Το Ναύπλιο στην Πελοπόννησο

Διακοπές στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες προορισμούς της Πελοποννήσου. Μέρος με τεράστια ιστορική κληρονομιά αλλά και πολλές ομορφιές. Αγαπημένος προορισμός του Σαββατοκύριακου όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που επιλέγουν το Ναύπλιο και για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τόσο ο έντονος χρακτήρας του, όσο και οι επιλογές που προσφέρει για μπάνιο ή και για κοντινές εκδρομές, καθιστούν την όμορφη αυτή πόλη έναν προορισμό ιδανικό για καλοκαιρινή χαλάρωση. Διακοπές στο Ναύπλιο λοιπόν με τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων που έχει εξασφαλίσει και μας προσφέρει το Ekdromi.gr.

Διακοπές στο Ναύπλιο

4* Ippoliti Luxury Hotel

4* Ippoliti Luxury Hotel - Διακοπές στο Ναύπλιο
Το 4* Ippoliti Luxury Hotel

Ένα αυθεντικό νεοκλασικό μέγαρο του 19ου αιώνα έχει ανακαινιστεί για να συνδυάσει την παράδοση του Ναυπλίου με τις σύγχρονες ανέσεις. Αυτό είναι το 4* Ippoliti Luxury Hotel και θα σας κατακτήσει με την πολυτέλεια και την προσεγμένη του διακόσμηση. Ανακαλύψτε το μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Xenon Inn Hotel

Xenon Inn Hotel
Το Xenon Inn Hotel

Το Xenon Inn Hotel βρίσκεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα στην πλατεία Συντάγματος. Σήμερα έχει αναπαλαιωθεί ριζικά με σεβασμό στο παρελθόν του, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και πρωτότυπες πέτρες. Προσφέρει στους επισκέπτες του δωμάτια δίκλινα και μία σουίτα. Ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο, θα βρείτε το νέο και ανανεωμένο Xenon Café για ποτό, καφέ ή φαγητό.

4* 3Sixty Hotel & Suites

4* 3Sixty Hotel & Suites
Το 4* 3Sixty Hotel & Suites

To 3Sixty είναι ένα μοναδικό boutique ξενοδοχείο. Στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο παλαιό αρχοντικό που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου και δίπλα από το γραφικό λιμάνι της πόλης. Το κτίριο διακρίνεται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική του, καθώς και για τους πανέμορφους διάκοσμους που στολίζουν το εσωτερικό του.

4* Nafsimedon Hotel

4* Nafsimedon Hotel
Το 4* Nafsimedon Hotel

Στο Nafsimedon Hotel μπορείτε να ζήσετε την αρχοντιά ενός αυθεντικού νεοκλασικού μεγάρου του 19ου αιώνα που ανακαινίστηκε για να σας προσφέρει την δυνατότητα να ζήσετε παραδοσιακές, ρομαντικές στιγμές βγαλμένες απο το ιστορικό παρελθόν του Ναυπλίου. Η επιβλητική φυσιογνωμία του κτιρίου σε συνδυασμό με την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων εντυπωσιάζουν και αποπνέουν ζεστασιά και φιλοξενία.

Βρείτε όλες τις προσφορές του Ekdromi.gr για το Ναύπλιο εδώ!

Ναύπλιο: Σταυροδρόμι ιστορίας, πολιτισμού και χαλάρωσης.

Όλοι το ξέρουμε και είναι ελάχιστοι αυτοί που δεν το έχουν επισκεφθεί έστω μια φορά στη ζωή τους. Είτε από σχολική εκδρομή, είτε για μια γρήγορη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου. Μόλις 2,5 ώρες από Αθήνα, το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους κατοίκους, κυρίως, της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου.

Υπεύθυνος για το όνομα της τοποθεσίας σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ναύπλιος, γιος του θεού Ποσειδώνα, ο οποίος αναφέρεται ως ο πρώτος οικιστής της περιοχής. Η ιστορία του τόπου όμως έχει πολλά να διηγηθεί με το πέρασμα των αιώνων. Μια σειρά συνεχών κατακτήσεων από διάφορους λαούς (Ενετούς, Τούρκους, Φράγκους, Βυζαντινούς) άφησε πίσω της ένα πολυπολιτισμικό σύμπλεγμα. Σύμπλεγμα μνημείων, κάστρων και νεοκλασικών κτιρίων τα οποία δίνουν μέχρι σήμερα στο Ναύπλιο τη μοναδική γραφικότητα και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Στο Ναύπλιο, κάθε σοκάκι και κάθε σκαλωσιά, έχουν αμέτρητες ιστορίες να σου διηγηθούν. Βαφτισμένο ως Napoli di Romana ή «Νάπολη της Ανατολής» από τους Ενετούς θαλασσοκράτες. Το Ναύπλιο έχει την δυνατότητα να μαγεύει όλες τις ώρες και όλες τις εποχές, χειμώνα-καλοκαίρι. Χτισμένο αριστοτεχνικά ανάμεσα από τα φρούρια του Παλαμιδίου και της Ακροναυπλιάς, χαρίζει απλόχερα ένα κράμα γοητείας, ομορφιάς και γραφικότητας.

Η ιστορία και τα αξιοθέατα του Ναυπλίου

Γυρνώντας πίσω τις σελίδες της νεότερης ιστορίας, το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση. Τίτλος που κατείχε για μια 6ετία (1828-1833) μέχρι που ο βασιλιάς Όθωνας την μετέφερε στην Αθήνα. Η γνωστή σε όλους μας εισαγωγή πατάτας από τον Καποδίστρια, αλλά και το τέχνασμά του για να στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου προς το νέο τότε, αυτό έδεσμα (ιστορία που συνήθως μας διηγούντουσαν στο δημοτικό σχολείο) έλαβε σάρκα και οστά στο Ναύπλιο. Όπως και στο Ναύπλιο συνέβη και η δολοφονία του, όντας ακόμα εν ενεργεία Πρωθυπουργός.

Μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Ναυπλίου που το κάνουν τόσο ξεχωριστό:

Κάστρο Παλαμιδίου

Το περίφημο Κάστρο στο Παλαμίδι
Το περίφημο Κάστρο στο Παλαμίδι

857 ή 999; Η αλήθεια είναι ότι οι γνώμες διίστανται για το πόσα είναι τελικά τα σκαλιά που χρειάζεται να ανέβεις  για να θαυμάσεις πανοραμικά το Ναύπλιο από την κορυφή του κάστρου του Παλαμιδίου. Όποιος τελικά και αν είναι ο ακριβής αριθμός, το θέαμα είναι ικανό να κόψει την ανάσα και να αποζημιώσει την οποιαδήποτε κούραση ή λαχάνιασμα από την ανηφόρα.

Χτίστηκε και οχυρώθηκε κατά τη Β’ περίοδο της Ενετοκρατίας και αποτελείται από 8 προμαχώνες. Στο εσωτερικό του κάστρου, μπορεί κανείς να βρει το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα καθώς και το μέρος στο οποίο φυλακίστηκε για ένα διάστημα ο Θεόδωρος Κολωκοτρόνης.

Το Μπούρτζι

nafplio bourtzi
Το Μπούρτζι

Ή Καστέλι σύμφωνα με τους Ενετούς, ή Θαλασσόπυργος κατά την Ελληνική επανάσταση. Το Μπούρτζι αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα κάστρα που διαθέτει η Ελλάδα. Χτισμένο πάνω στη νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, όπου αρχικά υπήρχε μόνο ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους μέχρι που το 1473 το οχύρωσαν οι Ενετοί και το μετέτρεψαν σε κάστρο. Με την πάροδο των ετών το Μπούρτζι χρησιμοποιήθηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε ως οχυρό από το οποίο οι Έλληνες στόχευαν με τα κανόνια τους το Παλαμήδι κατά τη διάρκεια της επανάστασης, είτε ως το σημείο που εγκαταστάθηκαν οι δήμιοι των φυλακών Παλαμηδίου το 1865, είτε ακόμα και ως ξενοδοχείο πολυτελείας στα νεότερα χρόνια. Σήμερα φιλοξενούνται κυρίως μουσικές βραδιές.

Η Ακροναυπλιά

Ακ
Η μαγευτική Ακροναυπλιά

Η Ακροναυπλία (Ή Ιτς-Καλέ κατά τους Τούρκους) αποτελεί το τρίτο κάστρο του Ναυπλίου. Πρόκειται για μια βραχώδη χερσόνησο η οποία στην αρχαιότητα αποτελούσε την Ακρόπολη του Ναυπλίου. Όπως και τα άλλα 2 κάστρα του Ναυπλίου, έτσι και η Ακροναυπλιά χρησιμοποιήθηκε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους κατά τις περιόδους της ιστορίας. Στην Ακροναυπλιά οικοδομήθηκε στρατιωτικό νοσοκομείο κατά την περίοδο Καποδίστρια ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή για περισσότερα από 80 χρόνια. Εκεί φιλοξενήθηκε και η ξενοδοχειακή μονάδα «Ξενία» η οποία ανεγέρθηκε τη δεκαετία του 60, ένα ξενοδοχείο 58 δωματίων με φανταστική θέα από το οποίο σήμερα έχει απομείνει μόνο η εξωτερική όψη του η οποία σβήνει με τον καιρό.

Πλατεία Συντάγματος

Η πλατεία Συντάγματος
Η πλατεία Συντάγματος

Το κέντρο του σύγχρονου Ναυπλίου.  Λόγω του τεράστιου πλάτανου που την κοσμεί, κατά τα χρόνια της επανάστασης ονομαζόταν «Πλατεία Πλατάνου» ενώ αργότερα ονομάστηκε και «Πλατεία Λουδοβίκου» από το όνομα του πατέρα του βασιλιά Όθωνα πριν τελικά πάρει το σημερινό της όνομα.

Μεταξύ άλλων, η πλατεία φιλοξενεί και μερικά από τα πιο σημαντικά κτίρια που υπάρχουν στο Ναύπλιο όπως το Τριανόν, το αρχαιολογικό μουσείο και η Εθνική Τράπεζα. Σήμερα αποτελεί μια πλατεία που σφύζει από ζωή και αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια στάση για ξεκούραση, καφέ και ποτό.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων του Ναυπλίου, έως και 50%, εδώ!

Η περίοδος μετά τις γιορτές είναι συνήθως αυτή που ο κόσμος χαλαρώνει. Η άδεια για τους περισσότερους έχει τελειώσει, η γιορτινή διάθεση έχει δώσει τη θέση της στην επιστροφή στις υποχρεώσεις και ο νέος χρόνος είναι μπροστά μας. Τον Ιανουάριο όμως μπορεί κανείς να βρει μοναδικές ευκαιρίες για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, και μάλιστα σε πολύ συμφέρουσες τιμές. Τι καλύτερο λοιπόν από μια μικρή αλλά υπέροχη απόδραση σε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Απόδραση με καταπληκτικές πινελιές ιστορίας, παραδοσιακά μνημεία, γραφικά σοκάκια, στάσεις για γευστικές απολαύσεις. Όλα αυτά σε 2.5 ώρες από την Αθήνα. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για ένα χειμερινό Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο.

Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Προτείνεται ανεπιφύλακτα το ταξίδι ν ξεκινήσει Παρασκευή βράδυ έτσι ώστε να έχετε ολόκληρη την ημέρα του Σαββάτου για την εξερεύνησή σας. Χρειάζεστε αρχικά ένα καλό και δυνατό πρωινό καθώς τα 999 σκαλιά μέχρι την κορυφή του κάστρου του Παλαμιδίου σας θέλουν δυνατούς. Και για ποιο λόγο να τα ανεβείτε όλα; Η θέα θα σας αποζημιώσει. Μπροστά σας θα απλωθεί ολόκληρη η πόλη, το Μπούρτζι και οι απέναντι ακτές. Μην αφήσετε τη φωτογραφική πίσω. Θα είναι κρίμα.

Κατεβαίνοντας, εφ’ όσον έχετε ακόμα δυνάμεις, έρχεται η σειρά της Ακροναυπλιάς. Ένας περίπατος που ουσιαστικά αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο. Από την εποχή της ενετοκρατίας, την περίοδο του Καποδίστρια μέχρι την πρόσφατη ιστορία αφού εκεί στέκει ακόμα το ξενοδοχείο Ξενία το οποίο αποτελούσε κάποτε ένα από τα πιο πολυτελή σημεία του Ναυπλίου.

Καθώς πέφτει ο Ήλιος και πλησιάζει το απόγευμα, η πλατεία Συντάγματος με τα ξεχωριστά της κτίρια αλλά και τους ζωντανούς της ρυθμούς ανοίγει την αγκαλιά της. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας, περιλανηθείτε στους δρόμους και ζήστε την ιστορία σε κάθε γωνιά του κέντρου του Ναυπλίου. Χαλαρώστε κοιτώντας τις βιτρίνες και γευθείτε μοναδικές γεύσεις σε κάποιο από τα εστιατόρια που θα βρείτε στον δρόμο σας. Ένας υπέροχος συνδυασμός ζωής και παράδοσης σας περιμένει. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ταξίδι της επιστροφής θα σας βρει γεμάτους και πλήρεις για την εβδομάδα που έρχεται.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων Ναύπλιο εδώ!

Απρίλιος στο Ναύπλιο


Απρίλιος, ο μήνας μου μας βάζει (επίσημα) σε καλοκαιρινή διάθεση. Ο μήνας που μας κάνει να ονειρευόμαστε φωτεινές ημέρες και ηλιόλουστους προορισμούς. Τι και αν η εποχή έχει (και οφείλει να έχει) ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προσοχή. Το μυαλό μας τέτοια εποχή θα ταξιδεύει πάντα σε όμορφα μέρη. Παραδοσιακά, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς για αυτή την εποχή είναι, δίχως αμφιβολία, το Ναύπλιο. Σε απόσταση μόλις 2 ωρών και κάτι από την Αθήνα, σας προσφέρει τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις υπέροχες βόλτες στα γραφικά του στενά με μια έντονη δόση ιστορίας και πολιτισμού. Στο Ναύπλιο μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα από ψηλά, από το κάστρο του Παλαμιδίου, αλλά και να απολαύσετε έναν χαλαρωτικό καφέ στην πλατεία Συντάγματος. Όποιες και αν είναι οι προτεραιότητές σας, ο Απρίλιος στο Ναύπλιο είναι υπέροχος από όλες τις απόψεις.

Η διαχρονική ομορφιά του Ναυπλίου, η ιστορία του, που μπορεί να την ανακαλύψει κανείς σε κάθε στενό του, αλλά και οι βόλτες που μπορεί να κάνει κάποιος στην υπέροχη Ακροναυπλιά, το χαρακτηρίζουν ως έναν από τους ομορφότερους και ενδιαφέροντες προορισμούς στην Ελλάδα. Η ομορφιά του, ο αέρας που αποπνέει και η ιστορία που κουβαλάει είναι ορατά παντού. Σε κάθε κτίσμα και κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του. Το κάστρο του Παλαμιδίου με τα 999 σκαλιά του αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Ναυπλίου. Απολαύστε την υπέροχη θέα από ψηλά και δείτε τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Αφεθείτε σε μία βόλτα στην Ακροναυπλιά, θαυμάστε το Μπούρτζι, το λεγόμενο και «θαλασσόπυργος του Ναυπλίου». Όλα στην πόλη αυτή κυλούν αρμονικά και οι νότες της ιστορίας και του πολιτισμού βρίσκονται σχεδόν παντού.

Μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος θα σας χαλαρώσει Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας σε κάποιο από τα bar και cafe που θα βρείτε. Σε κάθε περίπτωση οι λόγοι που το Ναύπλιο είναι όμορφο χειμώνα – καλοκαίρι είναι σίγουρα πολλοι. Ειδικά τον Απρίλιο, οι λόγοι αυτοί γίνονται ακόμη πιο όμορφοι! Το Ναύπλιο συνδυάζει τη ζεστασιά μιας όμορφης πόλης με τη θέα της θάλασσας. Αν μη τι άλλο ένας συνδυασμός που σπάνια βρίσκει κανείς.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Ναύπλιο εδώ!

Το Ναύπλιο και η διαχρονική ομορφιά του

Εσείς ποια εποχή προτιμάτε να επισκέπτεστε το Ναύπλιο; Σίγουρα αν ρωτήσουμε 100 ανθρώπους, οι απαντήσεις που θα λάβουμε θα είναι πολλές. Πράγμα που καθόλου τυχαίο δεν είναι καθώς η ομορφιά αυτής της υπέροχης πόλης ταιριάζει με όλες τις εποχές του χρόνου. Η κλασική και διαχρονική ομορφιά του Ναυπλίου, οι ιστορία του που αναδύεται μέσα από κάθε στενό του, αλλά και οι χαλαρωτικές βόλτες που μπορεί να κάνει κάποιος στην υπέροχη Ακροναυπλιά, το καθιστούν ως έναν από τους ομορφότερους και πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της χώρας.

Η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο
Η Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό προορισμό, ο οποίος όμως δεν παύει να εξελίσσεται και να ανανεώνεται. Μια βόλτα στην πλατεία Συντάγματος θα σας πείσει. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ποτό ή τον καφέ σας σε κάποιο από τα bar και cafe που θα βρείτε. Αν προτιμάτε κάτι πιο ρομαντικό, η Ακροναυπλιά σίγουρα να σας ανταμείψει. Αν πάλι σας αρέσει να γνωρίζετε την ιστορία, τότε σίγουρα το Κάστρο του Παλαμιδίου θα σας φανεί υπέροχο. Δεν είναι μόνο τα 999 σκαλιά που θα κληθείτε να ανεβείτε, είναι και η μοναδική θέα που απλόχερα σας χαρίζει όσο πλησιάζετε την κορυφή του. Εκεί, σας περιμένει επίσης και η, πασίγνωστη, φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Σε κάθε περίπτωση οι λόγοι που το Ναύπλιο είναι όμορφο χειμώνα – καλοκαίρι είναισίγουρα πολλοι. Κρατά τη ζεστασιά μιας όμορφης πόλης το χειμώνα, αλλά μας προσφέρει και τη θάλασσα το καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο ένας συνδυασμός που σπάνια βρίσκει κανείς.

Ναύπλιο – Προσφορές Ξενοδοχείων

Το Grande Bretagne Hotel στο Ναύπλιο
Το Grande Bretagne Hotel στο Ναύπλιο

Αν τελικά πάρετε την απόφαση να περάσετε λίγες ημέρες στο Ναύπλιο αυτόν τον χειμώνα, οι προσφορές του ekdromi.gr είναι πραγματικά πολλές αλλά και μοναδικές. 5 υπέροχα ξενοδοχεία, με ιδιαίτερο χαρακτήρα σας περιμένουν. 5 ξενοδοχεία που το καθένα από αυτά διαθέτει τη δικιά του ιστορία και σας προσκαλούν να την γνωρίσετε και εσείς. Παλιά αρχοντικά μεγάλης ιστορικής αξίας, ανακαινισμένα με σεβασμό στην παράδοση και τον τοπική αρχιτεκτονική, ξενοδοχεία που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Αλήθεια, υπάρχει πιο όμορφη εμπειρία από το να μένεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Δείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για το Ναύπλιο εδώ!

Ένα μέρος που όλοι το γνωρίζουμε και, σίγουρα, είναι ελάχιστοι όσοι δεν έχουν ταξιδέψει σε αυτό έστω μια φορά στη ζωή τους. Αγαπημένος και δημοφιλής προορισμός για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αττική, το Ναύπλιο αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς για τους κατοίκους της Αττικής αλλά και της Πελοποννήσου. Εκτός από την ομορφιά και την ιστορία του, το Ναύπλιο είναι γνωστό και για τα ξεχωριστά ξενοδοχεία που διαθέτει. Ας ανακαλύψουμε τα ομορφότερα ξενοδοχεία του Ναυπλίου μέσα από τις προσφορές του Ekdromi.gr.

Τα ομορφότερα ξενοδοχεία του Ναυπλίου

Nafsimedon Hotel

Nafsimedon Hotel
Nafsimedon Hotel

Το, τεσσάρων Αστέρων Nafsimedon Hotel, προσφέρει την αρχοντική ομορφιά ενός αυθεντικού νεοκλασικού μεγάρου του 19ου αιώνα. Το κτίριο είναι ανακαίνοσμένο για να προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να ζήσουν παραδοσιακές, ρομαντικές στιγμές βγαλμένες απο το ιστορικό παρελθόν της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας. Η επιβλητική φυσιογνωμία του κτιρίου σε συνδυασμό με την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων εντυπωσιάζουν και αποπνέουν ζεστασιά και φιλοξενία.

Ippoliti Luxury Hotel

Ippoliti Luxury Hotel
Ippoliti Luxury Hotel

Το Ippoliti Luxury Hotel θα σας κατακτήσει από την πρώτη στιγμή με τη λιτή πολυτέλεια και την προσεγμένη του διακόσμηση. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και πολυτελείς σουίτες. Όλα τους είναι προσεκτικά διακοσμημένα σε ένα ανάλαφρο νεοκλασικό στυλ, με αυθεντικά έπιπλα Τοσκάνης. Η εμπείρία της διαμονής εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Grande Bretagne Hotel

Το Grande Bretagne Hotel προσφέρει 20 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με τις πιο σύγχρονες ανέσεις, για μια χαλαρωτική και ευχάριστη διαμονή. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου, μπροστά στο λιμάνι, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, σας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε διακοπές, εργασία και αξιοθέατα, μακριά από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Hotel Dias

Hotel Dias
Hotel Dias

Το Hotel Dias, το οποίο είναι πρώην κατοικία του Υψηλάντη, βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο Ναύπλιο και προσφέρει θέα στο Παλαμήδι και στην Ακροναυπλία. Τα δωμάτιά του διαθέτουν υδρομασάζ και δορυφορικές τηλεοράσεις 26 ιντσών. Τα classic δωμάτια του Dias παρέχουν μεγάλα κρεβάτια με μεταξωτά σεντόνια και υποαλλεργικά στρώματα. Τα μπάνια περιλαμβάνουν πολυτελή προϊόντα περιποίησης και απαλές πετσέτες, καθώς και ντους με υδρομασάζ.

3Sixty Hotel & Suites

3Sixty Hotel & Suites
3Sixty Hotel & Suites

Το 3Sixty Hotel and Suites στεγάζεται σε έναν ανακαινισμένο παλαιό  αρχοντικό σπίτι που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου και  δίπλα από το γραφικό λιμάνι της πόλης. Το κτίριο διακρίνεται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική του, καθώς και για τους πανέμορφους διάκοσμους που στολίζουν το εσωτερικό του. Η σάλα υποδοχής κόβει την ανάσα με το εκλεπτυσμένο γούστο που αναδεικνύεται από τους εντυπωσιακούς κρυστάλλινους πολυέλαιους, τους επιβλητικούς πανύψηλους καθρέφτες  και την μεγαλοπρεπή αρχοντική σκάλα.

Xenon Inn Hotel

Xenon Inn Hotel
Xenon Inn Hotel

Το Xenon Inn Hotel βρίσκεται στο Ναύπλιο σε εξαιρετική θέση. Πρόκειται για ένα κτίριο του 19ου αιώνα που αποτελεί το κόσμημα της πλατείας Συντάγματος, στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης. Σήμερα το Xenon Inn έχει αναπαλαιωθεί ριζικά με σεβασμό στο παρελθόν του, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά και πρωτότυπες πέτρες.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία του Ekdromi.gr για το Ναύπλιο εδώ!

Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Δεν είναι λίγοι οι προορισμοί στην Ελλάδα που μπορούν και τα συνδυάζουν όλα. Η υπέροχη χώρα μας διαθέτει πολλά μέρη που προσφέρουν τόσο φυσική ομορφιά και γραφικότητα, όσο και μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία. Σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, τα μέρη που συνδέουν την μακρόχρονη ιστορική κληρονομιά με το φυσικό κάλλος είναι, κυριολεκτικά, δεκάδες. Υπάρχει όμως και ένας προορισμός, μια πόλη, που πραγματικά αποτελεί την πεμπτουσία όλων των παραπάνω. Ένα σημείο στην Πελοπόννησο που όποιος το επισκέπτεται, θέλει να επιστρέφει ξανά και ξανά. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Ναύπλιο. Είστε έτοιμοι λοιπόν για ένα υπάροχο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο με τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr; Ας το ανακαλύψουμε!

Βόλτες στα υπέροχα στενά του. Χαλαρωτικός καφές ή ποτό στην πανέμορφη Πλατεία Συντάγματος. Περίπατοι στην Ακροναυπλιά αλλά και εξαιρετική θέα που κόβει την ανάσα από το Κάστρο στο Παλαμίδι. Η αλήθεια είναι πως το Ναύπλιο έχει πολλούς τρόπους να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κλέψει την καρδιά του επισκέπτη. Κάθε στενό δρομάκι του έχει και μια ιστορία να διηγηθεί. Ας μην ξεχνάμε πως είναι και η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας (αν και οι απόψεις διίστανται για τον τίτλο αυτόν μεταξύ Ναυπλίου και Αίγινας). Στα σοκάκια του θα βρείτε το σημείο που έγινε η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Αλλά και στο κάστρο του Παλαμιδίου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Θα μαγευτείτε από παραδοσιακά κτίσματα και σημεία που έχουν ακόμα πάω τους τα σημάδια από τους διάφορους λαούς που έχουν περάσει από εδώ. Μία βόλτα στο Ναύπλιο είναι ένα ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό.

Και όσον αφορά τη διαμονή, μέσα από τις μεγάλες προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για το Ναύπλιο, σας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την κουλτούρα αυτού του τόπου. Επιλέξτε ανάμεσα από τα πολυτελή καταλύματα που βρίσκονται μέσα σε αναπαλαιωμένα κτίρια. Έτσι θα νιώσετε στο απόλυτο την εμπειρία που προσφέρει η πόλη. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν, ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που έρχονται!

Απόδραση στο Ναύπλιο με το ekdromi.gr

Ο Σεπτέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας που μας εξιτάρει για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός και εμείς θέλουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι μέχρι την τελευταία του στιγμή. Μπορεί οι υποχρεώσεις να έχουν επανέλθει και να μας βάζουν σε χειμερινό mood, όμως η διάθεση δεν αλλάζει. Άλλωστε, τα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου είναι ιδανικά για μικρές εξορμήσεις. Ένας προορισμός που πραγματικά τα συνδυάζει όλα, είναι το Ναύπλιο. Σε απόσταση μόλις 2 ωρών και κάτι από την Αττική, έχετε την ευκαιρία να συνδυάσετε το μπάνιο σας με υπέροχες βόλτες στα γραφικά του στενά. Μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα από ψηλά, από το κάστρο του Παλαμιδίου, αλλά και να απολαύσετε έναν χαλαρωτικό καφέ στην πλατεία Συντάγματος. Όποιες και αν είναι οι προτεραιότητές σας, μια απόδραση στο Ναύπλιο τον Σεπτέμβριο είναι ιδανική από όλες τις απόψεις.

Η ομορφιά αυτής της πόλης, ο αέρας που αποπνέει και η ιστορία που κουβαλάει είναι ορατά παντού. Σε κάθε στενό, σε κάθε κτίσμα, σε κάθε γωνιά της. Το κάστρο του Παλαμιδίου με τα 999 σκαλιά, η θέα από ψηλά, η φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η βόλτα στην Ακροναυπλιά, το Μπούρτζι, ο λεγόμενος και “θαλασσόπυργος του Ναυπλίου”, όλα στην πόλη αυτή κυλούν αρμονικά και οι νότες της ιστορίας και του πολιτισμού βρίσκονται σχεδόν παντού.

Το Ilion Traditional Hotel στο Ναύπλιο
Το Ilion Traditional Hotel στο Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, πέραν των άλλων, διαθέτει και πολλά ιστορικά κτίρια που αξίζει να επισξεφθεί κανείς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί εδώ πως η παράδοση και η αρχιτεκτονική έχει διατηρηθεί με τα χρόνια και οι κάτοικοι του Ναυπλίου έχουν καταφέρει να κρατήσουν την κλρονομιά και την κουλτούρα του τόπου τους. Πολλά δε από τα ιστορικά κτίρια, έχουν μετατραπεί σε υπέροχα ξενοδοχεία. Μέρη που πραγματικά αξίζει κανείς να επισκεφθεί και να μείνει, καθώς εκτός από υψηλού επιπέδου διαμονή, προσφέρουν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς από κοντά την ιστορία του Ναυπλίου.

Πολλά από αυτά τα ξενοδοχεία μπορεί κανείς να ανακαλύψει μέσα από τις μοναδικές προσφορές του ekdromi.gr για το Ναύπλιο.

Μη χάνετε την ευκαιρία, οι προτάσεις του ekdromi.gr για το Ναύπλιο σας περιμένουν.

About Ekdromi.gr