οι ομορφιές της πιερίας

Οι ομορφιές της Πιερίας

Μπαίνουμε για τα καλά πλέον σε mood φθινοπώρου και ο καιρός κάνει τα δικά του. Τη μία έχει ήλιο και μας προκαλεί να κάνουμε την τελευταία βουτιά της χρονιάς, την άλλη μπορεί να έχει συννεφιά και να μας προδιαθέτει για ξεκούραση στο σπίτι. Και για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις μικρές, 2ήμερες και 3ήμερες, εξορμήσεις τους, αυτό είναι αν μη τι άλλο πονοκέφαλος. Τι καιρό θα κάνει; Ποιον προορισμό να επιλέξω; Να βρω ένα μέρος με παραλία ή ένα πιο ορεινό; Ευτυχώς στη χώρα μας υπάρχουν προορισμοί που τα συνδυάζουν και τα 2. Μέρη που μπορούμε με την ίδια ευκολία να χαρούμε τις ομορφιές της θάλασσας αλλά και τη γοητεία του βουνού. Και ποιος δεν έχει θαυμάσει άλλωστε τις ομορφιές της Πιερίας. Τις πεντακάθαρες παραλίες της αλλά και τα καταπράσινά της βουνά. Φύγαμε λοιπόν για Πιερία, για μια ξεχωριστή φθινοπωρινή απόδραση!

Οι ομορφιές της Πιερίας

Το Κάστρο του Πλαταμώνα

Το Κάστρο του Πλαταμώνα

Ταξιδεύοντας προς την Πιερία, δεν θα πρέπει να μας αγχώνει ο καιρός. Ίσα ίσα, θα είναι σύμμαχός μας στην τελική επιλογή του μέρους που θα μείνουμε. Ο Πλαταμώνας, είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη, στους πρόποδες του Ολύμπου, και μας προκαλεί να περάσουμε τις ημέρες μας στην μεγάλη και πανέμορφη παραλία του. Η εικόνα δε, του Ολύμπου που ορθώνεται στην πλάτη του Πλαταμώνα, θα σας μείνει αξέχαστη.

Αν προτεραιότητά σας είναι η θάλασσα, ιδανικό μέρος για εσάς είναι και η Λεπτοκαρυά. Με τις πανέμορφες παραλίες της, οι περισσότερες βραβευμένες με γαλάζια σημαία, αλλά και τον Όλυμπο, στα πόδια σας.

Αν πάλι προτιμάτε το βουνό, τότε το γραφικό Λιτόχωρο είναι το μέρος που σας ταιριάζει. Εδώ ερχόμαστε λίγο πιο κοντά στον Όλυμπο, αφήνοντας πιο μακριά την παραλία. Αφεθείτε στο γραφικό τοπίο, στην ομορφιά της φύσης και ζήστε από κοντά τη μεγαλοπρέπεια του μεγαλύτερου βουνού στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή ομορφιά βέβαια έχει και το ορεινό Ελατοχώρι, στα Πιέρια Όρη, με τους 2 υπέροχους οικισμούς του, τον παλιό και τον νέο. Και εδώ το ορεινό τοπίο θα κλέψει τις εντυπώσεις σας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας μείνει αξέχαστο.

Όλοι οι προορισμοί της Πιερίας έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Και αν ακόμα δεν ξέρετε ποιον να επιλέξετε, δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας καθώς μεταξύ τους βρίσκονται τόσο κοντά, ώστε να μπορείτε να τους επισκεφθείτε όλους, ανεξάρτητα σε ποιον θα αποφασίσετε να μείνετε. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για την Πιερία εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.