Μυτιλήνη Μόλυβος

Καλοκαιρινή Μυτιλήνη

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο νησί στην Ελλάδα (μετά την Κρήτη και την Εύβοια). Το νησί της Λέσβου, με πρωτεύουσα τη Μυτιλήνη, έχει πολλές ιστορίες να μας διηγηθεί, και ακόμα περισσότερες ομορφιές να μοιραστεί με τους επισκέπτες του. Επίσης έχει πολλές όμορφες γεύσεις να μας προσφέρει, αλλά και το υπέροχο ούζο της, για να τις συνοδεύσει. Με λίγα λόγια διαθέτει ολόκληρο το πακέτο που μπορεί να μας κάνει να περάσουμε αξέχαστες διακοπές, ειδικά το καλοκαίρι.

Μυτιλήνη: Οι ομορφιές της

Φτάνοντας το πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, το πράσινο της φύσης και το λευκό των γραφικών σπιτιών κυριαρχεί. Ναι, η πρωτεύουσα της Λέσβου έχει μια ξεχωριστή ομορφιά. Μια ομορφιά που γίνεται αντιληπτή πριν καν αποβιβαστεί κανείς από το πλοίο. Η παραμονή στη χώρα είναι, τουλάχιστον, απολαυστική. Πολλά cafe και μεζεδοπωλεία, bars και clubs για τις βραδινές σας εξόδους, αλλά και βόλτες πλάι στη θάλασσα συνθέτουν το παζλ της όμορφης αυτής πόλης. Η Λέσβος όμως δεν είναι μόνο το κέντρο της. Δεκάδες χωριά, παραθαλάσσια και ορεινά, βρίσκονται διασκορπισμένα σε ολόκληρο το νησί και σας καλούν να τα εξερευνήσετε.

Τα χωριά της Λέσβου

Ξεκινώντας από το Μυτιλήνη, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη που υπάρχουν στο νησί. Στην Καλλονή, και στην υπέροχη αμμουδιά της, θα απολαύσετε τις πασίγνωστες σαρδέλες Καλλονής. Στα Βατερά θα απολαύσετε τις χαρές της θάλασσας στις οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν. Στο Πλωμάρι θα δοκιμάσετε ούζο από τοπικούς μικροπαραγωγούς. Στην Αγιάσο θα σας γοητεύσει το ορεινό περιβάλλον (πάρτε και ένα μπουφάν μαζί σας, ακόμα και τον Αύγουστο). Στην Ερεσό η αχανής παραλία και τα γαλανά της νερά θα σας εντυπωσιάσουν. Τέλος στο Μόλυβο, θα πραγματοποιήσετε μερικές από τις πιο ρομαντικές βόλτες σας, δίπλα σε γραφικότατα οικήματα.

Είτε για ζευγάρια, είτε για παρέες, είτε για οικογενειακές διακοπές, η Λέσβος (ή Μυτιλήνη όπως πολλοί την αποκαλούν) αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και αγαπημένους προορισμούς του Αιγαίου. Μήπως ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε;

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Μυτιλήνη εδώ!

About Ekdromi.gr