πασχαλινή εξόρμηση στην κέρκυρα

Πασχαλινή Εξόρμηση στην Κέρκυρα

Αναμφίβολα, η Κέρκυρα είναι η βασίλισσα των διακοπών του Πάσχα. Αν ο οποιοσδήποτε επισκέπτης θέλει να ζήσει την περίοδο του Πάσχα και την Ανάσταση, σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, τότε αναμφίβολα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι το νησί των Φαιάκων. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το μετανιώσει. Οι στιγμές κατάνυξης που προσφέρει απλόχερα η Κέρκυρα το Πάσχα μένουν στη μνήμη των επισκεπτών για πολλά χρόνια και το μόνο σίγουρο είναι πως όσοι τις έχουν ζήσει, επιστρέφουν ξανά. Έστε έτοιμοι λοιπόν για μια μοναδική εμπειρία; Μια Πασχαλινή Εξόρμηση στην Κέρκυρα που θα σας μείνει αξέχαστη!

Πασχαλινή Εξόρμηση στην Κέρκυρα

Οι ετοιμασίες για τα δρώμενα του Πάσχα στην Κέρκυρα ξεκινούν πολλές ημέρες πριν. Ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν από την Κυριακή των Βαΐων. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, το νησί μπαίνει στην τελική ευθεία για την κορύφωση που λαμβάνει χώρα το τελευταίο 3ήμερο! Τη Μεγάλη Παρασκευή, επιτάφιοι από πολλά σημεία του νησιού ξεκινούν την πορεία τους. Προορισμός τους είναι να συναντηθούν όλοι στο κέντρο της πόλης. Η συνοδεία των μουσικών που ακολουθεί τον κάθε επιτάφιο δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στην περιφόρα, και είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει τη Μεγάλη Παρασκευή στην Κέρκυρα ακόμα πιο μεγαλοπρεπή.

Το Μεγάλο Σάββατο η διάθεση αλλάζει, και ένα ακόμα έθιμο έρχεται να προστεθεί. Στις 11.00 το πρωί ακριβώς, στην πλατεία Λιστών οι κάτοικοι του νησιού με συνοδεία τις καμπάνες που χτυπούν χαρμόσυνα πετούν από τα μπαλκόνια τους τεράστια κανάτια με νερό, τους λεγόμενους «μπότηδες» δημιουργώντας ενθουσιασμό στο πλήθος.

Προσφορές ξενοδοχείων το Πάσχα στην Κέρκυρα

Ζήστε μια μοναδική Πασχαλινή Εξόρμηση στην Κέρκυρα μέσα από τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr. Τι καλύτερο από το να βιώσετε το πιο διάσημο Πάσχα της χώρας, σε ένα luxury ξενοδοχείο τεσσάρων ή πέντε αστέρων. Συνδυάστε τις έντονες συγκινήσεις των εορτών στο νησί, με μία διαμονή που θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις. Και όλα αυτά, με τις μοναδικές τιμές που θα βρείτε στο ekdromi.gr. Βρείτε όλες τις προσφορές μας για το Πάσχα στην Κέρκυρα εδώ!

About Ekdromi.gr