η κλασική γοητεία των Δελφών

Η κλασική γοητεία των Δελφών

Ο “ομφαλός της γης” αποτελεί έναν κλασικό και όμορφο προορισμό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Άλλωστε, δεν είναι μόνο η ομορφιά και η γαλήνη του τοπίου που προσφέρει. Για όποιον έχει ασχοληθεί με την ιστορία του συγκεκριμένου μέρους, το πρώτο αίσθημα που του δημιουργείται είναι τουλάχιστον δέος. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο συναντήθηκαν οι 2 αετοί που έστειλε ο θεός Δίας (έναν από την Ανατολή και έναν από τη Δύση). Για τον λόγο αυτό, για τη συνάντηση των 2 αετών, το σημείο χαρακτηρίστηκε ως “ο Ομφαλός της Γης”. Εκεί, ο θεός Απόλλωνας ίδρυσε το ιερό του, σκοτώνοντας τον δράκοντα Πύθωνα. Εκεί, στους Δελφούς, η Πυθία έδινε τους χρησμούς της στο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας. Κάπως έτσι λοιπόν, οι Δελφοί ανακηρύχτηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από τον UNESCO το 1972. Κάπως έτσι, η κλασική γοητεία των Δελφών μας συναρπάζει μέχρι σήμερα.

Η κλασική γοητεία των Δελφών

Μνημεία, μουσεία και πολλά άλλα μέρη τεράστιου ιστορικού ενδιαφέροντος θα γεμίσουν τις ημέρες σας στους Δελφούς. Ο ναός του θεού Απόλλωνα είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά, όπως και το αρχαίο θέατρο. Η Κασταλία πηγή, όπου εξαγνιζόταν η Πυθία, μετά τους χρησμούς της, είναι σίγουρα ακόμα ένα μέρος που αξίζει να δει κανείς. Το αρχαιολογικό Μουσείο, χτισμένο το 1903, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, με μοναδικά εκθέματα από τις ανασκφές που έχουν γίνει στην περιοχη.

Παράλληλα, εκτός από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, η πόλη των Δελφών δεν παύει να είναι μια όμορφη πόλη με πολύ ωραία μέρη όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να περάσει ευχάριστα την ώρα του. Εστιατόρια, καφέ και μπαρ αλλά και όμορφα μαγαζιά με αναμνηστικά θα γεμίσουν τις ώρες σας στην πόλη. Αν πάλι προτιμάτε κάτι πιο έντονο για την παραμονή σας, ακριβώς δίπλα από τους Δελφούς βρίσκεται η υπέροχη Αράχωβα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων για τους Δελφούς εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.