διακοπές στην πάτμο

Διακοπές στην Πάτμο

Το νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος, βρίσκεται νότια της Σάμου και μόλις 25 ναυτικά μίλια από τα παράλια της Τουρκίας. Είναι ένας προορισμός με πολλά πρόσωπα. Από τη μία το μεγαλείο και η γαλήνη, ο θρησκευτικός τουρισμός και το δέος που προκαλεί το μοναστήρι της. Από την άλλη οι υπέροχες παραλίες της, τα εστιατόρια και τα μπαρ που δίνουν τον δικό τους ρυθμό στη νυχτερινή της ζωή. Δεν είναι τυχαίο πως η Πάτμος, χρόνο με το χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Κόσμος που την επισκέπτεται για πρώτη φορά και θέλει να ξαναζήσει τον αέρα της ξανά και ξανά. Το φετινό καλοκαίρι είναι λοιπόν ιδανικό για διακοπές στην Πάτμο. Ας ανακαλύψουμε μαζί το γιατί.

Διακοπές στην Πάτμο

Το νησί, λόγω της θρησκευτικής κληρονομιάς που κουβαλά, έχει έναν υπέροχο μυστηριακό χαρακτήρα. Χαρακτήρας ο οποίος είναι εμφανής σε κάθε σημείο του. Στις ιερές μονές, προφανώς, στα στενά του σοκάκια, στη μαγική μυστηριακή του χώρα. Η Πάτμος σε προ(σ)καλεί να μπεις στο πνεύμα της και να ζήσεις την ψυσική, εσωτερική γαλήνη που τόσο απλώχερα σου προσφέρει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι την αποκαλούν “Νησί της Αποκάλυψης” καθώς στο σπήλαιο που βρίσκεται μεταξύ της Χώρας και του λιμανιού, της Σκάλας, συνέγραψε, σύμφωνα με την παράδοση, ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης.

Δεν είναι όμως μόνο το θρησκευτικό ενδιαφέρον που κάνει την Πάτμο να ξεχωρίζει. Η Χώρα της Πάτμου, είναι ένας καλοχτισμένος παραδοσιακός οικισμός, ο οποίος αποπνέει μια υπέροχα αρχοντική αύρα σε κάθε του σπίτι και στενό, πλακόστρωτο δρομάκι. Η Σκάλα, το λιμάνι δηλαδή του νησιού, αλλά και το χωρίο Πάνω Κάμπος, είναι σίγουρα από τα πιο αξιοσημείωτα μέρη που αξίζει να επσικεφθεί κανείς στην Πάτμο. Αλλά και από παραλίες, μιας και μιλάμε για καλοκαιρινές διακοπές, η Πάτμος δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Η ανατολική και η νότια πλευρά της είναι γεμάτη από παραθαλάσσιους θησαυρούς..  Τα καραβάκια θα σας πάνε στην Ψιλή Άμμο ενώ απλά με το αυτκίνητό σας θα φτάσετε στο Διακόφτι, το Αγριολιβάδι, τη Λάμπη, τον Γερανό, τον Γροίκο και τον Κάμπο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Πάτμο εδώ!

About Ekdromi.gr