Παλαιοκαστρίτσα

Παλαιοκαστρίτσα

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς στην Κέρκυρα. Αποτελεί πόλο έλξης και προορισμό για χιλιάδες τουριστών από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, φιγουράρει σε πολλές καρτ ποστάλ για τη φυσική ομορφιά της, και (για να θυμηθούμε το παλιό τραγούδι της Ρένας Βλαχοπούλου) τα πιο νόστιμα κορίτσια βρίσκονται εκεί. Στην Παλαιοκαστρίτσα, οι ομορφιές είναι πολλές και μοναδικές

Η Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η Παλαιοκαστρίτσα είναι ο τόπος που βρισκόταν το μυθικό παλάτι του Αλκίνοου ο οποίος, σύμφωνα με τον Όμηρο, φιλοξένησε τον Οδυσσέα. Οι ντόπιοι μάλιστα μπορεί να σας δείξουν και ένα βράχο που αποκαλούν μαρμαρωμένο καράβι του Οδυσσέα. Σύμφωνα πάντα με τον Όμηρο, όταν ο θεός Ποσειδώνας κατάλαβε πως οι Φαίακες πήγαν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη, τους τιμώρησε μαρμαρώνοντας το καράβι όταν εκείνο πλησίασε το λιμάνι της επιστροφής.

Βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας (με αυτοκίνητο).  Αποτελείται από έξι κόλπους με σμαραγδένια νερά οι οποίοι σχηματίζονται από μια ακτογραμμή με κάθετα βράχια και κατάφυτους λόφους. Συνδυάζει δηλαδή την αγριότητα των βράχων με το πράσινο της φύσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέαμα μοναδικής ομορφιάς. Δεν είναι και οι 6 παραλίες προσβάσιμες από την ξηρά, αν θέλετε να τις ανακαλύψετε όλες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σκάφος. Η κυριότερη από τις 6 αυτές παραλίες που συνθέτουν την Παλαιοκστρίτσα είναι οργανωμένη, εκεί θα βρείτε ξαπλώστρες και άλλες τουριστικές υποδομές, καθώς είναι και η μεγαλύτερη και βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι.

Το μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας είναι ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο που μπορείτε να δείτε. Πρόκειται για θέαμα σπάνιας ομορφιάς καθώς η θέση που βρίσκεται είναι μοναδική. Το μοναστήρι είναι τοποθετημένο στην κορυφή μιας απόκρημνης χερσονήσου η οποία διεισδύει μέσα στο Ιόνιο πέλαγος. Αποτελείται από τρεις πτέρυγες και στη μέση υπάρχει ένα πλακόστρωτο αίθριο. Από το 1989 λειτουργεί και το μουσείο της μονής. Μέσα στο μουσείο εκτίθενται εικόνες, άμφια, έργα παραδοσιακής αργυροχοΐας, παλαίτυπα και χειρόγραφα. Τέλος, ο σκελετός που φυλάσσεται ανήκει σε φάλαινα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Κέρκυρα εδώ!

About Ekdromi.gr