ιωάννινα

Ιωάννινα – Φύση και παράδοση

Τα Ιωάννινα αποτελούν την πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων καθώς και ολόκληρης της Ηπείρου. Βρίσκονται στην βορειοδυτική πλευρά της Ελλάδας και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της.

Όποιος αποφασίσει να επισκεφθεί τα Ιωάννινα, σίγουρα θα έχει πολλά πράγματα να κάνει και να δει. Πρόκειται για έναν προορισμό με μεγάλη ιστορική παράδοση και πλούσια φυσική ομορφιά. Πρόκειται για μια πόλη με έντονη ζωή, αφετηρία πολλών κοντινών εκδρομών σε υπέροχα μέρη και δεκάδες αξιοθέατα για να δει κανείς.

Ιωάννινα – Η λίμνη

Σήμα κατατεθέν της πόλης των Ιωαννίνων είναι αναμφίβολα η λίμνη Παμβώτιδα και το μοναδικό Νησί της. Στη λίμνη των Ιωαννίνων ζουν περίπου 12 είδη ψαριών τα οποία καλύπτουν μεγάλο ποσοστό της ζήτησης της περιοχής. Λόγω της λίμνης, πολύς ντόπιος κόσμος ασχολείται με το ψάρεμα και το θέαμα των ψαράδων να κάθονται με τα καλάμια τους σε διάφορα σημεία της είναι κάτι που θα το δείτε πολύ συχνά. Το Νησί (λόγω έλλειψης ονόματος έχει καθιερωθεί πλέον η λέξη «νησί» ως τοπωνύμιο) διαθέτει μεγάλο αριθμό διατηρητέων σπιτιών καθώς και πολλά μέρη που μπορεί ο επισκέπτης να αγοράσει ντόπια προϊόντα. Μέρος με μεγάλη ιστορία και πολλούς θρύλους να το ακολουθούν, μην παραλείψετε να περάσετε και από κάποιο από τα 7 μοναστήρια τα οποία έχουν και αυτά τη δική τους ιστορία.

4 χιλιόμετρα περίπου έξω από τα Ιωάννινα βρίσκεται και το Σπήλαιο του Περάματος. Φημολογείται ότι δημιουργήθηκε πριν από ενάμισι εκατομμύριο χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Άλλα αξιόλογα μνημεία των Ιωαννίνων είναι και το γνωστό Κάστρο τους, που χτίστηκε το 528 μΧ με σκοπό την οχύρωση της περιοχής.

Σε κοντινή απόσταση από τα Ιωάννινα βρίσκονται και τα γνωστά Ζαγοροχώρια. Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους μήνες του χειμώνα με μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σπάνια φυσική ομορφιά. Επίσης με βάση τα Ιωάννινα και σε απόσταση περίπου μισής ώρας υπάρχουν δεκάδες υπέροχες προτάσεις για κάθε είδος ταξιδιώτη. Μπορεί κανείς να δοκιμάσει ορειβασία, rafting και canoeing, περίπατο και ποδηλασία στη φύση και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Για κάθε τύπο ταξιδιώτη, για βόλτες στην πόλη αλλά και μοναδικές εκδρομές στη φύση, για ένα ταξίδι στην ιστορία αλλά και για μια βόλτα στην Ελληνική παράδοση, τα Ιωάννινα αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό που μπορεί να συγκινήσει και τους πλέον απαιτητικούς.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Ιωάννινα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.