ελούντα κρήτης

Ελούντα Κρήτης

Προορισμός που προτείνεται ανεπιφύλακτα σε ταξιδιώτες υψηλών απαιτήσεων. Η Ελούντα Κρήτης, έχει κερδίσει στη συνείδηση των ταξιδιωτών της Κρήτης το χαρακτηρισμό του VIP προορισμού. Και όχι άδικα. Οι ανέσεις που προσφέρει στον επισκέπτη, οι υπηρεσίες πολλών αστέρων και ο εξωτικός της χαρακτήρας συνηγορούν σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως, δεκαετίες τώρα, η Ελούντα είναι από τους αγαπημένους προορισμούς πολλών διάσημων προσωπικοτήτων παγκόσμιου βεληνεκούς. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τι είναι αυτό που κάνει την Ελούντα να ξεχωρίζει.

Η Ελούντα Κρήτης

Η γοητεία που εκπέμπει αυτός ο οικισμός γίνεται αντιληπτή με την πρώτη ματιά. Το παραδοσιακό της χρώμα διακρίνεται καλύτερα στη λεγόμενη “Επάνω Ελούντα”. Όσο κατεβαίνει όμως κανείς προς την παραλία, η παράδοση δίνει τη θέση της στην πολυτέλεια και στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Εκεί οι επιλογές είναι πραγματικά ξεχωριστές καθώς υπέροχα gourmet εστιατόρια, όμορφα cafe και bar γεμίζουν το μάτι και μας εξιτάρουν να τα δοκιμάσουμε. Παράλληλα, η Ελούντα στην παραλία της διαθέτει και πολλές σχολές θαλασσίων σπορ για όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν την διαμονή τους με τέτοιου είδους activities.

Η Σπιναλόγκα

Για όποιον επιλέξει να περάσει τις διακοπές του στην Ελούντα, θα είναι σίγουρα κρίμα να μην επισκεφθεί το μικρό νησάκι με την τεράστια ιστορία που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη Σπιναλόγκα. Το μικρό αυτό νησί που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Ελούντας και που πολλοί κατά το παρελθόν προσπάθησαν να κατακτήσουν το φρούριο του, αποτέλεσε για τουλάχιστον 50 χρόνια τον τόπο φιλοξενίας των ανθρώπων που είχαν τη νόσο του Χάνσεν. Το μυστήριο και ο αέρας που αποπνέει πλέον το νησί γίνονται αντιληπτά αμέσως και προκαλούν δέος στους επισκέπτες. Άλλωστε το νησί αυτό ήταν και η πηγή της έμπνευσης για το βιβλίο (και έπειτα δημοφιλή ελληνική τηλεοπτική σειρά) “Το Νησί”.

Μοναδική προσφορά για Ελούντα

Σε απόσταση μόνο 5 λεπτών με τα πόδια από την παραλία, υπάρχει το Aristea Hotel. Εκεί, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια μοναδική προσφορά για φέτος το καλοκαίρι για να γνωρίσετε την Ελούντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Aristea Hotel βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής, σερβίρει υπέροχο πρωινό καθώς και θαλασσινές λιχουδιές στο εστιατόριο. Τα δωμάτιά του βλέπουν τον κόλπο του Μιραμπέλλου, οπότε συνδυάζετε την υπέροχη θέα, με το να είστε στο κέντρο της Ελούντας!

About Ekdromi.gr