Τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας

Τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας

Οι ομορφιές της Αρκαδίας είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους. Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και φύσης. Με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, γραφικά δρομάκια και πράσινο φόντο. Τα χωριά που απαρτίζουν την ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Αρκαδίας κρατούν καλά φυλαγμένα τα όμορφα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν. Διατηρούν ταυτόχρονα την δική τους προσωπικότητα και γοητεία. Με βάση αυτά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οποιαδήποτε επίσκεψη σε κάποιο από αυτά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για απόδραση. Ας δούμε λοιπόν τα πιο όμορφα χωριά της Αρκαδίας.

Δημητσάνα

Dimitsana

 

Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά, όχι μόνο της Αρκαδίας αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. Σκαρφαλωμένη στα 960 μέτρα, πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου η Δημητσάνα έχει να καυχιέται τόσο για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την φύση που την περιβάλλει, όσο και για την ιστορία της. Για τους φυσιολάτρες, ένας απλός περίπατος ή ακόμα και χειμερινά σπορ στο ελατόδασος του Μαίναλου θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Για όσους όμως αναζητούν κάτι πιο χαλαρό, τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού και οι γραφικοί του οικισμοί μπορούν άνετα να γεμίσουν τα μάτια και τις φωτογραφικές μηχανές με μοναδικής ομορφιάς εικόνες.

Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Δημητσάνα βρίσκονται εδώ!

 

 Στεμνίτσα

στεμνίτσα

Γνωστή, πέραν των άλλων, για τα εργαστήρια αργροχρυσοχοΐας που λειτουργούν μέχρι σήμερα, η Στεμνίτσα προσφέρεται και για όμορφες βόλτες. Πυργόσπιτα, όμορφες συνοικίες, στενά σοκάκια και περιπλάνηση στη φύση συνθέτουν το παζλ του υπέροχου αυτού χωριού. Οι παραδοσιακοί του ξενώνες είναι ικανοί να δημιουργήσουν ευχάριστο πονοκέφαλο στον επισκέπτη μέχρι να επιλέξει τον πιο όμορφο για τη διανυκτέρευσή του. Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στη Στεμνίτσα βρίσκονται εδώ!

 

Άνω Δολιανά

IMG_7492-1024x683

Η αμφιθεατρική θέση που έχουν τα Άνω Δολιανά, τους επιτρέπουν να προσφέρουν μοναδική θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης, το Μαίναλο αλλά και τον Χέλμο. Πρόκειται για ένα χωριό απόλυτα παραδοσιακό, το οποίο έχει να προσφέρει στον επισκέπτη υπέροχες εμπειρίες σε πεζοπορίες στη φύση, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, οινοποιεία αλλά και προμήθεια σε φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Άνω Δολιανά εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.