σπέτσες

Σπέτσες

Υπάρχουν πολλές λέξεις για να χαρακτηρίσει κανείς τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες. Η γραφικότητα, η ιστορία και η αρχοντιά είναι μόνο λίγες από αυτές καθώς οι ομορφιές που μπορεί να ανακαλύψει κανείς επισκεπτόμενος το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού είναι πολύπλευρες και καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Καλωσήλθατε στις Σπέτσες

Στις Σπέτσες μπορεί να φτάσει κανείς μέσα σε 2 ώρες από τον Πειραιά με flying dolphin, αλλά και με το αυτοκίνητο μέχρι την Κόστα στην Πελοπόννησο. Σαφώς η πρώτη επιλογή είναι πιο ξεκούραστη αλλά και πιο γρήγορη. Παράλληλα όμως είναι ένα νησί που ενδείκνυται για ταξίδι με σκάφος (για όσους διαθέτουν). Σε περίπτωση που την επισκεφθείτε με αυτοκίνητο, θα πρέπει να το αφήσετε στην Κόστα. Οι Σπέτσες είναι ένα νησί στο οποίο απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Το χαρακτηριστικό αυτό την καθιστά μοναδική. Οι μετακινήσεις σας στο νησί μπορούν να γίνουν με ποδήλατο, με άμαξα (ο πιο παραδοσιακός τρόπος) είτε ακόμα και με θαλάσσιο ταξί. Για τις μετακινήσεις σας σε κάποια από τις παραλίες των Σπετσών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα από τα λεωφορεία.

Φτάνοντας στο νησί, η γραφικότητα και η ιστορική παράδοση γίνονται εύκολα αντιληπτά. Στην Ντάπια, το λιμάνι των Σπετσών, μπορεί κανείς να παρατηρήσει το παλιό πολυβολείο μαζί με τα ιστορικά μνημεία. Από την δεξιά πλευρά, δεσπόζει το άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Η ιστορική παράδοση και ο σημαντικός ρόλος που έπαιξαν οι καπεταναίοι των Σπετσών στην Επανάσταση του 1821 φανερώνονται σε κάθε πτυχή του νησιού. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το Μουσείο των Σπετσών, όπου θα δείτε συλλογές από πολλές ιστορικές περιόδους που έζησε το μέρος.

Για τις βουτιές σας στη θάλασσα, επιλογές υπάρχουν πολλές, αν και οι Σπέτσες δεν φημίζονται για τις παραλίες τους. Μπορείτε όμως να απολαύσετε το χαλαρωτικό σας μπάνιο στους Αγίους Αναργύρους, στην Αγία Μαρίνα, την Αγία Παρασκευή και το Λιγονέρι.

Ιδανικές για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, οι Σπέτσες έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν και εξίσου πολλές εικόνες για να γεμίσουν το μυαλό του επισκέπτη.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στις Σπέτσες εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.