Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Πρόκειται για έναν τόπο που δεν μοιάζει με κανέναν. Η Μονεμβασιά, τοποθετημένη πάνω σε έναν επιβλητικό βράχο, διαθέτει μια μοναδική, όσο και καλοδιατηρημένη, Kαστροπολιτεία. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για έργο τέχνης. Για μια ζωγραφιά που δημιούργησε ένας εμπνευσμένος καλλιτέχνης πάνω στην πέτρα. Την έχουν αποκαλέσει “Γιβραλτάρ της Ανατολής” αλλά και “Πέτρινο καράβι” κατά τον Γιάννη Ρίτσο όπου γεννηθηκε εκεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως, μετά την επιβίβαση στο καράβι αυτό, το ταξίδι που θα κάνετε δεν είναι μόνο σε άλλο τόπο, αλλά και σε άλλο χρόνο. Ο μεσαιωνικός οικισμός της Μονεμβασιάς με τα σοκάκια του, τα αρχοντικά του σπίτια και τις εκκλησίες, θα σας μεταφέρει σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Περίοδοι όπου η κάθε μία άφησε το σημάδι της στην περιοχή. Ιδανικό μέρος για κάθε εποχή, τα weekends του Σεπτέμβρη όμως η Μονεμβασιά έχει έναν άλλο αέρα. Ξεκινάμε λοιπόν για ένα Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά με τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr.

Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά

Το ταξίδι σας στο χρόνο ξεκινά με το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Είναι το πρώτο που θα αντικρύσετε και το αναγνωρίζετε από την επιβλητική προτομή του ποιητή. Χαλαρώστε με έναν καφε στο κεντρικό σοκάκι και ξεκινήστε την περιήγηση στην Καστροπολιτεία. Θαυμάστε τις εκκλησίες και τα αρχοντικά σπίτια. Κάντε τον περίπατό σας στα γραφικά της καλντερίμια και νιώστε την ατμόσφαιρα που έτσι κι αλλιώς είναι συναρπαστική. Οι στιγμές τις ιστορίας αιώνων που διαθέτει η Μονεμβασιά εμφανίζονται σε κάθε της στενό, σε κάθε μικρή λεπτομέρια που θα παρατηρήσετε.

Προσφορές ξενοδοχείων στη Μονεμβασιά

Για το Σαββατοκύριακο σας στη Μονεμβασιά το ekdromi.gr σας προτείνει 2 εξαιρετικές προσφορές ξενοδοχείων. Το τεσσάρων αστέρων Akra Morea Hotel & Residences από τον όμιλο Mr & Mrs White αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές καθώς και μια εξαιρετική επιλογή για μικρά παιδιά καθώς προσφέρει πολλές δραστηριότητες αλλά και υψηλή ασφάλεια. Μέσα σε ένα από τα 26 διαμερίσματα και κατοικίες του Akra Morea θα ζήσετε την φυσική ομορφιά μέσα σε ένα περιβάλλον σύγχρονων ανέσεων.

Στην παραλία Πορί, στην περιοχή της Μονεμβασιάς θα βρείτε το Douka Sea Front Residencies. Ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο που βρίσκεται σε μια συνολική έκταση 25 στρεμμάτων και αποτελείται από 25 διαμερίσματα διαφόρων τύπων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε τύπου επισκέπτη. Ιδανικό και αυτό για οικογενεικές διακοπές καθώς προσφέρει ασφάλεια αλλά και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.