Γρεβενά

Γρεβενά

Είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για χειμερινές εξορμήσεις. Τα Γρεβενά φημίζονται για την φυσική ομορφιά τους, τη γραφικότητα των τοπίων τους, καθώς και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τόσο την πόλη, όσο και τα γύρω χωριά.

Τα Γρεβενά βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό της τμήμα. Συνορεύουν με την Κοζάνη, τη Λάρισα, και τους νομούς Ιωαννίνων και Καστοριάς.

Τα Γρεβενά και τα γύρω χωριά

Πραγματοποιώντας μικρές εξορμήσεις στα χωριά που βρίσκονται γύρω από τα Γρεβενά, δεν κάνετε απλά ένα ταξίδι σε διαφορετικό τόπο, αλλά και στο χρόνο. Η γραφικότητα, η παράδοση και το φυσικό κάλλος, είναι ικανά να σας κάνουν να νιώσετε ότι ταξιδεύετε σε άλλες εποχές. Ότι ανακαλύπτετε τον τρόπο ζωής άλλων, προηγούμενων δεκαετιών, ότι συναντάτε μια άλλη Ελλάδα, που έχει πολύ πιο όμορφη ταυτότητα.

Μερικά από τα πιο γνωστά σημεία των Γρεβενών, είναι τα περίφημα τοξωτά γεφύρια. Τα γεφύρια αυτά χτίστηκαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής καθώς έδωσαν πνοή στο εμπόριο. Ουσιαστικά ήταν η σύνδεση των Γρεβενών, με άλλα μεγάλα κέντρα της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Σήμερα, τα γεφύρια αυτά αποτελούν μοναδικό θέαμα και προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, αποτελεί πόλο έλξης και για πολλά και διαφορετικά ήδη αθλητικού τουρισμού. Τα υπέροχα βουνά της περιοχής είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για πεζοπορία ή και για ποδήλατο. Επίσης, ο Βενέτικος ποταμός προσφέρει την ευκαιρία για ράφτικγκ και καγιάκ ενώ για τους χειμερινούς μήνες το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι λάτρεις των σπορ του χιονιού.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το είδος ταξιδιώτη, τα Γρεβενά αποτελούν έναν πανέμορφο προορισμό για μικρές αλλά και μεγάλες αποδράσεις. Για ξεκούραση, για στιγμές στη φύση αλλά και για extreme sports, διάθεση να υπάρχει και το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι θα σας ανταμείψει.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στα Γρεβενά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *