γρεβενά

Εξόρμηση στα Γρεβενά

Θα χρειαστεί να ψάξετε αρκετά για να βρειτε έναν προορισμό που να μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά όσο τα Γρεβενά. Πλούσια και μαγευτικά φυσικά τοπία, πανέμορφα γεφύρια, μια τεράστια ποικιλία μανιταριών αλλά και ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο συνθέτουν το κάδρο του μαγευτικού αυτού προορισμού. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Προσπαθώντας να βάλουμε τις ομορφιές των Γρεβενών σε μία σειρά, το απόλυτο highlight της περιοχής είναι αναμφισβήτητα ο Εθνικός Δρυμός. Η Βάλια Κάλντα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον όμορφα αλλά και ιδιαίτερα μέρη της χώρας. Το όνομά της σημαίνει “Ζεστή Κοιλάδα” και χαρακτηρίζεται από μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία της, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ενώ την ημέρα οι θερμοκρασία μπορεί να είναι πολύ υψηλή, το βράδυ πέφτει κατακόρυφα. Είναι δε, μια από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της χώρας.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και ειδικότερα του snowboard, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι το ιδανικό μέρος. Στις ψηλές πλαγιές του όρους Λίγγος, θα βρείτε έναν μοναδικό προορισμό, άρτια οργανωμένο για να εξασκίσετε τις γνώσεις σας στα χειμερινά σπορ, ή ακόμα και για να ξεκινήσετε να τα μαθαίνετε.

Από τα πιο βασικά γνωρίσματα των Γρεβενών είναι σίγουρα τα μανιτάρια. Αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας χλωρίδας του νομού, μπορείτε να τα βρείτε να φυτρώνουν διάσπαρτα σε πολλά σημεία, αλλά και να τα δοκιμάσετε με πολλούς και γευστικούς τρόπους.

Όλη αυτή η υπέροχη φυσική ομορφιά, προσφέρει και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δραστηριότητες. Αν είστε λάτρης των 4Χ4 τότε σίγουρα μια εκδρομή στους ορεινούς προορισμούς της περιοχής θα σας συναρπάσει. Παράλληλα, ο ποταμός Αλιάκμονας προσφέρεται και για αθλητικά activities. Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε και ένα μικρό ταξίδι στην ιστορία. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τα πέτρινα γεφύρια που κοσμούν τα Γρεβενά, ή με μία βόλτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μηλιάς, όπου θα βρείτε και σπάνια παλαιοντολογικά ευρήματα.

 

Μοναδική προσφορά στα Γρεβενά

Το Pindos Palace Boutique Hotel στα Γρεβενά

Το Pindos Palace Boutique Hotel στα Γρεβενά

Απολαύστε τις ομορφιές των Γρεβενών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μένοντας στο καταπληκτικό Pindos Palace Boutique Hotel. Λίγο έξω από το χωριό Λάβδα, ανάμεσα από τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάντα και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας βρίσκεται αυτό το πραγματικά ξεχωριστό ξενοδοχείο. Εκεί, σε ένα πολυτελές και κομψό περιβάλλον θα απολαύσετε τη μαγεία του φυσικού τοπίου και θα ζήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές που σας προσφέρουν τα Γρεβενά.

 

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.