Λουτρά Υπάτης

Λουτρά Υπάτης

Τα Λουτρά Υπάτης αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για ιαματικά λουτρά στην Ελλάδα. Ο οικισμός τους βρίσκεται στους πρόποδες της Οίτης στο νομό Φθιώτιδας και ο μόνιμος πληθυσμός του ανέρχεται σε 645 κατοίκους. Η πηγή της Υπάτης βρίσκεται 19 χιλιόμετρα από τη Λαμία, σε μια πεδιάδα με πλούσια φυσική ομορφιά στην οποία ρέει ο ποταμός Σπερχειός.

Λουτρά Υπάτης

Η ονομασία του οικισμού προέρχεται από τα ιαματικά λουτρά που υπάρχουν εκεί από τον 4ο π.Χ. αιώνα. Ο οικισμός των Λουτρών Υπάτης δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα όπου η περιοχή λειτουργούσε ως λουτρόπολη. Τα νερά της Υπάτης θεωρούνται μέχρι σήμερα νερά σπάνιας θεραπευτικής αξίας. Ιστορικά θεωρείται πως ανάβλυσαν για πρώτη φορά έπειτα από έναν μεγάλο σεισμό το 427 π.Χ. και ήταν αφιερωμένα στη θεά Αφροδίτη.

Τα ιαματικά νερά των Λουτρών Υπάτης φημίζονται κυρίως για τις θετικές τους επιδράσεις στις ημικρανίες. Η θεραπευτική δράση τους οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά που προέρχονται από τα χιόνια και τις βροχές στην περιοχή. Έπειτα τα απορροφά το έδαφος και, όταν φτάσουν σε συγκεκριμένο βάθος, θερμαίνονται και μεταφέρουν αέρια και συστατικά (όπως κάλιο, νάτριο, σίδηρο, μαγνήσιο και άλλα) από τα πετρώματα που βρίσκονται εκεί. Εκτός από τις ημικρανίες, τα νερά των Λουτρών Υπάτης προσφέρουν ανακούφιση και σε παθήσεις του δέρματος, των αγγείων, της καρδιάς και άλλα.

Λόγω της αυξημένης κίνησης επισκεπτών, τα Λουτρά Υπάτης διαθέτουν ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο. Παράλληλα στην περιοχή δεν λείπουν οι καλές τουριστικές υποδομές. Τέλος, εκτός από τα θεραπευτικά ιαματικά νερά, η ευρύτερη περιοχή δεν στερείται φυσικής ομορφιάς. Συνδυάζοντας τα παραπάνω, είναι προφανές πως μια επίσκεψη δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στα Λουτρά Υπάτης εδώ!

About Ekdromi.gr