Γαλησσάς Παραλία

Ο Γαλησσάς της Σύρου

Παραλία Γαλησσά

Πανοραμική άποψη της παραλίας του Γαλησσά στη Σύρο

Ο Γαλησσάς αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και κλασικούς προορισμούς της Σύρου. Ιδιαίτερα στις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες τουριστών από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ακόμα και σήμερα όμως δεν έχει χάσει την αίγλη και τη διαφορετικότητα που τον διακρίνει.

Ο Γαλησσάς της Σύρου

Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωρίο στα δυτικά της Σύρου, 7 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ερμούπολη. Φτάνοντας εκεί, δεν μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει την μεγάλη και φιλόξενη παραλία του η οποία προσφέρεται για κάθε είδους και διάθεσης τουρίστα. Το μεγάλο μήκος της της επιτρέπει να διαθέτει και ξαπλώστρες για όσους θέλουν τις ανέσεις μιας οργανωμένης πλαζ. Διαθέτει όμως και σημεία ανοργάνωτα για ανθρώπους που αρέσκονται σε πιο λιτό και οικονομικό τρόπο διακοπών. Στο δεξί της άκρο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και ένα ξύλινο beach bar. Το σημείο αυτό δίνει μια πιο ευχάριστη νότα για όσους θέλουν να απολαύσουν τον καφέ ή την μπύρα τους κοντά στη θάλασσα. Για τους πιο μοναχικούς και ριψοκίνδυνους υπάρχουν και τα βραχώδη σημεία. Εκεί προσφέρεται φιλοξενία σε άτομα που τους αρέσει να βρίσκονται μακρυά από τα βλέμματα του κόσμου.

Στο αριστερό άκρο της παραλίας υπάρχει ένας λόφος. Εκεί είναι χτισμένο το εκκλησάκι της Αγίας Πακού το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς για να θαυμάσει την πανοραμική θέα από ψηλά.

αγια πακου γαλησσας

Ανεβαίνοντας προς το εκκλησάκι της Αγίας Πακού

Το πιό εντυπωσιακό θέαμα όμως είναι το κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου το οποίο είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά πάνω στη θάλασσα. Σύμφωνα με τους ντόπιους το εκκλησάκι χτίστηκε από έναν ψαρά, τον Στέφανο, ο οποίος κάποια στιγμή κινδύνεψε από ένα τεράστιο χταπόδι το οποίο τον τραβούσε μέσα στη θάλασσα. Ως δείγμα ευγνωμοσύνης δημιούργησε αυτό το εκκλησάκι το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον γραφικά παγκοσμίως. Το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου είναι προσβάσιμο στον κόσμο με 2 τρόπους. Είτε από τη θάλασσα, καθώς υπάρχει ένας μικρός μόλος στον οποίο μπορεί κάποιος να δέσει το σκάφος του. Είτε με μισή ώρα περπάτημα από τη στεριά.

αγ.στεφανος γαλησσας καμπανα

Το καμπαναριό από το εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου

Είτε το ζητούμενο είναι η ξεκούραση, είτε η ανακάλυψη, ο Γαλησσάς αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, δημιουργώντας ένα σύμπλεγμα εικόνων και εμπειριών που μόνο απαρατήρητες δεν μπορούν να περάσουν.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία για τη Σύρο εδώ.

About Ekdromi.gr