Πρέβεζα

Πρέβεζα

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο του. H Πρέβεζα είναι ένας προορισμός με εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλές ομορφιές οι οποίες όμως δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο. Θυμίζει έντονα νησί. H θάλασσα του Ιονίου και του Αμβρακικού την ακουμπά από τρεις πλευρές και διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που όποιος την επισκέπτεται θέλει πολύ να την εξερευνήσει. Δεν είναι μόνο οι παραλίες και οι αμμουδιές της που τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Είναι και η μοναδική προσωπικότητά της, η ιστορία της, οι πράσινες βουνοκορφές της, το γραφικό της κέντρο στο οποίο συνδυάζονται οι ηπειρώτικες με τις οθωμανικές αλλά και τις βενετσιάνικες επιρροές.

Γνωρίζοντας την Πρέβεζα

Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, θα σε συνεπάρει η ατμόσφαιρα της πόλης, τα δεκάδες αξιοθέατα, τα υπέροχα δρομάκια που σε προκαλούν να τη διασχίσεις ολόκληρη. Για όποιον βρεθεί στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας, δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της, τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού με το ηλιακό του ρολόι που βρίσκεται εκεί από τον 18ο αιώνα. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος διαθέτει μοναδικές αγιογραφίες και ένα φανταστικό ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Η πόλη της Πρέβεζας είναι επίσης συνδεδεμένη με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Μέσα στην πόλη μπορεί κανείς να δει και το σπίτι στο οποίο έζησε (για ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι η αλήθεια) ο ποιητής. Η αυτοκτονία του στην πόλη της Πρέβεζας είναι αυτή που (σε μεγάλο βαθμό) συνέδεσε το όνομά του με την πόλη.

Τέλος, το σήμα κατατεθέν της Πρέβεζας, τα τρία πασίγνωστα κάστρα της! Το καθένα από αυτά γνωστό με 2 ονόματα! Ένα Ελληνικό και ένα Τουρκικό. Το Κάστρο του Παντοκράτορα ή αλλιώς Ουτς Καλέ, το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα ή Ιτς Καλέ και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου ή Γενί Καλέ. Και τα τρία γνωστά για τη μοναδική ομορφιά τους.

Όταν η ομορφιά της φύσης σε γεμίζει με γαλάζιες και καταπράσινες εικόνες, τότε σίγουρα είσαι σε έναν προορισμό τον οποίο αξίζει να επισκεφτείς, όταν οι εικόνες αυτές πλαισιώνονται και με μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα, τότε αυτός ο προορισμός αξίζει πολύ περισσότερο, τότε είσαι στην Πρέβεζα!

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Πρέβεζα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.