γρεβενά

Εξόρμηση στα Γρεβενά

Θα χρειαστεί να ψάξετε αρκετά για να βρειτε έναν προορισμό που να μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά όσο τα Γρεβενά. Πλούσια και μαγευτικά φυσικά τοπία, πανέμορφα γεφύρια, μια τεράστια ποικιλία μανιταριών αλλά και ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο συνθέτουν το κάδρο του μαγευτικού αυτού προορισμού. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προσπαθώντας να βάλουμε τις ομορφιές των Γρεβενών σε μία σειρά, το απόλυτο highlight της περιοχής είναι αναμφισβήτητα ο Εθνικός Δρυμός. Η Βάλια Κάλντα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον όμορφα αλλά και ιδιαίτερα μέρη της χώρας. Το όνομά της σημαίνει “Ζεστή Κοιλάδα” και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία της, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ενώ την ημέρα οι θερμοκρασία μπορεί να είναι πολύ υψηλή, το βράδυ πέφτει κατακόρυφα. Είναι δε, μια από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της χώρας.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και ειδικότερα του snowboard, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι το ιδανικό μέρος. Στις ψηλές πλαγιές του όρους Λίγγος, θα βρείτε έναν μοναδικό προορισμό, άρτια οργανωμένο για να εξασκίσετε τις γνώσεις σας στα χειμερινά σπορ, ή ακόμα και για να ξεκινήσετε να τα μαθαίνετε.

Από τα πιο βασικά γνωρίσματα των Γρεβενών είναι σίγουρα τα μανιτάρια. Αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας χλωρίδας του νομού, μπορείτε να τα βρείτε να φυτρώνουν διάσπαρτα σε πολλά σημεία, αλλά και να τα δοκιμάσετε με πολλούς και γευστικούς τρόπους.

Όλη αυτή η υπέροχη φυσική ομορφιά, προσφέρει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δραστηριότητες. Αν είστε λάτρης των 4Χ4 τότε σίγουρα μια εκδρομή στους ορεινούς προορισμούς της περιοχής θα σας συναρπάσει. Παράλληλα, ο ποταμός Αλιάκμονας προσφέρεται και για αθλητικά activities. Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε και ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τα πέτρινα γεφύρια που κοσμούν τα Γρεβενά, ή με μία βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μηλιάς, όπου θα βρείτε και σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα.

Μοναδική προσφορά στα Γρεβενά

Το Pindos Palace Boutique Hotel στα Γρεβενά

Το Pindos Palace Boutique Hotel στα Γρεβενά

Απολαύστε τις ομορφιές των Γρεβενών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μένοντας στο καταπληκτικό Pindos Palace Boutique Hotel. Λίγο έξω από το χωριό Λάβδα, ανάμεσα από τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάντα και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας βρίσκεται αυτό το πραγματικά ξεχωριστό ξενοδοχείο. Εκεί, σε ένα πολυτελές και κομψό περιβάλλον θα απολαύσετε τη μαγεία του φυσικού τοπίου και θα ζήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές που σας προσφέρουν τα Γρεβενά.

Είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς για χειμερινές εξορμήσεις. Τα Γρεβενά φημίζονται για την φυσική ομορφιά τους, τη γραφικότητα των τοπίων τους, καθώς και την παραδοσιακή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τόσο την πόλη, όσο και τα γύρω χωριά.

Τα Γρεβενά βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, και πιο συγκεκριμένα στο νοτιοδυτικό της τμήμα. Συνορεύουν με την Κοζάνη, τη Λάρισα, και τους νομούς Ιωαννίνων και Καστοριάς.

Τα Γρεβενά και τα γύρω χωριά

Πραγματοποιώντας μικρές εξορμήσεις στα χωριά που βρίσκονται γύρω από τα Γρεβενά, δεν κάνετε απλά ένα ταξίδι σε διαφορετικό τόπο, αλλά και στο χρόνο. Η γραφικότητα, η παράδοση και το φυσικό κάλλος, είναι ικανά να σας κάνουν να νιώσετε ότι ταξιδεύετε σε άλλες εποχές. Ότι ανακαλύπτετε τον τρόπο ζωής άλλων, προηγούμενων δεκαετιών, ότι συναντάτε μια άλλη Ελλάδα, που έχει πολύ πιο όμορφη ταυτότητα.

Μερικά από τα πιο γνωστά σημεία των Γρεβενών, είναι τα περίφημα τοξωτά γεφύρια. Τα γεφύρια αυτά χτίστηκαν κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής καθώς έδωσαν πνοή στο εμπόριο. Ουσιαστικά ήταν η σύνδεση των Γρεβενών, με άλλα μεγάλα κέντρα της Ελλάδας όπως τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Σήμερα, τα γεφύρια αυτά αποτελούν μοναδικό θέαμα και προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών.

Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, αποτελεί πόλο έλξης και για πολλά και διαφορετικά ήδη αθλητικού τουρισμού. Τα υπέροχα βουνά της περιοχής είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για πεζοπορία ή και για ποδήλατο. Επίσης, ο Βενέτικος ποταμός προσφέρει την ευκαιρία για ράφτικγκ και καγιάκ ενώ για τους χειμερινούς μήνες το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι λάτρεις των σπορ του χιονιού.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το είδος ταξιδιώτη, τα Γρεβενά αποτελούν έναν πανέμορφο προορισμό για μικρές αλλά και μεγάλες αποδράσεις. Για ξεκούραση, για στιγμές στη φύση αλλά και για extreme sports, διάθεση να υπάρχει και το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι θα σας ανταμείψει.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές (μέχρι και 50%) σε ξενοδοχεία στα Γρεβενά εδώ!

About Ekdromi.gr