ναύπακτος

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο

Δίχως αμφοβολία, είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές της χώρας. Η Ναύπακτος, με το παραδοσιακό βενετσιάνικο χρώμα της, το οποίο έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο με το πέρασμα των ετών, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Η ομορφιά της, γίνεται άμεσα αντιληπτή από τη στιγμή που θα την πλησιάζεις. Για αυτό άλλωστε, όσοι την επισκέπτονται, πάντα (αργά ή γρήγορα) επιστρέφουν. Πρόκειται για μια κωμόπολη που μπορεί κανείς να τη χαρεί, όλες τις εποχές του χρόνου. Το υπέροχο Βενετσιάνικο κάστρο της, το μικρό αλλά πανέμορφο μεσαιωνικό της λιμάνι, τα γραφικά της οικήματα και τα πλακόστρωτα σοκάκια, μας προσκαλούν για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο.

Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο

Η λέξη «γραφικότητα» είναι αυτή που μπορεί πραγματικά να περιγράψει κάθε πτυχή της Ναυπάκτου. Με μία πρώτη βόλτα, θα αντικρύσετε τα πλατάνια της που βρίσκονται διάσπαρτα στους δρόμους και τα σοκάκια της. Η παραδοσιακή της ομορφιά γίνεται εύκολα αντιληπτή σχεδόν παντού μέσα στην πόλη. Χαλαρώστε σε κάποιο από τα cafe και δοκιμάστε τοπικές λιχουδιές σε ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται πάνω στο μικρό της λιμανάκι αλλά και δίπλα στη θάλασσα. Θαυμάστε τα αρχοντικά της σπίτια που της δίνουν αυτό το μοναδικό χρώμα με έναν όμορφο περίπατο στα στενά της.

Η Ναύπακτος σε ταξιδεύει με τα χρώματα και τα αρώματά της. Για όποιον πάρει την απόφαση να ξεκινήσει την 2ήμερη απόδρασή του, μία επίσκεψη στο κάστρο της Ναυπάκτου είναι απαραίτητη. Πρόκειται για ένα κάστρο με πολύ μεγάλη ιστορία. που ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει μέχρι και τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Η θέα που θα αντικρίσετε από ψηλά, με την πόλη, τον Κορινθιακό κόλπο και τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου στο βάθος σίγουρα θα σας αποζημιώσει για την ανάβαση. Το Σαββατοκύριακο στη Ναύπακτο μας περιμένει και το μόνο σίγουρο είναι πως έχει όλα τα συστατικά για να μας μείνει αξέχαστο!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.