Συρράκο Ιωαννίνων

Συρράκο Ιωαννίνων

Πρόκειται για έναν από τους “κρυφούς” θησαυρούς” της Ηπείρου. Το χωριό Συρράκο Ιωαννίνων, απέχει 85 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα και είναι από αυτά που θα σε κερδίσει με την πρώτη ματιά. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων, θα δοκιμάσει αρκετά τις αντοχές σου μέχρι να το αντικρύσεις. Πράγμα διόλου περίεργο καθώς ο δρόμος που συνδέει τον έξω κόσμο με το συγκεκριμένο χωριό είναι σε πολλά σημεία του στενός, σχετικά δύσβατος αλλά και απότομος. Η ταλαιπωρία όμως ξεχνιέται αμέσως με την πρώτη οπτική επαφή. Το Συρράκο στέκει αγέρωχο πάνω από την χαράδρα του ποταμού Χρούσια, “βλέποντας” απέναντί του τα Τζουμέρκα. Έτσι κερδίζει τους επισκέπτες του με την πρώτη επαφή, η ουσία όμως και η ομορφιά του βρίσκονται μέσα του.

Συρράκο Ιωαννίνων

Το χωριό αυτό πρέπει να το περπατήσει κανείς για να το νιώσει. Να κάνει τις βόλτες του στα όμορφα και γραφικά του καλτερίμια, να δει από κοντα και να θαυμάσει τα αρχοντικά παραδοσιακά του οικήματα. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσει κανείς και το παγωμένο νερό που τρέχει από τις πολλές πέτρινες βρύσες και πηγές του. Νερόμυλοι, πέτρινα γεφύρια, πετρόκτιστα σπίτια και τρεχούμενα νερά συνθέτουν το παζλ αυτής της πανέμορφης γωνιάς της Ηπείρου. Αν προσθέσει κανείς και την μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του, τότε πραγματικά καταλαβαίνει κανείς πως το Συρράκο είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθεί.

Προσφορές Ξενοδοχείων στο Συρράκο

Σε ένα τόσο παραδοσιακά όμορφο μέρος, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει μια ξεχωριστή προσφορά. Μια προσφορά που ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Συρράκου. Ακριβώς πάνω από την κεντρική πλατεία του χωριού, θα βρείτε τον παραδοσιακό ξενώνα Η Γκούρα. Η παραδοασιακή του αρχιτεκτονική, τόσο στο εξωτερικό όσο και μέσα στα δωμάτια, σας υπόσχονται μια διαμονή η οποία θα ταιριάζει απόλυτα με την γραφικότητα του χωριού. Στη μεγάλη πέτρινη αυλή του ξενώνα Η Γκούρα, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ενώ στην ταβέρνα του ξενώνα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τοπικούς λαχταριστούς μεζέδες με φόντο την πλατεία.

 

Η παραδοσιακή ομορφιά που διαθέτει το Συρράκο Ιωαννίνων σας περιμένει!

About Ekdromi.gr