Δελφοί

Δελφοί – Ο Ομφαλός του κόσμου

Οι Δελφοί, από την εποχή της αρχαιότητας, ονομάζονταν «Ομφαλός της Γης». Ονομασία που δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με το μύθο ο θεός Δίας απελευθέρωσε δύο αετούς, ο ένας ξεκίνησε από την Ανατολή και ο άλλος από τη Δύση. Η συνάντησή τους έγινε στο σημείο αυτό το οποίο ονομάστηκε και Κέντρο της Γης. Στους ομηρικούς χρόνους η πόλη των Δελφών αναφέρεται με την ονομασία «Πυθώ».

Δελφοί – Το Μαντείο

Το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής είναι το Μαντείο των Δελφών το οποίο θεωρούταν ως το σημαντικότερο μαντείο των αρχαίων χρόνων. Αρχικά το μαντείο άνηκε στη Γαία, η οποία ζούσε εκεί με τον γιο της Πύθωνα. Αυτό μέχρι τη στιγμή που ο θεός Απόλλωνας σκότωσε τον Πύθωνα και το μέρος έγινε δικό του. Στα αρχαία Ελληνικά «Δέλφις» σημαίνει Δελφίνι, από εκεί προέρχεται και η ονομασία των Δελφών καθώς ο θεός Απόλλωνας, κατά την επιστροφή του, οδήγησε (με τη μορφή δελφινιού) ένα καράβι με ναυτικούς από την Κρήτη για να χτίσουν το ιερό του και στη συνέχεια να γίνουν ιερείς του.

Η σημαντικότητα του Μαντείου των Δελφών ήταν τεράστια στην αρχαία εποχή. Όλοι όσοι επιθυμούσαν μια οποιαδήποτε συμβουλή το επισκέπτονταν για να λάβουν τους ανάλογους χρησμούς. Επρόκειτο για μια μοναδική θρησκευτική εμπειρία, όλα τα ερωτήματα των ανθρώπων λάμβαναν απαντήσεις και στη συνέχεια οι συμβουλές που προέκυπταν από τους ιερείς του θεού Απόλλωνα θα έπρεπε να ακολουθούνται κατά γράμμα.

Στη σημερινή εποχή οι Δελφοί είναι μια περιοχή με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Έχει χαρακτηριστεί Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO και, εκτός της πληθώρας των αρχαιολογικών χώρων, διαθέτει μουσείο, μια σειρά από Ιερές Μονές καθώς και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι Δελφοί αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας ενώ βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το χωριό της Αράχωβας (εξίσου δημοφιλής προορισμός για το χειμώνα) και από το Γαλαξείδι.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στους Δελφούς εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.