Πρέβεζα

Πρέβεζα

Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο του. H Πρέβεζα είναι ένας προορισμός με εξαιρετικό ενδιαφέρον και πολλές ομορφιές οι οποίες όμως δεν είναι γνωστές στον πολύ κόσμο. Θυμίζει έντονα νησί. H θάλασσα του Ιονίου και του Αμβρακικού την ακουμπά από τρεις πλευρές και διαθέτει δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής. Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που όποιος την επισκέπτεται θέλει πολύ να την εξερευνήσει. Δεν είναι μόνο οι παραλίες και οι αμμουδιές της που τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Είναι και η μοναδική προσωπικότητά της, η ιστορία της, οι πράσινες βουνοκορφές της, το γραφικό της κέντρο στο οποίο συνδυάζονται οι ηπειρώτικες με τις οθωμανικές αλλά και τις βενετσιάνικες επιρροές.

Γνωρίζοντας την Πρέβεζα

Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, θα σε συνεπάρει η ατμόσφαιρα της πόλης, τα δεκάδες αξιοθέατα, τα υπέροχα δρομάκια που σε προκαλούν να τη διασχίσεις ολόκληρη. Για όποιον βρεθεί στην όμορφη πόλη της Πρέβεζας, δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της, τον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού με το ηλιακό του ρολόι που βρίσκεται εκεί από τον 18ο αιώνα. Σε κοντινή απόσταση, υπάρχει ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους ο οποίος διαθέτει μοναδικές αγιογραφίες και ένα φανταστικό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Η πόλη της Πρέβεζας είναι επίσης συνδεδεμένη με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Μέσα στην πόλη μπορεί κανείς να δει και το σπίτι στο οποίο έζησε (για ελάχιστο χρονικό διάστημα είναι η αλήθεια) ο ποιητής. Η αυτοκτονία του στην πόλη της Πρέβεζας είναι αυτή που (σε μεγάλο βαθμό) συνέδεσε το όνομά του με την πόλη. Τέλος, το σήμα κατατεθέν της Πρέβεζας, τα τρία πασίγνωστα κάστρα της! Το καθένα από αυτά γνωστό με 2 ονόματα! Ένα Ελληνικό και ένα Τουρκικό. Το Κάστρο του Παντοκράτορα ή αλλιώς Ουτς Καλέ, το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα ή Ιτς Καλέ και το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου ή Γενί Καλέ. Και τα τρία γνωστά για τη μοναδική ομορφιά τους. Όταν η ομορφιά της φύσης σε γεμίζει με γαλάζιες και καταπράσινες εικόνες, τότε σίγουρα είσαι σε έναν προορισμό τον οποίο αξίζει να επισκεφτείς, όταν οι εικόνες αυτές πλαισιώνονται και με μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα, τότε αυτός ο προορισμός αξίζει πολύ περισσότερο, τότε είσαι στην Πρέβεζα! Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Πρέβεζα εδώ! Ένας προορισμός με μοναδική προσωπικότητα, εμποτισμένη με την ιστορία και επηρεασμένη από την ηπειρωτική, οθωμανική και βενετσιάνικη κληρονομιά της, η Πρέβεζα είναι μια γοητευτική πόλη που παραμένει ανεξερεύνητη από πολλούς. Με τις καταπράσινες βουνοκορφές της να προσφέρουν ένα εκπληκτικό σκηνικό, ενώ ταυτόχρονα το γραφικό της κέντρο συνθέτει άψογα αυτά τα διαφορετικά πολιτιστικά νήματα, η Πρέβεζα είναι μια πόλη που αιχμαλωτίζει τη φαντασία και προσκαλεί τους επισκέπτες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης. Για όσους δεν έχουν γνωρίσει ακόμα τις ομορφιές της Ηπείρου, η Πρέβεζα είναι σίγουρα μία επιλογή που θα γοητεύσει ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Ανακαλύψτε την Πρέβεζα με τις προσφορές ξενοδοχείων του Ekdromi.gr.

Ανακαλύψτε την Πρέβεζα

Η Πρέβεζα μπορεί να σας κερδίσει με πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα οι παραλίες της! Από την αγαπημένη Κυανή Ακτή (ή Γαλάζια Ακτή), το ιδανικό για οικογένειες Αλωνάκι, την ηρεμία που προσφέρει η παραλία Παντοκράτορα που είναι ιδανική και για υποβρύχια εξερεύνηση, όλες οι παραλίες της Πρέβεζας έχουν κάτι όμορφο να προσφέρουν. Εκτός όμως από τις παραλίες, η Πρέβεζα έχει πολλά περισσότερα να επιδείξει στους επισκέπτες της. Από σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος, ο νομός Πρεβέζης έχει τον τρόπο να κρατά διαρκώς αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών του. Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία για μία βόλτα στο φαράγγι του ποταμού Αχέροντα που ελίσσεται μέσα από τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και ακολουθήστε το μονοπάτι που κάποτε διέσχιζαν οι Σουλιώτες κατά την οθωμανική εποχή. Ξεκινήστε μια πεζοπορία από τη Σκάλα Τζαβέλαινας μέχρι το χωριό Σαμονίβα, παρακολουθώντας τη μαγευτική θέα του στενού και επιβλητικού φαραγγιού του Αχέροντα, που αγκαλιάζεται από τις καταπράσινες πλαγιές των βουνών Παραμυθιάς και Σουλίου. Θαυμάστε το μνημείο του Ζαλόγγου το οποίο κατέχει μεγάλη σημασία ως σύμβολο της ακλόνητης αγάπης για την ελευθερία καθώς το 1803, 63 γενναίες γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά τους επέλεξαν να πηδήξουν από το βράχο παρά να παραδοθούν στον Τούρκο κατακτητή. Επισκευθείτε τη λίμνη του Ζηρού, φωλιασμένη κοντά στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, η λίμνη Ζηρού είναι ένα μαγευτικό φυσικό αξιοθέατο που προσφέρει γραφική ομορφιά και ευκαιρίες αναψυχής. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία και χαλαρούς περιπάτους κατά μήκος του παραλίμνιου δάσους των Νεροφραξών. Το μόνο σίγουρο είναι πως μία επίσκεψη στην Πρέβεζα μπορεί να γεμίσει τα μάτια και το μυαλό σας με μοναδικές εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Πρέβεζα στο Ekdromi.gr

About Ekdromi.gr