μέτσοβο

Μέτσοβο, ο ιδανικός προορισμός για τον χειμώνα

Στον νομό Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, σε μια πανέμορφη πλαγιά της Πίνδου, βρίσκουμε το Μέτσοβο. Μια πανέμορφη κωμόπολη που αποτελεί έναν από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αντιθέτως, είναι πολλά τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Μέτσοβο να αποτελεί ιδανικό χειμερινό προορισμό. Το όνομά του προέρχεται από τα σλάβικα όπου η λέξη “μέτσκα” σημαίνει αρκούδα, και η λέξη “όβο”, χωριό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στην κεντρική του πλατεία μας υποδέχονται δύο αρκούδες, σε γλυπτό. Η παραδοσιακή του ατμόσφαιρα με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τις βρύσες και τα πέτρινα σπίτια, μας ταξιδεύει και μας χαρίζει μερικές από τις πιο όμορφες χειμερινές εικόνες.

Μέτσοβο – Φυσική ομορφιά και ιστορία

Δεν είναι όμως μόνο η παράδοση του Μετσόβου που το κάνει να ξεχωρίζει. Η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι ικανή να σας καταπλήξει. Εάν λοιπόν το επισκεφθείτε, θα ήταν κρίμα να μην περάσετε από την τεχνιτή λίμνη των πηγών του ποταμού Αωού. Εκεί, σε μεγάλο υψόμετρο, τα γαλανά νερά της λίμνης χάνονται στο λευκό του χιονιού, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο. Είναι όμως ταυτόχρονα το Μέτσοβο και μέρος με μακρά ιστορία. Πολλοί από τους κατοίκους του, όπου ασχολούντουσαν με το εμπόριο και τη βιοτεχνία, ευεργέτησαν την πατρίδα τους με πολλά έργα, δημόσια κτίρια, γέφυρες και σχολεία. Το Μέτσοβο δεν έχει επηρεαστεί από κακή τουριστική ανάπτυξη παραμένοντας μέχρι σήμερα ένας προορισμός που διατηρεί αναλλοίωτο τον χαρακτήρα του.

Προσφορές ξενοδοχείων στο Μέτσοβο

Μέσα στο ekdromi.gr θα βρείτε μια μοναδική προσφορά διαμονής για το Μέτσοβο. Το ξενοδοχείο Asteri Metsovou, βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την κεντρική πλατεία, προσφέροντάς σας άμεση πρόσβαση σε όλες τις ομορφιές του χωριού. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες, καφέ και το Λαογραφικό Μουσείο Τοσίτσα ενώ μόλις 5 χμλ. μακρυά βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο. Το Asteri Metsovou είναι ιδανικό για χαλάρωση και ξεκούραση και προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα με παράθυρα ή μπαλκόνι και εκπληκτική θέα στα βουνά της Πίνδου.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.