέτρα από το λιμάνι του Γαυρίου. Με 78 ευρύχωρα δωμάτια, καθένα από τα οποία προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα, και μια υπέροχη αμμώδη παραλία μόλις λίγα βήματα μακριά, το Andros Holiday Hotel στο Γαύριο είναι ο απόλυτος προορισμός για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο. Αφεθείτε σε γαστρονομικές απολαύσεις από όλο τον κόσμο στο φημισμένο εστιατόριο Gavronisia, ενώ η πισίνα, το γήπεδο τένις και οι φιλόξενες βεράντες παρέχουν άφθονες ευκαιρίες για χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για Σαββατοκύριακο στην Άνδρο εδώ.

Η γοητεία της Άνδρου

Ένα από τα στολίδια των κυκλάδων, λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Η Άνδρος βρίσκεται μόλις 2 ώρες από τη Ραφήνα και αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση απόδρασης. Ένα νησί με τη δική του αρχοντιά, που πηγάζει από τη μεγάλη ναυτική παράδοσή του. Ένα νησί με έντονο το πράσινο στοιχείο (γεγονός σχετικά σπάνιο για κυκλαδονήσι), με υπέροχες παραλίες και το Μπατσί που θα σας κρατά συντροφιά με τις γεύσεις και τους ήχους του. Μία πρόταση λοιπόν που περιλαμβάνει τα πάντα. Όλα τα παραπάνω, και πολλά περισσότερα, συνθέτουν τη γοητεία της Άνδρου. Ας την ανακαλύψουμε.

Η ομορφιά και η διαφορετικότητα της Άνδρου γίνεται αντιληπτή από το πλοίο, τη στιγμή που αυτό προσεγγίζει το λιμάνι του νησιού, το Γαύριο. Οι πρώτες εικόνες μαρτυρούν τον φυσικό πλούτο της Άνδρου. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νησιά των κυκλάδων, εδώ το τοπίο δεν είναι ξερό. Επίσης, το λιμάνι στο Γαύριο δεν έχει την κινητικότητα των άλλων λιμανιών των Κυκλάδων, απεναντίας, είναι συνήθως αρκετά ήσυχο. Μία πρώτη βόλτα και ένας καφές στο λιμάνι θα σας χαλαρώσουν και θα σας βάλουν αμέσως στο κλίμα του νησιού.

Για τους περισσότερους, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται στη Χώρα της Άνδρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως είναι η πιο όμορφη χώρα των κυκλάδων. Αν και στο θέμα αυτό οι απόψεις διίστανται, το σίγουρο είναι πως ο αέρας στη χώρα της Άνδρου αποπνέει κάτι διαφορετικό. Μια βόλτα στον κεντρικό πλακόστρωτο πεζόδρομο (Γεωργίου Εμπειρίκου) με τα αρχοντικά σπίτια, ένας καφές στο λιμάνι της χώρας, μια στάση στο άγαλμα του αγνώστου ναυτικού σε κάνουν να ταξιδέψεις στο χρόνο και να νιώσεις τουλάχιστον γοητευμένος με την Άνδρο.

Οι παραλίες της Άνδρου & το Μπατσί

Η εξερεύνηση των παραλιών του νησιού θέλει υπομονή, καλή διάθεση και αντοχή στο χωματόδρομο. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και με το πάραπάνω. Ο Ζόρκος, η Άχλα, η Χρυσή άμμος και πολλές άλλες παραλίες, άλλες οργανωμένες και άλλες ανοργάνωτες, μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε τύπο επισκέπτη. Για όσους αρέσκονται και σε κάτι τελείως prive, το νησί διαθέτει και παραλίες πλήρως απομονωμένες, άρκει να ξέρετε τα μυστικά (και να οδηγείτε 4Χ4).

Και για το τέλος, το υπέροχο Μπατσί. Εδώ χτυπά η καρδιά της Άνδρου. Σε αυτό το πανέμορφο γραφικό λιμανάκι είναι μαζεμένα τα νυχτερινά μαγαζιά καθώς και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε θαλασσινές γαστρονομικές δημιουργίες σε μερικά από αυτά, αλλά και να πιείτε το cocktail σας ή το ποτό σας με θέα τη θάλασσα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Άνδρο εδώ!

Αν υπάρχει ένα κυκλαδίτικο νησί που έχει ναυτική παράδοση μεγαλύτερη από τα άλλα, αυτή είναι σίγουρα η Άνδρος ως πατρίδα μεγάλων καπεταναίων και εφοπλιστών. Η παράδοση αυτή γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον επισκέπτη ακόμα και με μια απλή βόλτα. Βόλτα στα μουσεία, τα μνημεία και τους δρόμους της Άνδρου. Αν έχετε πάρει την απόφαση να την επισκεφθείτε, σίγουρα δεν πρέπει να αμελήσετε να δείτε τα παρακάτω αξιοθέατα.

Άνδρος – αξιοθέατα

Την Πλατεία της Ρίβας: Στο σημείο αυτό, στην άκρη της χερσονήσου της Χώρας δηλαδή, κάποτε βρίσκονταν αρχοντικά των Εμπειρίκων. Αρχοντικά τα οποία όμως καταστράφηκαν από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς. Σήμερα δεσπόζει το σήμα κατατεθέν της πλατείας, το χάλκινο άγαλμα του Αφανούς Ναύτη (του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου) το οποίο βρίσκεται εκεί από τα τέλη της 10ετίας του ’50, υψώνοντας το ένα χέρι και κρατώντας με το άλλο τον σάκο του στον ώμο.

Την Καΐρειο βιβλιοθήκη: Στην Καΐρειο βιβλιοθήκη θα βρείτε περίπου 35.000 τόμους από βιβλία που σχετίζονται με την Άνδρο και την ιστορία της. Πρόκειται για την ιδιωτική βιβλιοθήκη του Έλληνα διαφωτιστή Θεόφιλου Καΐρη. Παράλληλα, εκεί θα δείτε και το αναγνωστήριο, το τηλεσκόπιο αλλά και το ράσο του Θεόφιλου Καΐρη.

Το κάστρο της Φανερωμένης: Υπήρξε η ισχυρότερη μεσαιωνική πόλη του νησιού με τείχος πλάτους 2 μέτρων αλλά και καταπληκτική θέα. Χτισμένο σε ένα βραχώδη λόφο υψόμετρου 585 μέτρων το Κάστρο της Φανρεωμένης ή Επάνω Κάστρο προστάτευε την πόλη. Στο εσωτερικό του βρίσκονται ερείπια σπιτιών αλλά και η εκκλησία κοιμήσεως της Θεοτόκου ή Φανερωμένης.

Ο Φάρος του Τουρλίτη: Πρόκειται για τον μοναδικό φάρο στην Ελλάδα που έχει κτιστεί πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα. Βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της χώρας και αποτελείται από κυλινδρικό πύργο ύψους 7 μέτρων. Λειτούργησε πρώτη φορά το 1887, καταστράφηκε από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και το 1990 ανακατασκευάστηκε με δωρεά της οικογένειας Γουλανδρή.

Το μέσα Κάστρο: Σε μία νησίδα στην άκρη της χερσονήσου της Χώρας, χτίστηκε τον 11ο αιώνα το Μέσα ή Κάτω Κάστρο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Το κάστρο είχε 4 πύργους και συνδεόταν με την πόλη με μια τοξωτή γέφυρα, την Καμάρα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Άνδρο εδώ!

Πάσχα στην Άνδρο

Η, κατά τ’άλλα ήσυχη και κοσμοπολίτισσα, Άνδρος μεταμορφώνεται κάθε Πάσχα σε ένα νησί με πολύ φασαρία και έντονους ρυθμούς. Η Πασχαλινή Άνδρος προσφέρει μια διαφορετική φιλοξενία σε όσους αποφασίσουν να την επισκεφθούν τις ημέρες της Ανάστασης. Το Πάσχα στην Άνδρο έχει το δικό του χρώμα και διεκδικεί τον τίτλο των πιο «βροντερών» εορτασμών από πολλά άλλα μέρη της χώρας.

Γνωστό και ως «νησί των καπεταναίων» και σε απόσταση μόλις 2 ωρών από την Αττική. Η Άνδρος ανοίγει τις πόρτες χαρίζοντας στον κόσμο μοναδικές στιγμές κατάνυξης και όμορφων εικόνων. Όσο η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, τα πολλά μοναστήρια και οι όμορφες εκκλησίες της γεμίζουν από κόσμο. Αποκορύφωμα η Μεγάλη Παρασκευή όπου οι Επιτάφιοι από τις τρεις Ενορίες της Χώρας, αφού διασχίσουν τα υπέροχα καλντερίμια της Άνδρου, συναντιούνται στην Πλατεία Καΐρη δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.

Από τα πιο «γευστικά» έθιμα του νησιού της Άνδρου, είναι αναμφίβολα η «Γιορτή του λεμονιού», άλλωστε η Άνδρος είναι γνωστή για τις λεμονιές της. Την ημέρα εκείνη οι νοικοκυρές του νησιού ετοιμάζουν και προσφέρουν στον κόσμο γλυκά με βάση το λεμόνι.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων για το νησί. Το βράδυ, μετά την Ανάσταση χιλιάδες βεγγαλικά δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα αφήνοντας άφωνους όλους τους επισκέπτες της Άνδρου.

Η Κυριακή του Πάσχα

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται και την Κυριακή του Πάσχα όπου ο «λαμπριάτης» έχει την τιμητική του. Αν κατά την παραμονή σας στο νησί νιώσετε μια υπέροχη μυρωδιά φαγητού, τότε σίγουρα πρόκειται για τον λαμπριάτη ο οποίος είναι κατσικάκι (ή αρνί) γεμιστό και ψημένο σε ξυλόφουρνο. Από το ενετικό κάστρο οι εκρήξεις δεν σταματούν, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή νότα στην ημέρα και θυμίζοντας στον κόσμο την μεγάλη ναυτική παράδοση που έχει το νησί.  Για όσους αρέσκονται στη βαβούρα των βεγγαλικών, το χωριό Στένιες ενδείκνυται για επίσκεψη αφού οι ντόπιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα βεγγαλικά τους. Ενώ στην πλατεία του χωριού, ξεκινούν και τα «μάσκουλα» με έναν εκκωφαντικό κρότο. Τα μάσκουλα είναι τα παλιά μαντεμένια κανόνια τα οποία γεμίζουν οι ντόπιοι με πυρίτιδα και βροντούν προς πολλές κατευθύνσεις.

Η Άνδρος το Πάσχα είναι τόσο ξεχωριστή και μοναδική, που σίγουρα θα κερδίσει τον επισκέπτη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Άνδρο εδώ!

Μάιος στην Άνδρο – Προσφορές Ξενοδοχείων

Πρόκειται για ένα νησί που, εκτός από την ομορφιά, έχει να επιδείξει και μεγάλη ιστορία, αλλά και μια έντονη προσωπικότητα. Η Άνδρος, μόλις σε μία ώρα και κάτι από τη Ραφήνα, διαθέτει ένα πακέτο εμπειριών που μπορούν άνετα να την χαρακτηρίσουν ένα μικρό νησιωτικό παράδεισο. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τις εκπληκτικές της παραλίες (Άχλα, Ζόργκος, της “γριάς το πήδημα” και πολλές άλλες). Την παραδοσιακή και γραφικότατη χώρα της. Το μαγευτικό Μπατσί με τα bar και τα εστιατόρια αλλά και μια σειρά από εκπληκτικά αξιοθέατα όπως η Πλατεία της Ρίβας, η Καΐρειος βιβλιοθήκη και ο Φάρος του Τουρλίτη. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που κάνουν το νησί της Άνδρου, έναν από τους πιο όμορφους και ταυτόχρονα ενδιαφέροντες προορισμούς. Ο Μάιος στην Άνδρο, χωρίς την πολυκοσμία του Ιουλίου και του Αυγούστου, είναι πραγματικά ξεχωριστός.

Πάμε να δούμε μαζί τις μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία που προσφέρει το ekdromi.gr για να ζήσετε μια αξέχαστη διαμονή στο νησί της Άνδρου τον Μάιο.

5* Aegea Blue Cycladic Resort

Το Aegea Blue Cycladic Resort
Το Aegea Blue Cycladic Resort

Το πέντε αστέρων Aegea Blue Cycladic Resort αποτελείται από 24 ανεξάρτητες βίλες που κυμαίνονται σε μέγεθος μεταξύ 40 έως 400m2. Η διάταξή τους και το στυλ θυμίζουν έντονα παραδοσιακό ναυτικό χωρίο. Μέσα εκεί, θα βρείτε κεντρικές πλατείες, σημεία με μοναδική θέα, μονοπάτια, πισίνα αλλά και ένα παραδοσιακό εστιατόριο. Μέσα στο υπέροχο αυτό “χωρίο” μπορείτε να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης αλλά και να απολαύσετε ξεχωριστές ανέσεις τόσο στη βίλα σας, όσο και στους καλαίσθητους κοινόχρηστους χώρους.

Paradise Art Hotel

Το Paradise Art Hotel
Το Paradise Art Hotel

Απολαύστε τη θέα από τα κομψά μπαλκόνια του Paradise Art Hotel που έχουν θέα σε μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Άνδρου. Η διακόσμηση και η επίπλωση αυτού του πραγματικά ξεχωριστού ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα του νησιου. Το πλούσιο πρωινό σερβίρεται καθημερινά στη βεράντα, δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να το απολαύσετε με θέα τα γραφικά χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στους γύρω λόφους. Αν μη τι άλλο, η διαμονή στο Paradise Art Hotel, είναι από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία.

Sunset Studios

Το Sunset Studios
Το Sunset Studios

Μέσα στον κολπίσκο του Στιβαρίου, στο Μπατσί, υπάρχει το Sunset Studios. Ένα εξαιρετικό συγκρότημα διαμερισμάτων που σας προσφέρει μια αξέχαστη σιαμονή σε ένα ζεστό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον. Πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις, αυτόνομο μπανιο και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, air condition και τηλεόραση είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Sunset Studios να ξεχωρίζει!

Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες στην Άνδρο

Η Άνδρος είναι ένα νησί των Κυκλάδων διαφορετικό και ξεχωριστό από όλα τα άλλα. Είναι ένα νησί με πλούσια παράδοση, αρχοντιά, γραφικότητα και φυσική ομορφιά, πράγμα σπάνιο για κυκλαδίτικο νησί. Έχει πολλές πήγες, ποτάμια, καταρράκτες και κατάφυτες πλαγιές. Τα μικρά, γραφικά χωριά της στολίζουν τις πλαγιές των βουνών και ενώνονται μεταξύ τους με μονοπάτια στρωμένα με αρχαίες ξερολιθιές. Το νησί διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών και είναι ο καλύτερος τρόπος να το εξερευνήσετε. Οι παραλίες της είναι πολλές και για όλα τα γούστα. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες και οργανωμένες και άλλες έχουν πιο δύσκολη πρόσβαση και αρκετό χωματόδρομο αλλά μόλις φτάσετε σε αυτές, τα νερά τους θα σας αποζημιώσουν. Όσον αφορά στη διασκέδαση, στο Μπατσί, το γραφικό λιμανάκι του νησιού υπάρχουν πολλά νυχτερινά μαγαζιά καθώς και αρκετά εστιατόρια. Απολαύστε τις διακοπές σας στην Άνδρο με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων από το Ekdromi.gr. Ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες στην Άνδρο που θα σας προσφέρουν μια εμπειρία διαμονής που θα σας μείνει αξέχαστη.

Andros Holiday Hotel

Andros Holiday Hotel
Άνδρος – ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες
Το Andros Holiday Hotel

Στην περιοχή Γαύριο βρίσκεται το ξενοδοχείο Andros Holiday Hotel. Διαθέτει 78 ευρύχωρα δωμάτια, όλα με θέα στη θάλασσα και είναι χτισμένο σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική για να εξερευνήσετε το νησί καθώς γύρω του υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες και σημεία ενδιαφέροντος. Το υπέροχο εστιατόριο Γαυρονήσια είναι γνωστό για τις υπέροχες ποιοτικές γεύσεις που προσφέρει από όλο τον κόσμο. Χαλαρώστε και απολαύστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές σε ένα φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον που φροντίζει κάθε σας ανάγκη.

Paradise Art Hotel

Paradise Art Hotel
To Paradise Art Hotel 

To Paradise Art Hotel βρίσκεται στην χώρα της Άνδρου. Σε μικρή απόσταση από πανέμορφες παραλίες και με μια θέα που μαγεύει, το ξενοδοχείο θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή. Το κλασικό στυλ αρχιτεκτονικής και η κομψή διακόσμηση θα σας προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση που αναζητάτε. Το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ σερβίρεται καθημερινά στη βεράντα ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε την θέα με τα γραφικά χωριά που στολίζουν τους λόφους.

Mare Vista Hotel

Mare Vista Hotel
To Mare Vista Hotel

Το Mare Vista Hotel βρίσκεται στο Μπατσί της Άνδρου. Σε απόσταση 200 μέτρων από την παραλία Μπατσίου και 400 μέτρων από την παραλία Κολώνα σας προσφέρει υπέροχη θέα στον κόλπο και στο λιμάνι. Αν και βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του χωριού η τοποθεσία του θα σας χαρίσει απομόνωση και ηρεμία. Οι υπηρεσίες υψηλού επίπεδου και οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του θα κάνουν τις καλοκαιρινές σας διακοπές μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Βρείτε ξενοδοχεία στην Άνδρο για όλες τις τσέπες εδώ.

Άνδρος – αξιοθέατα και παραλίες για Αυγουστιάτικες Εξορμήσεις

Μπαίνοντας στο καράβι από τη Ραφήνα χρειάζεστε μόλις 2 ώρες για να κατεβείτε στο λιμάνι της Άνδρου. 2 ώρες για να μεταφερθείτε σε ένα από τα πιο όμορφα, ενδιαφέροντα και πράσινα νησιά των Κυκλάδων. Νησί με φανατικούς επισκέπτες που δεν χάνουν την ευκαιρία να επισκέπτονται την Άνδρο ξανά και ξανά. Η Άνδρος είναι καταρχάς ένα νησί αρχοντικό. Κατά κύριο λόγο αυτό οφείλεται στην πλούσια ναυτική παράδοση που διαθέτει. Είναι επίσης νησί πράσινο, η φύση οργιάζει σε αυτή τη γωνιά των Κυκλάδων και όχι μόνο λόγω χλωρίδας… γιατί κανείς δεν μπορεί να μην θαυμάσει και τις εκπληκτικές της παραλίες με τα γαλάζια νερά και τη λευκή της άμμο. Η Άνδρος είναι ένα παραμύθι που αξίζει κανείς να ζήσει ειδικά τον Αύγουστο.

Ένα είναι σίγουρο, πως από τη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στην Άνδρο, οι ώρες σας θα γεμίζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Το πρωί για μπάνιο στις εκπληκτικές της παραλίες, στην Άχλα για παράδειγμα που είναι η πιο γνωστή, αλλά και στο Ζόργκο, τη Χρυσή Άμμο, της Γριάς το πήδημα και πολλές ακόμα. Το μεσημέρι με γευστικότατους ψαρομεζέδες στη Χώρα (μια από τις πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων). Αλλά και το βράδυ είναι ξεχωριστό αφού για το φαγητό και το ποτό σας υπάρχει το Μπατσί.

Άνδρος – τα καλύτερα ξενοδοχεία

Και για τον φετινό Αύγουστο το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μερικές από τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία. Στην παραλία του Ζόργκου, μία από τις ομορφότερες του νησιού σας περιμένει το 5* Aegea Blue Cycladic Resort . Ξενοδοχείο για στιγμές πραγματικά αξέχαστες μέσα σε ένα μοναδικό και άψογα σχεδιασμένο περιβάλλον για να σας φιλοξενήσει και να δημιουργήσει για εσάς τις ομορφότερες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Στο Μπατσί, εκεί που χτυπά η καρδιά της Άνδρου μπορείτε να χαρείτε τη διαμονή σας στο Sunset Studios Andros Island. Ένα υπέροχο συγκρότημα διαμερισμάτων που προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες του. Τέλος, για όσους προτιμούν να μείνουν κοντά στη Χώρα της Άνδρου, το Paradise Art Hotel είναι το κατάλυμα που μπορεί να κάνει τις διακοπές σας, όνειρο!

Η αυγουστιάτικη Άνδρος είναι εδώ και σας περιμένει!

About Ekdromi.gr