σαββατοκύριακα ιανουαρίου στα καλάβρυτα

Σαββατοκύριακα Ιανουαρίου στα Καλάβρυτα

Ιανουάριος σημαίνει ζεστασιά. Σημαίνει χιονισμένα ορεινά τοπία και χαλάρωση δίπλα στο τζάκι. Για τους πιο δραστήριους, ο Ιανουάριος και οι επόμενοι μήνες είναι ιδανικοί για χειμερινά σπορ. Για καταβάσεις στο φρέσκο χιόνι με σκι, είτε με snowboard. Το κύμα ταξιδιωτών των εορτών έχει τελειώσει. Τα επόμενα Σαββατοκύριακα λοιπόν μοιάζουν ιδανικά για όποιον θέλει να συνδυάσει και τα δύο. Για όποιον θέλει να ζήσει και την ομορφιά του χιονιού, και τη χαλάρωση. Αν μάλιστα ο προορισμός που θα επιλέξει διαθέτει και τις 2 επιλογές, αλλά παράλληλα προσφέρει και μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος, τότε το Σαββατοκύριακο φαντάζει ιδανικό. Ένας τέτοιος προορισμός είναι σίγουρα τα Καλάβρυτα. Βόλτες στο χιόνι, ξεκούραση σε υπέροχα ξενοδοχεία, ιστορικά μνημεία αλλά και ο πασίγνωστος οδοντωτός σιδηρόδρομος συνθέτουν το παζλ ενός μέρους που έχει πραγματικά πολλά να προσφέρει! Ετοιμαζόμαστε λοιπόν για τα μοναδικά Σαββατοκύριακα Ιανουαρίου στα Καλάβρυτα για να ξεκινήσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο!

Σαββατοκύριακα Ιανουαρίου στα Καλάβρυτα

Από την Αθήνα, μπορείτε να είστε στο υπέροχο χωριό των Καλαβρύτων το αργότερο σε 3 ώρες. Αυτό σημαίνει πως, ιδανικά, μπορείτε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας από την Παρασκευή το απόγευμα και να κερδίσετε έτσι μια ημέρα. Άλλωστε, οι λάτρεις του χιονιού γνωρίζουν πως θα πρέπει να είναι στο χιονοδρομικό κεντρο από νωρίς το πρωί! Το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων είναι από τα πιο οργανωμένα της χώρας και, εκτός από τις πολλές επιλογές που διαθέτει σε πίστες, παρέχει και ένα εξαιρετικό σαλέ για όσους θέλουν απλά να παρατηρούν, και όχι να συμμετέχουν. Απευθύνεται δηλαδή σε όλους!

Για τις επόμενες ώρες, μετά το παιχνίδι με το χιόνι, τα Καλάβρυτα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, ενδιαφέροντα. Θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην περάσετε μια βόλτα από τον, σπάνιας ομορφιάς, οδοντωτό σιδηρόδρομο και να δείτε μέσα από μια μαγευτική διαδρομή, τα υπέροχα τοπία που διασχίζει. Για όσους δε, έχουν ιστορικά ενδιαφέροντα, η Μονή της Αγίας Λαύρας, όπου σηκώθηκε το λάβαρο της ελληνικής Επανάστασης το 1821, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τα Καλάβρυτα εδώ.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.