καϊμακτσαλάν

Καϊμακτσαλάν

Το Καϊμακτσαλάν βρίσκεται στο νομό Πέλλας. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Οι επισκέπτες του προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα αν και τελευταία ο αριθμός των Αθηναίων επισκεπτών αυξάνεται. Το όνομα της τοποθεσίας προέρχεται από την τούρκικη γλώσσα καθώς kaymak σημαίνει καϊμάκι και alan = περιοχή. Η ονομασία προέρχεται πιθανότατα από το χιόνι το οποίο καλύπτει την περιοχή σχεδόν όλο το χρόνο. Η κορυφογραμμή του Καϊμακτσαλάν ουσιαστικά οριοθετεί το βόρειο άκρο του νομού Πέλλας καθώς είναι το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Π.Γ.Δ.Μ.

Καϊμακτσαλάν – Το βουνό και το χιονοδρομικό

Το Καϊμακτσαλάν αποτελεί τμήμα του όρους Βόρα. Το όρος Βορά είναι το τρίτο υψηλότερο βουνό στην Ελλάδα και διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χιονοδρομικά κέντρα. Εκεί ο κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε 16 πίστες οι οποίες έχουν συνολικό μήκος 11 χιλιόμετρα. Οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου ξεκινούν από υψόμετρο 2.018 μέτρων και φτάνουν τα 2.524! Το ύψος αυτό αρκεί για να χαρακτηρίσει το Καϊμακτσαλάν ως το υψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα προσφέροντας μοναδικής ομορφιάς θέα. Το κέντρο διαθέτει κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές σκι και snowboard, εστιατόρια και café καθώς και πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό, αξίζει να κάνουν και μια βόλτα στον Άγιο Αθανάσιο ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό το οποίο ήταν εγκαταλελειμένο μέχρι τη χρονιά της δημιουργίας του χιονοδρομικού κέντρου. Από το 1994 και έπειτα ο οικισμός του Αγίου Αθανασίου μετατράπηκε σε ένα πραγματικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή καθώς διατηρεί μια αξιοπρόσεκτη παραδοσιακή ομορφιά και πλέον έχει γίνει κοσμικός. Στον Άγιο Αθανάσιο μπορεί να βρει κανείς café και bars, ταβέρνες με εξαιρετικό φαγητό και πολλά όμορφα τοπία για να θαυμάσει.

Η ευρύτερη περιοχή του Βόρα με το Καϊμάκτσαλαν αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις στα χιόνια. Η ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με το πλήθος των δραστηριοτήτων που το μέρος προσφέρει είναι ικανά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλων των ηλικιών που θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τη μονοτονία της πόλης και να αποδράσουν σε ένα υπέροχο και φιλόξενο μέρος!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Καϊμακτσαλάν εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *