καστοριά λίμνη

Νοέμβριος στην Καστοριά

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά αφού συνδυάζει άψογα το βουνό με τα νερά της λίμνης της. Η Καστοριά αποτελεί τον πλέον ιδανικό προορισμό για στιγμές γαλήνης, χαλαρωτικούς περιπάτους και συλλογή από υπέροχες εικόνες. Είναι τοποθετημένη στο άκρο της Δυτικής Μακεδονίας, απέχει 200 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μπορεί να ταξιδέψει κανείς και αεροπορικώς από την Αθήνα. Η πρώτη εικόνα που θα αντικρύσει ο επισκέπτης είναι και η πιο εντυπωσιακή. Το θέαμα της λίμνης Ορεστιάδας θα τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή του. Σε συνδυασμό με τα βουνά Γράμμο και Βίτσι που αγκαλιάζουν την πόλη, το τοπίο γίνεται αυτομάτως μαγικό. Ο Νοέμβριος στην Καστοριά είναι πραγματικά εκπληκτικός και το Ekdromi.gr μας καλεί να τον γνωρίσουμε.

Νοέμβριος στην Καστοριά

Η διαφορά που έχει η Καστοριά, σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς προορισμούς φυσικής ομορφιάς, είναι πως το ενδιαφέρον που προκαλεί, δεν σταματά εκεί. Την υπέροχη λίμνη της την αγκαλιάζει η γραφική της πόλη με τα παραδοσιακά αρχοντικά και νεοκλασικά κτίσματά της. Στα στενά της θα βρείτε περίπου 84 βυζαντινές εκκλησίες και εκκλησάκια που θα σας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Η Καστοριά είναι ιδανική για περίπατο. Οι δρόμοι γύρω από τη λίμνη, με τα στενά δρομάκια και τις στροφές τους, χαρίζουν στον επισκέπτη μια εξαιρετική θέα προς τα νερά της. Η λίμνη της Καστοριάς, καθώς και το δάσος της έχουν κηρυχθεί «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και προστατεύονται από το πρόγραμμα «Natura 2000» καθώς εκεί διατηρούνται περίπου 200 είδη πουλιών και φυσικά πολλά είδη ψαριών.

Στα ενδότερα της πόλης, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία και τα τσιπουράδικα της περιοχής. Η Καστοριά έχει να επιδείξει πολλές γαστρονομικές αρετές προς τους επισκέπτες της. Τέλος, στην Καστοριά (μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη) βρίσκεται το σπήλαιο του Δράκου. Ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται 7 λίμνες.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Καστοριά Εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.