Καλάβρυτα

Καλάβρυτα

Είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς και φιλόξενους προορισμούς της Αχαΐας. Η ιστορική όσο και όμορφη κωμόπολη των Καλαβρύτων, με την μακραίωνη ιστορία και τη μοναδική της παράδοση, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τους κατοίκους της Αθήνας και όχι μόνο.

Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 737 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Χελμού. Απέχουν 77 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 190 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Δίνει έτσι την ευκαιρία για μικρές εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων.

Καλάβρυτα – Ιστορία

Η ιστορία της περιοχής των Καλαβρύτων ξεκινά από την αρχαιότητα. Στη σημερινή τους θέση υπήρχε η πόλη Κυναίθα η οποία καταστράφηκε από τους Αιτολούς και ξαναχτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ανδριανό. Αιώνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον 13ο αιώνα, η πόλη πέρασε στα χέρια των Φράγκων και τα ερείπια του φρουρίου που υπάρχουν μέχρι τις μέρες μας πάνω από τα Καλάβρυτα είναι από τα πλέον σημαντικά μεσαιωνικά κάστρα ολόκληρης της Πελοποννήσου.

Κατά την παραμονή σας στα Καλάβρυτα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε πολύ σημαντικά αξιοθέατα. Μια πρώτη βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα σας δώσει μια γεύση από την ατμόσφαιρα της περιοχής. Εκεί θα βρείτε πολλά τουριστικά μαγαζιά, καθώς και παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια για να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας δοκιμάζοντας τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, τα Καλάβρυτα διαθέτουν ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα. Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων λειτουργεί στη βορειοδυτική πλευρά του Χελμού. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων, και διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου χιονοδρομικού. Πράγμα που το καθιστά ιδανικό για κάθε τύπο επισκέπτη. Απευθύνεται από τον πλέον έμπειρο σκιέρ μέχρι και για οικογένειες που θέλουν απλά να χαρούν το χιόνι.

Στο λόφο Καπή θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την σύγχρονη ιστορία των Καλαβρύτων, εκεί, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο, υπάρχει το μνημείο του τόπου της θυσίας αφιερωμένο στους άνδρες της πόλης οι οποίοι οδηγήθηκαν σε εκτέλεση από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Παράλληλα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μονή Αγίας Λαύρας όπου το Μάρτιο του 1821 έλαβε χώρα η επίσημη έναρξη της Ελληνικής επανάστασης. Το ιερό λάβαρο της επανάστασης του Έθνους σώζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί έναν από τους πιο πολύτιμους Εθνικούς θησαυρούς.

Τα αξιοθέατα όμως δεν σταματούν εδώ. Στα Καλάβρυτα υπάρχει και το φημισμένο σπήλαιο των λιμνών, καθώς και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού το οποίο διασχίζεται από τον επίσης πασίγνωστο οδοντωτό σιδηρόδρομο.

Για κάθε τύπο επισκέπτη, τα Καλάβρυτα είναι ο ιδανικός προορισμός για χειμερινές εξορμήσεις. Για τους λάτρεις των σπορ αλλά και για όσους αρέσκονται στον θρησκευτικό και ιστορικό τουρισμό, το μόνο σίγουρο είναι πως στην κωμόπολη των Καλαβρύτων το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο για όσο καιρό θέλει να αφιερώσει κανείς.
Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στα Καλάβρυτα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.