η αρμάτα στις σπέτσες

Η Αρμάτα στις Σπέτσες

Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα το 2ο Σάββατο, οι Σπέτσες φορούν τα καλά τους για να γιορτάσουν την Αρμάτα. Πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό επισκέπτεται το νησί των Σπετσών για να ζήσει από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις. Για δει το μοναδικό θέαμα που ετοιμάζει το νησί για αυτή την τόσο σημαντική για την ιστορία του μέρα. Και φέτος η Αρμάτα στις Σπέτσες ανοίγει τις πόρτες της και σας περιμένει!

Η Αρμάτα στις Σπέτσες

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αρμάτας γίνονται προς τιμήν των ηρώων Σπετσιωτών. Αφορμή είναι η Ναυμαχία που έλαβε χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου του 1822. Ναυμαχία η οποία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821. Μπροστά στο λιμάνι των Σπετσών από νωρίς το απόγευμα συρρέει πλήθος κόσμου για να δει τις εκδηλώσεις.  Για να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της ιστορικής αυτής ναυμαχίας η οποία ολοκληρώνεται με την πυρπόληση του ομοιώματος της τούρκικης ναυαρχίδας. Μετά το τέλος της αναπαράστασης αυτής (στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού) ακολουθεί ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Εκατοντάδες πυροτεχνήματα κάνουν κυριολεκτικά την νύχτα, μέρα και αφήνουν τους επισκέπτες με το στόμα ανοιχτό. Η υπόλοιπη βραδιά βρίσκει όλο τον πληθυσμό των Σπετσών (κατοίκους και επισκέπτες) στους δρόμους γεμίζοντας τα bar και τα εστιατόρια ή απλά κάνοντας βόλτα στο γιορτινό κέντρο και λιμάνι του νησιού. Η Αρμάτα αποτελεί ένα από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς εκδηλώσεις και δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης παίζει και το γεγονός πως τον Σεπτέμβριο οι Σπέτσες είναι πανέμορφες οπότε η επίσκεψη στο νησί είναι αφορμή και για ένα εξαιρετικό weekend! Το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μια μοναδική προσφορά για τον Σεπτέμβριο στις Σπέτσες στο ξενοδοχείο Spetses Retreat όπου σε ένα εξαιρετικό παραδοσιακό Σπετσίωτικο περιβάλλον μπορείτε να χαρείτε τη διαμονή σας στο νησί με τον καλύτερο τρόπο! Οι Σπέτσες φορούν τα γιορτινά τους και σας περιμένουν και φέτος να γιορτάσετε μαζί τους την Αρμάτα. Το ekdromi.gr είναι και εκεί και σας προσφέρει τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούσαν ανέκαθεν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μικρές, ή μεγάλες εξορμήσεις. Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Αίγινα και Αγκίστρι, όλα γρήγορα προσβάσιμα από τον Πειραιά, μας προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και γραφικότητας που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάθε νησί, μια ξεχωριστή ιστορία, μια διαφορετική πρόταση. Οι Σπέτσες, είναι αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο πλήρεις προορισμούς αυτής της συστάδας νησιών. Νησί με έντονη προσωπικότητα, μεγάλη ιστορία και με έναν δικό του, ιδιαίτερο αέρα. Για όσους δεν έχετε ζήσει την εμπειρία, οι Σπέτσες τον Αύγουστο είναι ο ιδανικός προορισμός διακοπών.

Σπέτσες τον Αύγουστο

Είτε αποφασίσετε να προσεγγίσετε το νησί ακτοπλοϊκώς, είτε οδικώς (από το Πόρτο Χέλι), η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που θα σας βάλει, όμορφα, στο κλίμα του νησιού. Το λιμάνι των Σπετσών, αποπνέει αυτόν τον όμορφο χαρακτήρα. Μόλις πατήσετε το πόδι σας στο νησί, σας περιμένουν υπέροχες βόλτες στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια. Βόλτες παρέα με τις ανθισμένες αυλές των σπιτιών να σας κρατούν συντροφιά γεμίζοντας με χρώματα τον περίπατό σας. Απολαύστε υπέροχους ψαρομεζέδες στα μεζεδοπωλεία που βρίσκονται στο παλιό λιμάνι και εξερευνήστε τις σπηλιές μέσα από τα γαλάζια νερά του νησιού.

Το Spetses Retreat

Το Spetses Retreat

Το Spetses Retreatο

Βρίσκεται ενδιάμεσα από το παλιό και το νέο λιμάνι των Σπετσών, σε ένα ήσυχο περιβάλλον και μόλις πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης. Το Spetses Retreat βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, αλλά και σε κοντινή απόσταση από mini markets, καφετέριες και εστιατόρια. Με λίγα λόγια, τα έχετε όλα στα πόδια σας. Πρόκειται για ένα μικρό, και ιδιαιτέρως ελκυστικό συγκρότημα, με μπουκαμβίλιες, γεράνια και γιασεμιά. Χτισμένο σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, διαθέτει μια μικρή πισίνα που το κάνει ιδανικό για ξεκούραση, μέσα από τη φιλική ατμόσφαιρα που αποπνέει. Χαλαρώστε στις ξαπλώστρες κάτω από τη σκιά των ομπρελών και απολαύστε τη θέα προς τη θάλασσα ή τους λόφους. Το Spetses Retreat αποτελεί μια από τις πιο ποιοτικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις διαμονής στις Σπέτσες.

Υπάρχουν πολλές λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες. Η γραφικότητα, η ιστορία και η αρχοντιά είναι μόνο λίγες από αυτές καθώς οι ομορφιές που μπορεί να ανακαλύψει κανείς επισκεπτόμενος το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού είναι πολύπλευρες και καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Καλωσήλθατε στις Σπέτσες

Στις Σπέτσες μπορεί να φτάσει κανείς μέσα σε 2 ώρες από τον Πειραιά με flying dolphin, αλλά και με το αυτοκίνητο μέχρι την Κόστα στην Πελοπόννησο. Σαφώς η πρώτη επιλογή είναι πιο ξεκούραστη αλλά και πιο γρήγορη. Παράλληλα όμως είναι ένα νησί που ενδείκνυται για ταξίδι με σκάφος (για όσους διαθέτουν). Σε περίπτωση που την επισκεφθείτε με αυτοκίνητο, θα πρέπει να το αφήσετε στην Κόστα. Οι Σπέτσες είναι ένα νησί στο οποίο απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Το χαρακτηριστικό αυτό την καθιστά μοναδική. Οι μετακινήσεις σας στο νησί μπορούν να γίνουν με ποδήλατο, με άμαξα (ο πιο παραδοσιακός τρόπος) είτε ακόμα και με θαλάσσιο ταξί. Για τις μετακινήσεις σας σε κάποια από τις παραλίες των Σπετσών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα από τα λεωφορεία. Φτάνοντας στο νησί, η γραφικότητα και η ιστορική παράδοση γίνονται εύκολα αντιληπτά. Στην Ντάπια, το λιμάνι των Σπετσών, μπορεί κανείς να παρατηρήσει το παλιό πολυβολείο μαζί με τα ιστορικά μνημεία. Από την δεξιά πλευρά, δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η ιστορική παράδοση και ο σημαντικός ρόλος που έπαιξαν οι καπεταναίοι των Σπετσών στην Επανάσταση του 1821 φανερώνονται σε κάθε πτυχή του νησιού. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο των Σπετσών, όπου θα δείτε συλλογές από πολλές ιστορικές περιόδους που έζησε το μέρος. Για τις βουτιές σας στη θάλασσα, επιλογές υπάρχουν πολλές, αν και οι Σπέτσες δεν φημίζονται για τις παραλίες τους. Μπορείτε όμως να απολαύσετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο στους Αγίους Αναργύρους, στην Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή και το Λιγονέρι. Ιδανικές για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, οι Σπέτσες έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν και εξίσου πολλές εικόνες για να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σπέτσες εδώ! Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα στολίδια του Αργοσαρωνικού. Ένα νησί που συνδυάζει την γραφικότητα με την αρχοντιά, τη νυχτερινή ζωή με την ιστορία, τη φυσική ομορφιά με τις υπέροχες γεύσεις. Και όλα αυτά, δίπλα σας! Οι Σπέτσες δεν είναι μόνο ένας προορισμός του Σαββατοκύριακου ούτε του καλοκαιριού. Είναι ένα νησί που μπορεί να το γευθεί κανείς είτε λίγες είτε πολλές ημέρες, το Πάσχα ή το φθινόπωρο. Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών παραμένει αναλλοίωτη όλες τις εποχές και μας γοητεύει.

Η αρχοντική ομορφιά των Σπετσών

Το ταξίδι λοιπόν ξεκινά. Το νησί μπορεί να το προσεγγίσει κανείς με δύο τρόπους. Είτε μέσα σε 2 ώρες από τον Πειραιά με flying dolphin, είτε με το αυτοκίνητο μέχρι την Κόστα στο Πόρτο Χέλι. Μπορεί η πρώτη επιλογή να είναι πιο ξεκούραστη και πιο γρήγορη, όμως και το ταξίδι με το αυτοκίνητο έχει τη δική του ομορφιά. Αν είστε από αυτούς που προτιμούν το road trip, θα πρέπει να αποχωριστείτε το αυτοκινητό σας. Μην ανησυχείτε, υπάρχει parking. Στις Σπέτσες απαγορεύονται τα οχήματα, οπότε θα την απολαύσετε περπατώντας, είτε με ποδήλατο, είτε και με άμαξα. Αν πάλι θέλετε να επισκεφθείτε κάποια από τις παραλίες της, υπάρχουν τα τοπικά λεοφωρεία και ταξί. Η αρχοντιά και η παραδοσιακή γραφικότητα του νησιού γίνονται εύκολα αντιληπτά πριν καν πατήσετε το πόδι σας στο λιμάνι, την Ντάπια. Εκεί μπορεί κανείς να δει το παλιό πολυβολείο μαζί με τα ιστορικά μνημεία. Από την δεξιά πλευρά, δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η ιστορική παράδοση και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι καπεταναίοι των Σπετσών στην Επανάσταση του 1821 φανερώνονται σε κάθε πτυχή του νησιού. Στο Μουσείο των Σπετσών, θα δείτε συλλογές από πολλές ιστορικές περιόδους που έζησε το μέρος. Για τις βουτιές σας στη θάλασσα, επιλογές υπάρχουν πολλές. Μπορείτε να απολαύσετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο στους Αγίους Αναργύρους, στην Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή και το Λιγονέρι. Ιδανικές για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, οι Σπέτσες έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν και εξίσου πολλές εικόνες για να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σπέτσες εδώ!

About Ekdromi.gr