Το Μαίναλο και τα χωριά του

Το Μαίναλο και τα χωριά του

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Πελοποννήσου, και πιο συγκεκριμένα στην Ορεινή Αρκαδία, είναι σίγουρα το όρος Μαίναλο. Με την κορυφή του να ακουμπά τα 1.980 μέτρα, το Μαίναλο καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας. Μέσα του μπορεί κανείς να ανακαλύψει τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς. Υπέροχες κορυφές, ποτάμια και φαράγγια, δημιουργούν το παζλ της ομορφιάς του βουνού. Αυτά αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Παράλληλα, το Μαίναλο καμαρώνει και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά του. Χωριά με έντονη προσωπικότητα και γραφικότητα. Πάμε λοιπόν να ανέβουμε σε υψόμετρο για να γνωρίσουμε το Μαίναλο και τα χωριά του τα οποία, ειδικά τον χειμώνα, είναι ακόμη πιο όμορφα.

Το Μαίναλο και τα χωριά του

Τόσο όμορφα, αλλά και τόσο κοντά μεταξύ τους, τα χωριά του Μαινάλου αποτελούν ιδανικό προορισμό για χειμερινές εξορμήσεις. Όποιο από τα χωριά και αν επιλέξει κανείς για τη διαμονή του, μπορεί να γίνει η βάση για μικρές εκδρομές και στα υπόλοιπα. Άλλωστε, για όποιον επισκεφθεί το Μαίναλο, θα είναι πραγματικά κρίμα να μην περάσει έστω μια βόλτα από τα πιο γνωστα χωριά του, τη Στεμνίτσα, τη Βυτίνα και τη Δημητσάνα.

Βυτίνα

Βυτίνα

Βυτίνα

Το “στολίδι του Μαίναλου” όπως την αποκαλούν, η Βυτίνα είναι ευρέως γνωστή για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών της, καθώς και το μαύρο μάρμαρο με το οποίο είναι κτισμένα πολλά από τα οικίματά της. Ιδιαίτερη εντύπωση θα σας κάνει η κεντρική της πλατεία, στην οποία, εκτός από τις πολλές επιλογές σε καφέ και ταβέρνες, θα βρείτε και την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα. Παράλληλα, για όποιο ζευγάρι επισκεφθεί τη Βυτίνα, μια βόλτα στον “Δρόμο της αγάπης” είναι τουλάχιστον απαραίτητη!

Δημητσάνα

Δημητσάνα

Δημητσάνα

Πάνω από το φαράγγι του ποταμού Λούσιου, σε υψόμετρο 960 μέτρων, βρίσκουμε τη Δημητσάνα. Στο χωρίο αυτό, η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η φυσική ομορφιά, συνθέτουν έναν υπέροχο προορισμό. Γραφικά ιθόστρωτα σοκάκια, πετρόκτιστα σπίτια και το ελατόδασος του Μαίναλου, είναι τα πρώτα πράγματα που θα σας τραβήξουν την προσοχή. Η θέα του ποταμού Λούσιου, αλλά και το φαράγγι του, αποτελούν επίσης θεάματα που δεν θα πρέπει να προσπεράσετε. Τέλος, η Δημητσάνα έχει να επιδείξει και το Υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης καθώς και τον Πύργο του Ξενιού. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Δημητσάνα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.