αύγουστος στα νησιά του ανατολικού αιγαίου

Αύγουστος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θαυμάζουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, μπορεί ακόμα και οι Βόρειες Σποράδες να μας προσελκύουν με τα νερά και την φυσική τους ομορφιά. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την καθαρή και απλή ομορφιά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Νησιά με παράδοση, πλούσια ιστορία και ξεχωριστές ομορφιές. Αν το φετινό καλοκαίρι θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό, τότε σίγουρα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στα νησιά αυτά (για όσους δεν έχει τύχει να πάτε). Όσοι τα έχουν επισκεφθεί, γνωρίζουν καλά πως ο Αύγουστος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει ξεχωριστό άρωμα.

Αύγουστος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – Σάμος

Το νησί του Πυθαγόρα αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά νησιά της Ελλάδας. Και μάλιστα για παραπάνω από έναν λόγους. Η Σάμος με την πλούσια ιστορία και τα ατελείωτα πευκοδάση και τους ελαιώνες έχει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο να μαγέψει τον επισκέπτη. Όμορφες και πεντακάθαρες παραλίες αλλά και βόλτες σε γραφικούς ορεινούς οικισμούς, μοναδικά εκλεκτά τοπικά προϊόντα και το γλυκό σαμιώτικο κρασί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μπορούν να σας κάνουν να πάρετε φέτος το πλοίο και να κατευθυνθείτε στην ανατολική άκρη του Αιγαίου. Και για το ξενοδοχείο; Βρείτε εδώ τις μεγαλύτερες προσφορές του ekdromi.gr

Χίος

Και αν η Σάμος είναι η μητέρα του γλυκού κρασιού, η Χίος έχει τη μαστίχα της για να σας μεθύσει. Και το καλό είναι πως δεν είναι ο μοναδικός της τρόπος. Πρόκειται για ένα νησί που δεν έχει αγγίξει ο τουρισμός όσο τα υπόλοιπα. Οπότε οπλιστείτε με όρεξη για να βρείτε πιο “παρθένα” μέρη. Μια βόλτα στα περίφημα χωριά της μαστίχας ή στον Ανάβατο, ένα μνημείο μοναδικής ομορφιάς, σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα. Βουτιές στις εκπληκτικές παραλίες του νησιού αλλά και γευστικά μυστικά θα απογειώσουν τις εμπειρίες σας για το φετινό καλοκαίρι. Και για το ξενοδοχείο, εδώ θα βρείτε τις προσφορές από το ekdromi.gr για τη διαμονή σας.

Λήμνος

Ένα ακόμα από τα νησιά του Αιγαίου που δεν έχει αγγίξει η μαζική τουριστική ανάπτυξη. Ανάμεσα από το Άγιο Όρος και τη Σαμοθράκη, στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου και απέναντι από τις μικρασιατικές ακτές στέκει αγέρωχη η Λήμνος.  Με το Κάστρο της Μύρινας, ένα από τα ισχυρότερα φρούρια του Αιγαίου, την Παναγιά την Κακαβιώτισσα αλλά και το σπήλαιο του Φιλοκτήτη, η Λήμνος είναι το ιδανικό μέρος για περιήγηση. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Λήμνο εδώ!

About Ekdromi.gr