καλοκαίρι στη λέσβο

Καλοκαίρι στη Λέσβο

Η Λέσβος, ένα από τα πιο όμορφα νησία του Βορειοανατολικού Αιγαίου, είναι γνωστή για μια μεγάλη σειρά πολλών και διαφορετικών λόγων. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με συνολική έκταση 1.633 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι επίσης γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα για το ούζο της. Διαθέτει πολλές και πανέμορφες παραλίες αλλά και γραφικά μικρά χωριά. Μία υπέροχη πρωτεύουσα, τη Μυτιλήνη, και τον Μόλυβο, αυτό το εκπληκτικό χωρίο. Το καλοκαίρι στη Λέσβο είναι σίγουρα η ιδανική εποχή για να την επισκεφθεί και να τη γνωρίσει κανείς. Ας δούμε μαζί τα πιο σημαντικά της σημεία.

Καλοκαίρι στη Λέσβο

Ας ξεκινήσουμε από τις παραλίες. Καλοκαίρι είναι άλλωστε και όλοι μας θέλουμε να απολαύσουμε τα δροσερά νερά του νησιού που επισκεπτόμαστε. Η πιο γνωστή παραλία της Λέσβου, είναι σίγουρα η Ερεσός. Γαλαζοπράσινα νερά, και μια αμμουδιά που απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Σε κάποια σημεία της μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ανέσεις, με beach bar, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, ενώ σε άλλα σημεία μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας πιο μοναχικά. Το Πλωμάρι, εξίσου γνωστό χωρίο για την παραγωγή ούζου, διαθέτει εξίσου μία καταπληκτική αμμουδιά. Παράλληλα η Πέτρα, τα Βατερά και η Καλλονή, αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις για να απλαύσετε τις χαρές της θάλασσας στο νησί της Λέσβου. Ειδικά στην Καλλονή, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ, τις σαρδέλες που βρίσκονται σε αφθονία.

Εκτός όμως από τις παραλίες, θα πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε τη Μυτιλήνη. Να χαθείτε στα στενά δρομάκια της με τα παλιά αρχοντικά, και να θαυμάσετε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα. Εξίσου, ή και περισσότερο, ενδιαφέροντας προορισμός όμως είναι ο Μόλυβος. Πρόκειται για μια γραφική καστροπολιτεία, χτισμένη πάνω σε ένα βράχο. Αξίζει να την περιδιαβείτε, να θαυμάσετε τα στενά της αλλά και να ατενίσετε την υπέροχη θέα στο Αιγαίο από ψηλά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Λέσβο εδώ!

About Ekdromi.gr