Σαββατοκύριακο στην Τήνο

Σαββατοκύριακο στην Τήνο

Η Τήνος είναι ένα νησί ευρέως γνωστό για τον Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, κρύβει όμως και πολλές εκπλήξεις τις οποίες αξίζει να ανακαλύψετε. Χιλιάδες πιστοί την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη και να βιώσουν το θαύμα της πίστης. Σίγουρα η επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας είναι μέσα στις αρχικές προτεραιότητες για κάθε επισκέπτη. Παράλληλα, οι επιλογές διασκέδασης και οι ομορφιές της την κάνουν ιδανικό προορισμό για μίνι αποδράσεις από την άνοιξη έως και το φθινόπωρο. Η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος φτάνοντας στο νησί είναι η Χώρα της Τήνου η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη με πανέμορφα σοκάκια και κυκλαδίτικο χρώμα. Τα γραφικά χωριά της με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, αλλά και τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θα σας εντυπωσιάσουν. Οι παραλίες της είναι γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά τους άλλα και τις επιλογές που προσφέρουν για όλα τα γούστα. Απολαύστε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην Τήνο με τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο

Mr & Mrs White Tinos

 Mr & Mrs White Tinos
Σαββατοκύριακο στην Τήνο
Το  Mr & Mrs White Tinos

Το Mr & Mrs White Tinos βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη, μια περιοχή στην νοτιοανατολική Τήνο με υπέροχες παραλίες. Το ξενοδοχείο διαθέτει όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια που αναζητάτε για μια αξέχαστη διαμονή. Το φυσικό περιβάλλον και η παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική θα σας μαγέψουν. Απολαύστε τις διακοπές των ονείρων σας με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Tinos Beach Hotel

 Tinos Beach Hotel
To  Tinos Beach Hotel

Στην περιοχή Κιόνια, μπροστά από μια πανέμορφη παραλία, βρίσκεται το Tinos Beach Hotel. Στα 4 κτίρια του ξενοδοχείου υπάρχουν τα άνετα και ευρύχωρα δωμάτια του ξενοδοχείου και οι προσεγμένες σουίτες. Φημίζεται για τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και για το έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο για να σας εξυπηρετήσει. Το ξενοδοχείο διαθέτει και το Beach Bar Restaurant Ammos στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε πίνοντας δροσερά κοκτέιλ και να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις της τοπικής κουζίνας και όχι μόνο.

Oxygen Favie

Oxygen Favie
To Oxygen Favie

Το Oxygen Favie βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου. Ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει τη γαλήνια ατμόσφαιρα με τις εξαιρετικές υπηρεσίες προσφέροντας έτσι μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Τα ήρεμα χρώματα των εσωτερικών χώρων και τα έργα τέχνης που τον διακοσμούν σας προσφέρουν χαλάρωση και πολυτέλεια. Η τοποθεσία του είναι ιδανική αφού βρίσκεται πολύ κοντά σε πολλές επιλογές φαγητού και διασκέδασης.  

Ανακαλύψτε τις μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο εδώ.


Έχουμε ήδη περάσει τα μέσα Ιουνίου και σιγά σιγά όλοι μας αναζητούμε τον προορισμό που θα περάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Για όσους από εσάς προτιμάτε τα νησιά και τις Κυκλάδες, οι επιλογές είναι πάντα πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Τι θα λέγατε λοιπόν φέτος να δώσετε μια ευκαιρία στην Τήνο; Το υπέροχο αυτό νησί που συνδυάζει την επιβλητικότητα της Μεγαλόχαρης Παναγίας με υπέροχες παραλίες, χωριά σπάνιας ομορφιάς και απολαυστικές γεύσεις; Το Ekdromi.gr, το μεγαλύτερο site με προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα, έχει εξασφαλίσει και φέτος μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο! Ας τα ανακαλύψουμε.

4* Tinos Beach Hotel

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%A4%CE%BF-Tinos-Beach-Hotel.jpg
Το Tinos Beach Hotel

Στην παραλία Κιόνια της Τήνου, βρίσκουμε το, τεσσάρων αστέρων, Tinos Beach Hotel. Ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται συνολικά από 4 κτίρια που φιλοξενούν τα δωμάτια και τις σουίτες του. Η προνομιακή του θέση, αφού βρίσκεται μπροστά στην παραλία, αλλά και σε κοντινή απόσταση από την πόλη, το καθιστά έναν από τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών στο νησί της Τήνου. Στο Tinos Beach μπορείτε να χαλαρώσετε στο Beach Bar Restaurant “Ammos” και να περάσετε όμορφες, ποιοτικές στιγμές δοκιμάζοντας το μενού τοπικών γεύσεων.

Favie Suzanne Hotel Tinos

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Favie-Suzanne-Hotel.jpg
Το Favie Suzanne Hotel

Μια ακόμα ποιοτική πρόταση για την Τήνο είναι το Favie Suzanne Hotel. Βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το λιμάνι. Η θέση του αυτή σας επιτρέπει να βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από τα εστιατόρια, τη νυχτερινή ζωή και καταστήματα της περιοχής. Το Favie Suzanne Hotel είναι η ιδανική επιλογή για μια αξέχαστη διαμονή με ηρεμία και θερμή φιλοξενία.

Phos Villas

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Phos-Villas.jpg
Το Phos Villas

Η απόλυτη επιλογή για ηρεμία και ξεκούραση. Το Phos Villas αποτελείται από 3 βίλες, οι οποίες βρίσκονται σε ένα απομονωμένο όρμο που ονομάζεται Μπάλος σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Χώρα της Τήνου. Πήραν τις ονομασίες τους από τους αρχαίους Έλληνες θεούς και θεές των οποίων τα ονόματα σχετίζονται με τις διαφορετικές στιγμές της ημέρας – Eōs (Αυγή), Hélios (Ήλιος) και Seléne (Σελήνη). Κάθε διώροφη βίλλα, προσφέρει υπέροχη θέα στο Αιγαίο και μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι επισκέπτες. Είναι λοιπόν ιδανικές για οικογένειες και παρέες φίλων.

Living Theros Luxury Suites

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Living-Theros-Luxury-Suites.jpg
Living Theros Luxury Suites

Το Living Theros Luxury Suites είναι ένα κατάλυμα στην Καρδιανή, 5 χιλιόμετρα από το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας της Τήνου. Είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεστε για αξέχαστες διακοπές στο νησί. Όλα τα δωμάτια του είναι κλιματιζόμενα και έχουν καφετιέρα, βραστήρα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δωρεάν υπηρεσίες streaming και ιδιωτικό μπάνιο. Κάποιες επιλεγμένες μονάδες έχουν μπαλκόνι. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

Εσείς ακόμα το σκέφτεστε; Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο εδώ!

Παναγία της Τήνου – Η θαυματουργή εικόνα

Ο Ναός της Ευαγγελίστριας της Τήνου (Παναγία της Τήνου) αποτελεί ίσως το σημαντικότερο σημείο θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα (μαζί με το Άγιον Όρος). Πρόκειται για έναν Ναό κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη χώρα της Τήνου. Φαίνεται σχεδόν σαν να αγκαλιάζει το νησί. Κάθε χρόνο τον επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές, ανεβαίνοντας τον πλακόστρωτο ανηφορικό δρόμο. Δρόμος που ξεκινά από το λιμάνι και καταλήγει στον Ναό για να δουν από κοντά την εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται μέσα στο επιβλητικό οικοδόμημα του.

Η Παναγία της Τήνου
Η Παναγία της Τήνου

Η εικόνα αυτή, αποτελεί και την αφορμή της δημιουργίας του Ναού. Όπως λέει ο θρύλος, η μοναχή Πελαγία είδε ένα όραμα. Σύμφωνα με το όραμα αυτό η Παναγία της ζητούσε να ανακαλύψει την συγκεκριμένη εικόνα η οποία ήταν θαμμένη στο χώρο που βρίσκεται σήμερα ο Ναός. Η εικόνα βρέθηκε και έτσι το 1823 ξεκίνησε η οικοδόμηση του επιβλητικού ορθόδοξου Ναού. Ο ναός οικοδομήθηκε ακριβώς στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα και είχε διάρκεια 8 χρόνια. Η συγκεκριμένη εικόνα έχει τη φήμη της θαυματουργής. Οι ιστορίες που τη συνοδεύουν είναι χιλιάδες και αφορούν θαύματα που έχουν συμβεί από την ημέρα της ανακάλυψής της μέχρι σήμερα.

Ακόμα και η εύρεσή της, αποτέλεσε έναν πρώτο καλό οιωνό για την έκβαση της Ελληνικής επανάστασης. Για το λόγο αυτό, δεν ήταν λίγες οι προσωπικότητες που έσπευσαν να τη δουν και να προσκυνήσουν. Μεταξύ αυτών ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ανδρέας Μιαούλης και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης. Η ανέγερση του ιερού Ναού αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο αρχιτεκτονικό έργο του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.

Η εικόνα παρουσιάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου όπου στα δεξιά φαίνεται η Παναγία και αριστερά ο Αρχάγγελος Γαβριήλ με τον κρίνο. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι και τα τάματα που έχουν αφιερωθεί στην εικόνα από την εύρεσή της μέχρι σήμερα, τάματα που έχουν γίνει από απλούς πιστούς αλλά και γνωστά πρόσωπα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο Ιερός Ναος της Παναγίας στην Τήνο
Ο Ιερός Ναος της Παναγίας στην Τήνο

Η Παναγία της Τήνου έχει τέσσερις γιορτές μέσα στο χρόνο, γιορτάζει την ημέρα της εύρεσης της εικόνας, στις 30 Ιανουαρίου, την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 23 Ιουλίου όπου η Αγία Πελαγία είδε το όραμα και βρέθηκε η εικόνα και τέλος τον δεκαπενταύγουστο όπου εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για την Τήνο εδώ!

Το Πάσχα στην Τήνο

Νησί με μοναδική ομορφιά αλλά και σπάνια θρησκευτική παράδοση. Η Τήνος είναι, χρόνια τώρα, συνδεδεμένη με τον 15αύγουστο. Πώς θα μπορούσε όμως ένα μέρος με τόσο έντονο το θρησκευτικό στοιχείο να μην μπορεί να προσφέρει ένα μοναδικό Πάσχα; Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Πάσχα στην Τήνο τόσο ιδιαίτερο, τόσο όμορφο ώστε οι περισσότεροι που το ζουν, επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Καταρχάς το δέος σε κυριεύει πριν καν πατήσεις το πόδι σου στο νησί. Με το που το πλοίο πλησιάσει το λιμάνι, η θέα του καμπαναριού της Παναγίας σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Σε προϊδεάζει για τη μοναδική εμπειρία που πρόκειται να ζήσεις. Η Τήνος, εκτός από την ομορφιά που έχει ως νησί (πράγμα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν καθώς η φήμη της περιορίζεται στο θρησκευτικό της κομμάτι), διατηρεί παραδόσεις που είναι ικανές να δημιουργήσουν έντονες αναμνήσεις στους επισκέπτες της. Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παράδοση της Ενορίας του Αγίου Νικολάου όπου ο επιτάφιος μπαίνει μέσα στη θάλασσα μαζί με τον ιερέα (στην παραλία Σπιτάλια) την ίδια ώρα που στην απέναντι βραχονησίδα ανάβονται φωτιές σε τρεις σταυρούς και τα καΐκια κορνάρουν. Η παράδοση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε ανάμνηση όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Ξεχωριστές εικόνες και αρώματα προσφέρει και η περιφορά του επιταφίου στον Πύργο όπου τη Μεγάλη Παρασκευή τα δρομάκια του χωριού γεμίζουν με κόσμο ενώ οι γυναίκες στέκονται στα μπαλκόνια και πετούν Μύρο στον κόσμο. Αν η Μεγάλη Παρασκευή σας γεμίζει με εικόνες και αρώματα, το Μεγάλο Σάββατο είναι αφιερωμένο στους ήχους. Στο λιμανάκι του Πανόρμου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας πλάι στο κύμα με τους ήχους των βιολιών να ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα. Και αν η μουσική σας χαλαρώσει, ετοιμαστείτε για τις “τριμπονιές” την Κυριακή του Πάσχα. Η προετοιμασία γίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και το μπαρούτι έχει την τιμητική του.
Το Πάσχα στην Τήνο προσφέρει έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. είστε έτοιμοι να το ζήσετε; Αν ναι, βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Τήνο εδώ!

Διακοπές στην Τήνο


Φέτος το καλοκαίρι, οι κυκλάδες έχουν την τιμητική τους. Άλλωστε αυτή η συστάδα νησιών του Αιγαίου, είναι απο τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Τήνος, είναι ένα από τα νησιά των κυκλάδων που έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Η φυσική της ομορφιά δένει άψογα με τα πολιτιστικά της χαρακτηριστικά και δημιουργεί έναν τουριστικό προορισμό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Για όσους ακόμα δεν την έχετε εξερευνήσει, ένα καλοκαιρινό ταξίδι για διακοπές στην Τήνο, σίγουρα θα σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ομορφιά του νησιού αυτού, δεν εξαντλείται στον ξακουστό Ναό της Παναγίας. Δεν παύει φυσικά να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του. Η θέα του Ναού που φιλοξενεί τη γνωστή θαυματουργή εικόνα, προκαλεί δέος στον επισκέπτη πριν καν πατήσει το πόδι του στο νησί καθώς αυτός είναι ορατός από τη στιγμή που το πλοίο προσεγγίζει το λιμάνι.

Βγαίνοντας από τη χώρα, οι εκπλήξεις συνεχίζονται και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Στην περιήγησή σας στο νησί της Τήνου δεν θα πρέπει να παραλείψετε να περάσετε από τα πιο γνωστά και όμορφα χωριά της. Πύργος, Υστέρνια, Φαλατάδος, Τριπόταμος και Λουτρά, είναι απλώς μερικά από τα πανέμορφα χωριά της Τήνου. Το χωριό του Πύργου δε, έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία καθώς φημίζεται για τους γλύπτες του. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε αλλά και να αποκτήσετε μαρμάρινα γλυπτά από τους ντόπιους τεχνίτες.

Κάτι που θα σας κάνει εντύπωση στην Τήνο, είναι οι περιστερώνες, καθώς το νησί διαθέτει εκατοντάδες. Θα τους βρείτε σε διάφορα σημεία, σχεδόν σε ολόκληρο το νησί. Στο σύνολό τους είναι τουλάχιστον 600 και διαθέτουν μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Και στο νησί της Τήνου, το ekdromi.gr διαθέτει πολλές και μοναδικές προσφορές σε ξενοδοχεία. Προσφορές που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα επιλογών, από luxury 5άστερα μέχρι και πιο μικρά, boutique ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων για την Τήνο εδώ, και κλείστε από τώρα το ταξίδι σας

Καλοκαιρινή Τήνος

Η Τήνος βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί τους (μετά την Νάξο, την Άνδρο και την Πάρο) ενώ βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου. Πρόκειται για νησί ευρέως γνωστό ως προορισμός θρησκευτικού τουρισμού. Η ταυτότητα αυτή προέκυψε λόγω της ύπαρξης του πασίγνωστου Ναού της Ευαγγελίστριας (Παναγία της Τήνου) με τη θαυματουργή της εικόνα.

Η αλήθεια είναι όμως πως αυτή η κυρίαρχη άποψη στο μυαλό των περισσότερων, ότι δηλαδή η Τήνος είναι μόνο η Παναγία, αδικεί σε μεγάλο σημείο το νησί. Η Τήνος έχει και άλλα πράγματα να δείξει. Στην Τήνο μπορεί κανείς να βρει καταπληκτικές παραλίες. Μπορεί να βρει πανέμορφα, γραφικότατα χωριά (μικρά και μεγαλύτερα), υπέροχο φαγητό αλλά και το κλασικό παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα που αγαπάμε.

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης πλησιάζοντας την Τήνο από το λιμάνι είναι η Χώρα του νησιού. Εκεί δεσπόζει ο Ναός της Παναγίας. Η Χώρα της Τήνου είναι αμφιθεατρικά χτισμένη αγκαλιάζοντας το λιμάνι. Όσο προχωράει κανείς προς τα ενδότερα, βρίσκει τα κλασικά κυκλαδίτικα σοκάκια και τα λευκά σπίτια. Η Χώρα διαθέτει επίσης και αξιόλογη νυχτερινή ζωή.

Θα είναι κρίμα για οποιονδήποτε αποφασίσει να κάνει το ολιγόωρο ταξίδι από τη Ραφήνα (τρισήμισι ώρες με απλό συμβατικό πλοίο, ενώ τα πιο γρήγορα φτάνουν και σε μιάμιση ώρα), να μην περιπλανηθεί στα υπέροχα παραθαλάσσια και ορεινά χωριά του νησιού. Η επίσκεψη στα περισσότερα από τα χωριά της Τήνου είναι ικανή να σας ταξιδέψει στο χρόνο. Καταπράσινα τοπία (πράγμα όχι και τόσο σύνηθες για Κυκλάδες), εκατοντάδες περιστερώνες, παραδοσιακά σπίτια και αρχιτεκτονικοί θησαυροί σε ένα μοναδικό συνδυασμό, ικανό να τραβήξει την προσοχή ακόμα και των πιο απαιτητικών. Παράλληλα, η Τήνος προσφέρει και την πολυτέλεια των άδειων παραλιών, ακόμα και τους μήνες της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Οι συνολικά 39 παραλίες του νησιού, άλλες οργανωμένες και άλλες απόμερες δεν έχουν απολύτως τίποτα να ζηλέψουν από αυτές των άλλων νησιών των Κυκλάδων, των πιο προβεβλημένων.

Ιδανική για στιγμές χαλάρωσης, για μοναδικές περιπλανήσεις σε ορεινούς θησαυρούς και γαστρονομικές απολαύσεις, η Τήνος αποτελεί σίγουρα μια πρόταση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Τήνο εδώ.

About Ekdromi.gr