Τρίπολη

Τρίπολη

Πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Η Τρίπολη είναι γνωστή σε όλους για την μεγάλη και σημαντική ιστορία της, κυρίως κατά την εποχή της τουρκοκρατίας. Ιδρύθηκε κατά την 14ο αιώνα και μέχρι τα τέλη του 19ου ήταν γνωστή με το όνομα «Τριπολιτσά». Χτισμένη σε ύψος 655 μέτρων, περιβάλλεται από τα όρη Παρθένιο, Αρτεμίσιο και Μαίναλο.

Η Τρίπολη αποτέλεσε ουσιαστικά ένα σύμβολο για την Ελληνική επανάσταση. Υπήρξε μεγάλο στρατιωτικό κέντρο και στα μέρη της δρούσε ο αρχιστράτηγος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλοι ήρωες της εποχής. Ο ρόλος που διαδραμάτισε στην έκβαση του αγώνα για την ελευθερία ήταν αποφασιστικός.

Η Τρίπολη ως προορισμός διακοπών

Σήμερα, η πόλη διατηρεί την ιστορική της παράδοση και κληρονομιά ενώ παράλληλα έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κέντρο. Διαθέτει όμορφα αξιοθέατα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια πόλη με φιλόξενους κατοίκους η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση για μοναδικές μικρές αποδράσεις στη φύση καθώς η θέση της επιτρέπει στον επισκέπτη να επιλέξει μεταξύ των τριών ορεινών όγκων που την περιβάλλουν για να πραγματοποιήσει τις αποδράσεις του.

Δεν είναι όμως μόνο οι γύρω περιοχές που έχουν ενδιαφέρον. Η πόλη της Τρίπολης διαθέτει μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς κατά την παραμονή του στην πόλη. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης μπορεί κανείς να θαυμάσει ευρήματα από πολλές ανασκαφές που έχουν γίνει στην Αρκαδία. Παράλληλα, στην κεντρική πλατεία υπάρχει παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στο οποίο εκτίθενται πολλά ιστορικά κειμήλια από την εποχή της Επανάστασης του 1821.

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα και από το σπίτι του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη αλλά και να πιείτε τον καφέ στο «Μεγάλο Καφενείο» που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Για τους λάτρεις της ιστορίας αλλά και των εξερευνήσεων στη φύση, η Τρίπολη είναι μια πόλη που έχει σίγουρα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ιδανικός προορισμός για Σαββατοκύριακο, καθώς απέχει μόλις 165 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Τρίπολη εδώ!

About Ekdromi.gr