Ο Όλυμπος από την Πιερία

Τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας

Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, κυρίως για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, η Πιερία είναι ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Ένας τόπος ιδανικός για επίσκεψη όλες τις εποχές του χρόνου που προσφέρει πολλές επιλογές τόσο για παραθαλάσσιο όσο και για ορεινό τουρισμό. Οι υπέροχες παραλίες της δημιουργούν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς, κάτω από τη σκιά του μεγαλύτερου βουνού της χώρας. Όλυμπος και θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα σε αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας. Ποια είναι όμως τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας; Αυτά που πρέπει να επισκεφθεί κανείς όταν ξεκινήσει το οδικό του ταξίδι προς τα εκεί; Οι απόψεις διίστανται και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς τα χωριά της Πιερίας έχουν, το καθένα τους, και μια διαφορετική ιστορία να διηγηθούν. Ας τα ανακαλύψουμε.

Τα πιο όμορφα μέρη της Πιερίας

Οδηγώντας προς την Πιερία, μπορεί να μας απασχολήσουν πολλά πράγματα, ένα από αυτά σίγουρα δεν είναι ο καιρός. Ό,τι καιρό και αν βρούμε όταν φτάσουμε πάντα θα υπάρχει ένα μέρος που θα ταιριάζει με τις συνθήκες. Αν για παράδειγμα μια ζεστή ημέρα με ήλιο μας δημιουργήσει την διαθεση για βόλτα στη θάλασσα, η Παραλία Κατερίνης, ο Πλαταμώνας και η Λεπτοκαρυά και είναι οι ιδανικές επιλογές. Απολαύστε βόλτες στη θάλασσα με θέα τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο.

Αν πάλι προτιμάτε το βουνό, τότε το γραφικό Λιτόχωρο είναι το μέρος που σας ταιριάζει. Εδώ ερχόμαστε στους πρόποδες του Ολύμπου, αφήνοντας πιο μακριά την παραλία. Θαυμάζουμε στο γραφικό τοπίο, στην ομορφιά της φύσης και ζούμε από κοντά τη μεγαλοπρέπεια του μεγαλύτερου βουνού στην Ελλάδα.

Τη δική του ξεχωριστή ομορφιά φυσικά έχει και το ορεινό Ελατοχώρι, στα Πιέρια Όρη. Γνωρίστε τους 2 υπέροχους οικισμούς του, τον παλιό και τον νέο και αφεθείτε στο ορεινό τοπίο που θα κλέψει τις εντυπώσεις σας.

Όλοι οι προορισμοί της Πιερίας έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Και αν ακόμα δεν ξέρετε ποιον να επιλέξετε, δεν υπάρχει λόγο ανησυχίας καθώς μεταξύ τους βρίσκονται τόσο κοντά, ώστε να μπορείτε να τους επισκεφθείτε όλους, ανεξάρτητα σε ποιον θα αποφασίσετε να μείνετε. Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για την Πιερία εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.