Πόρος

Πόρος

Ο Πόρος αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού σε έκταση. Σε σύγκριση με τις φημισμένες Σπέτσες και την κοσμοπολίτικη Ύδρα, είναι ίσως ο πιο αδικημένος. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα γειτονικά του προβεβλημένα νησιά. Αυτό μάλιστα το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία και να τον επισκεφθούν.

Πόρος

Το όνομά του οφείλεται στο στενό θαλάσσιο πέρασμα που τον χωρίζει από τις ακτές της Πελοποννήσου. Άλλωστε στην αρχαία Ελληνική, Πόρος σημαίνει πέρασμα. Ακόμα ένα γεωγραφικό του χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πόρος είναι στην πραγματικότητα 2 νησιά, η Σφαιρία, εκεί δηλαδή που είναι χτισμένος ο οικισμός του Πόρου, και η μικρή καταπράσινη Καλαυρεία. Τα δύο νησιά αυτά χωρίζονται από ένα πολύ μικρό κανάλι.

Φτάνοντας στον Πόρο, το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή είναι το ιστορικό του Ρολόι, βασικό χαρακτηριστικό του νησιού, το οποίο υπάρχει στο σημείο αυτό από το 1927. Η πόλη του Πόρου διαθέτει μια μοναδική, ξεχωριστή ομορφιά. Χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα τις απέναντι ακτές, γεμίζει το μάτι του επισκέπτη με τη γραφικότητα της καθώς, ακόμα και με την πρώτη βόλτα, νιώθει κανείς ότι ταξιδεύει στο χρόνο. Τα νεοκλασικά της κτίρια, η υπέροχη παραλία και το γραφικό της λιμάνι συνθέτουν την προσωπικότητα του νησιού αυτού.

Δεν είναι όμως μόνο η πόλη αυτή που εντυπωσιάζει. Ο Πόρος διαθέτει περισσότερες από 15 παραλίες, στις περισσότερες από αυτές, τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, δημιουργώντας μια υπέροχη αντίθεση με το πράσινο να συναντά το γαλάζιο. Συγκεκριμένες παραλίες του Πόρου προσφέρονται και για θαλάσσια σπορ, για τους λάτρεις του είδους. Ο Πόρος όμως, προσφέρει επιλογές και για τους φίλους του βουνού καθώς στις ορεινές περιοχές του υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, ιδανικά για πεζοπορία και ποδήλατο. Ανταμοιβή για όσους επιχειρήσουν μια ορεινή βόλτα είναι η μαγευτική θέα όλου του Σαρωνικού και της ορεινής Πελοποννήσου.

Ιδανικός για μίνι εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, αλλά και για περισσότερες ημέρες, ο Πόρος αποτελεί μια πρόταση ιδανική, συνδυάζοντας τη γραφικότητα με το πράσινο, τη φυσική ομορφιά με το ταξίδι στο χρόνο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Πόρο εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.