Μάιος, κοντινές νησιωτικές εξορμήσεις

Είναι γεγονός πως ο Μάιος μας “ξυπνάει” και μας αλλάζει τη διάθεση κάθε χρόνο. Είναι ο μήνας που μας δημιουργεί καλοκαιρινές σκέψεις. Μας κάνει να ξεχνάμε σιγά σιγά την πόλη και τις εξορμήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε νησιά και παραλίες. Ο Μάιος όμως επίσης, δεν έχει (φέτος) κάποια μεγάλη, επίσημη αργία (εκτός της Πρωτομαγιάς που έχει περάσει). Προσφέρεται λοιπόν κυρίως για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να μπορούμε να ταξιδέψουμε σε ένα νησί σύντομα. Τα νησία που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 ωρών από την Αττική είναι πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ας δούμε λοιπόν τις κοντινές νησιωτικές εξορμήσεις για τον Μάιο μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr

Μάιος, κοντινές νησιωτικές εξορμήσεις

Ύδρα

Το πανέμορφο και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού είναι και φέτος μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις για Σαββατοκύριακα του Μαΐου. Τα σοκάκια της, η ησυχία που προσφέρει, καθώς δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, και οι ομορφιές που κρύβει σε κάθε της στενό, έχουν ανάγει την Ύδρα σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νησιά ολόκληρης της χώρας. Και όλα αυτά, σε απόσταση μιάμισης ώρας από το λιμάνι του Πειραιά.

Άνδρος

Φεύγουμε από τον Αργοσαρωνικό και κατευθυνόμαστε προς το Αιγαίο. Το νησί της Άνδρου, σε απόσταση μόλις 2 ωρών από το λιμάνι της Ραφήνας σας υποδέχεται με τις εξωτικές παραλίες του, αλλά και μια από τις πιο όμορφες χώρες του Αιγαίου. Αν μη τι άλλο, είναι ένα νησί που θα σας βάλει για τα καλά σε καλοκαιρινό mood.

Τζια

Παραμένουμε στις Κυκλάδες, αλλά αυτή τη φορά η εκκίνησή μας γίνεται στο λιμάνι του Λαυρίου. Από εκεί λοιπόν, μέσα σε μία ώρα και κάτι, μεταφερόμαστε στη Τζια (ή Κέα). Όμορφες παραλίες για τα πρώτα σας μπάνια, μία υπέροχη πρωτεύουσα (η Ιουλίδα) και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες ομορφιές, θα δημιουργήσουν ένα υπέροχο σκηνικό για την πρώτη καλοκαιρινή σας εξόρμηση.

Αίγινα

Κλείνουμε το μίνι αφιέρωμα και επιστρέφουμε στον Αργοσαρωνικό. Η πρώτη στάση από τον Πειραιά, με το δελφίνι, είναι το νησί της Αίγινας. Διάσημη για τα φυστίκια της, αλλά όχι μόνο, σας προσφέρει ό,τι ακριβώς ζητάτε από έναν νηγιωτικό προορισμό, μόλις σε απόσταση 45 λεπτών από την πόλη!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.