χειμερινές εξορμήσεις στην ήπειρο

Χειμερινές εξορμήσεις στην Ήπειρο

Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει τις δικές του, ξεχωριστές ομορφιές. Διαθέτει τα τοπία, την παράδοση και την ιστορία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της χώρας, είναι σίγουρα η Ήπειρος. Ένας τόπος ιδανικός για επίσκεψη χειμώνα – καλοκαίρι, με σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, και γραφικές πόλεις. Μια ευρύτερη περιοχή που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη θάλασσα και το βουνό. Ας την γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα. Οι χειμερινές εξορμήσεις στην Ήπειρο, μας περιμένουν.

Χειμερινές εξορμήσεις στην Ήπειρο

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια

Και μιας και αναφερόμαστε στον χειμώνα, τα μέρη της Ηπείρου που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, είναι σίγουρα τα ορεινά. Όταν σκεφτόμαστε ορεινές εκδρομές και Ήπειρο, το μυαλό πάει αυτόματα στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια. Σκαρφαλωμένα σε μεγάλο υψόμετρο, μας προσφέρουν ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε από μια χειμερινή εξόρμηση. Τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, πανέμορφες, ενδιαφέρουσες διαδρομές, το καταπληκτικό φαράγγι του Βίκου, αλλά και μοναδικά ξενοδοχεία που θα κάνουν τη διαμονή μας αξέχαστη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα Ζαγοροχώρια είναι από τους top χειμερινούς προορισμούς, κάθε χρόνο.

Ιωάννινα

Η πόλη των Ιωαννίνων

Η πόλη των Ιωαννίνων

Αλλάζουμε παραστάσεις. Τα Ιωάννινα είναι μια υπέροχη, σύγχρονη πόλη που σε ταξιδεύει από μόνη της. Μία βόλτα γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, αλλά και μια επίσκεψη στο περίφημο νησί της, θα σας γεμίσει με ηρεμία και γαλήνη, αλλά και με πολλές, υπέροχες παραστάσεις και εικόνες. Και η ίδια η πόλη όμως, με τις επιλογές που προσφέρει σε διασκέδαση, φαγητό αλλά και σημεία ενδιαφέροντος, θα σας γεμίσει τις ημέρες με τον πιο όμορφο τρόπο. Ειδικά τον χειμώνα, τα Ιωάννινα “παίζουν” με τα χρώματα και τις εικόνες, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Συρράκο Ιωαννίνων

Το Συρράκο Ιωαννίνων

Το Συρράκο Ιωαννίνων

Πρόκειται για έναν από τους “κρυφούς θησαυρούς” της Ηπείρου. Ένα πανέμορφο, γραφικό χωρίο, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.150 μέτρων το οποίο μπορεί κανείς να προσεγγίσει σχετικά δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή καθώς ο δρόμος που καταλήγει στο Συρράκο, είναι σχετικά δύσβατος. Μόλις όμως κανείς καταφέρει να φτάσει, η εικόνα τον αποζημειώνει 100%. Η ομορφιά και η παραδοσιακή γραφικότητα προκαλούν τον επισκέπτη και παίζουν με τις αισθήσεις του. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στο Συρράκο Ιωαννίνων εδώ! 

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, αλλά και όμορφα μέρη της χώρας. Το γεωγραφικό διαμέρισμα της Ηπείρου, κρύβει μέρη απίστευτης ομορφιάς σε πολλά του σημεία. Υπέροχα ορεινά τοπία, γραφικά χωριά και μεγάλες πόλεις, μέρη που αξίζει να τα δεις τον χειμώνα σε όλη τους τη μεφαλοπρέπεια, αλλά και παραθαλάσσιες τοποθεσίες, ιδανικές για καλοκαιρινές διακοπές. Ας επικεντρωθούμε όμως στην εποχή που διανύουμε, και ας δούμε τι μας προσφέρει η Ήπειρος τον χειμώνα.

Οι ομορφιές της χειμερινής Ηπείρου

Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από την υπέροχη πρωτεύουσα, αλλά και μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου. Τα πανέμορφα Ιωάννινα.

Ιωάννινα

Πόλη που σε προκαλεί να τη γνωρίσεις και να τη ζήσεις. Τα Ιωάννινα έχουν τον τρόπο να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ό,τι και αν αναζητάς από ένα ταξίδι. Από τις επιλογές διασκέδασης το βράδυ και τις υπέροχες τοπικές νοστιμιές, μέχρι την ψυχική χαλάρωση που μπορεί να σου προσφέρει μια βόλτα γύρω από τη λίμνη της, αλλά και μια επίσκεψη στο μοναδικό “νησί” που υπάρχει μέσα στη λίμνη αυτή. Πόλη με μεγάλη ιστορία που μπορεί να τη διακρίνει κανείς σε κάθε σημείο της, τα Ιωάννινα είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει κάποιος να ζήσει.

Ζαγοροχώρια

Βγαίνοντας πιο έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, συναντάμε τα υπέροχα, ορεινα Ζαγοροχώρια. Βίκος, Πάπιγκο, Τσεπέλοβο και ακόμα 40 χωριά, σας περιμένουν για να γεμίσουν τις ημέρες σας με σπάνιες εικόνες φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακής γραφικότητας. Λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και φυσικό περιβάλλον συνθέτουν ένα υπέροχο παζλ εμπειριών που θα σας συνοδεύει σε κάθε σας βήμα.

Κόνιτσα

60 χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, βρίσκουμε την Κόνιτσα. Με το γνωστό της γεφύρι, τα αιωνόβια πλατάνια και τους φιλόξενους κατοίκους της. Η Κόνιτσα προσφέρεται για πεζοπορία, μικρές βόλτες αλλά και χειμωνιάτικες, χαλαρωτικές στιγμές δίπλα στο τζάκι. Ομολογουμένως ιδανική για τον χειμώνα, και όπως λέει ο κόσμος, ένα μέρος που πάντα επιστρέφεις.

Τζουμέρκα

Κάποιοι τα θεωρούν επίγειο παράδεισο στην Πίνδο. Τα Αθαμανικά Όρη, ή αλλιώς Τζουμέρκα, καθώς και τα χωριά που απλώνονται στην ευρύτερη περιοχή έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη υπέροχες φυσικές ομορφιές, αλλά και μια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται την περιοχή και δεν την έχει αλλοιώσει. Πραγματικά μια εξαιρετική πρόταση για χειμερινή απόδραση.

About Ekdromi.gr