νάξος

Οι παραλίες της Νάξου

Νάξος - Πορτάρα

Η διάσημη Πορτάρα της Νάξου

Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, με σήμα κατατεθέν την Πορτάρα, τις υπέροχες της διαδρομές, τα μνημεία πολιτισμού που διαθέτει, τις γαστρονομικές τις δημιουργίες.Ένα από τα πιο σημαντικά θεάματα που έχει να προσφέρει όμως η Νάξος, πέραν των παραπάνω, είναι οι μαγικές της παραλίες. Τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας. Ποσότητας αφού το νησί δεν φημίζεται απλά για τρεις ή τέσσερις όμορφες ακτές. Έχει να επιδείξει μια πληθώρα όμορφων παραλιών για κάθε γούστο και τύπο επισκέπτη. Παραλίες για τις οποίες κάποιος χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα παραμονής στο νησί για να μπορέσει να τις επισκεφθεί. Ας τις γνωρίσουμε λοιπόν τις παραλίες της Νάξου.

Παραλίες της Νάξου

Άγιος Γεώργιος: Μόλις ένα χιλιόμετρο από τη χώρα της Νάξου υπάρχει η παραλία του Αγίου Γεωργίου. Είναι αρκετά μεγάλη, με άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη, έχει ξαπλώστρες και πολλές ταβέρνες και καφετέριες χωρίς να λείπουν και τα σημεία όπου μπορεί ο επισκέπτης να απλώσει μόνος την πετσέτα του.

Άγιος Προκόπης: Παραλία με πολλές διακρίσεις. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τον Άγιο Προκόπη είναι το λεπτό του βότσαλο που θυμίζει άμμο, χωρίς όμως να κολλάει στο σώμα. Και αυτή είναι μεγάλη ακτή, κοντά στα 2 χιλιόμετρα και στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρέχει τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας.

Αγία Άννα: Χρυσή αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά για την παραλία που αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Αγίου Προκόπη. Και εκεί υπάρχει οργάνωση και πολλά ταβερνάκια πάνω στην παραλία.

Πλάκα:  Στα δυτικά του νησιού, η συνέχεια της Αγίας Άννας είναι η Πλάκα, μεγαλύτερη και εξίσου όμορφη με την Αγία Άννα, με παχιά άμμο.

Πλάκα

Η παραλία “Πλάκα” στην Νάξο

Γλυφάδα: Παραλία με μήκος κοντά στα 2 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά του νησιού. Προτείνεται για πιο μοναχικούς τύπους καθώς το μεγάλο της μέγεθος επιτρέπει την ιδιωτικότητα του χώρου.

Αλυκό: Συνεχίζοντας τη βόλτα στα νοτιοδυτικά του νησιού υπάρχει μια σειρά από μικρές παραλίες με καταπράσινα νερά και ανοιχτόχρωμη άμμο, όλες τους «κρύβονται» πίσω από κέδρους και έχουν την ονομασία «Αλυκό»

Μικρή Βίγλα: Η αγαπημένη παραλία των surfers, εδώ θα σας μαγέψουν τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα των kite surfs που πλανώνται σε εκατοντάδες στον αέρα. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε να κάνετε και τα πρώτα σας μαθήματα.

Ψιλή άμμος: Αν αντέξετε την απόσταση καθώς τα χιλιόμετρα είναι πολλά, θα αντικρίσετε μια μεγάλη αμμουδιά με ένα δάσος από κέδρους να την αγκαλιάζει. Η απομόνωση που προσφέρει, αξίζει τη διαδρομή.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Νάξο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.