πορταριά πηλίου

Η Πορταριά Πηλίου

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα, από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου αλλά και όλης της Ελλάδας. Η Πορταριά Πηλίου συνθέτει την αυθεντική πηλιορείτικη ατμόσφαιρα με την υπέροχη θέα προς την πόλη του Βόλου. Μαζί με την Μακρινίτσα και την Τσαγκαράδα αποτελούν τις πιο συχνές επιλογές για όσους επισκέπτονται το Πήλιο. Η Πορταριά είναι ιδανική για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Χειμώνα και καλοκαίρι η ομορφιά της παραμένει αναλλοίωτη. Η αλήθεια είναι όμως πως η χειμερινή περίοδος της ταιριάζει καλύτερα!

Η Πορταριά Πηλίου

Η γραφικότητα της Πορταριάς, ο αυθεντικός της χαρακτήρας και η απαράμιλλη φυσική της ομορφιά την καθιστούν έναν από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και την κοντινή της απόσταση τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα, συμπαιρένουμε πως η Πορταριά είναι το ιδανικό ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλες τις ομορφιές του Πηλίου.

Στην Πορταριά θα σας γοητεύσουν οι επιλογές διαμονής. Από πολυτελή ξενοδοχεία πολλών αστέρων εώς και γραφικούς, παραδοσιακούς ξενώνες που δένουν απόλυτα με την αρχιτεκτονική του οικισμού. Θα γευθείτε υπέροχες τοπικές νοστιμιές σε καταπληκτικά εστιατόρια και ταβέρνες ενώ θα έχετε και την ευκαιρία να χαλαρώσετε στα καφέ και τα μπαρ της περιοχής. Στις βόλτες σας, θα μπορέσετε να θαμάσετε τα δέντρα και τα λουλούδια που στολίζουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και τις πλατείες. Σε πολλά σημεία του χωριού, θα θαυμάσετε σπουδαία αρχοντικά σπίτια, όμορφες λιθόχτιστες βρύσες, εκκλησιές και μνημεία.

Στην περιήγησή σας, μην ξεχάσετε να περάσετε από την ιδιαίτερα όμορφη και γραφική πλατεία Μελίνας Μερκούρη (η κεντρική του χωριού) που είναι περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφέ. Ακόμα μια πλατεία με ξεχωριστό ενδιαφέρον είναι η πλατεία Αδάμενας από όπου και ξεκινάει το μονοπάτι για την Πηγή Μάνας με τα αιωνόβια πλατάνια, αλλά και η πλατεία Ταξιαρχών με την υπέροχη θέα και το γραφικό πέτρινο εκκλησάκι.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr