το πάσχα της ύδρας

Το Πάσχα της Ύδρας

Σε μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε ένα Πάσχα διαφορετικό. Ένα Πάσχα με έντονο το στοιχείο της θάλασσας, πολύ περπάτημα σε γραφικά σοκάκια, μοναδικά χρώματα και αρώματα λουλουδιών. Καλωσήλθατε λοιπόν στο υπέροχο Πάσχα της Ύδρας.

Το Πάσχα της Ύδρας

Κάθε χρόνο το υπέροχο αυτό νησί, δέχεται ανά χιλιάδες τους επισκέπτες. Επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τα ξεχωριστά έθιμα και τις παραδόσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την περίοδο του Πάσχα και της Ανάστασης. Και δεν έχουν καθόλου άδικο καθώς το νησί τους υποδέχεται ντυμένο στα λευκά, με την ανοιξιάτικη φύση στα καλύτερά της να χρωματίζει το κάδρο της Ύδρας με πολύχρωμα αγριολούλουδα. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει το Πάσχα της Ύδρας μοναδικό, είναι ο “Θαλασσινός Επιτάφιος”. Σε 10 μόλις λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας, στη συνοικία Καμίνια, ο επιτάφιος κάνει την περιφορά του μέσα από τα σοκάκια του νησιού προτού καταλήξει στο λιμανάκι των Καμινίων. Εκεί θα μπει μέσα στη θάλασσα, για να ευλογήσει τα νερά, και να φέρει τύχη τόσο στους ναυτικούς, όσο και στους σφουγγαράδες. Και φυσικά πώς θα μπορούσε ένας επιτάφιος να θεωρείται Θαλασσινός, αν μετά το τελετουργικό δεν περίμεναν τους επισκέπτες, με κάθε μεγαλοπρέπεια, όλα τα εστιατόρια της περιοχής με θαλασσινούς μεζέδες για να κλείσει όμορφα η βραδιά.

Το βράδυ της Ανάστασης αξίζει να το ζήσετε στην Μητρόπολη της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι. Εκεί η στιγμή της Ανάστασης είναι μοναδική. Με το “Χριστός Ανέστη” ο χώρος γεμίζει με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Ταυτόχρονα οι βάρκες, τα καΐκια και τα πλοία βάζουν σε λειτουργία τις σειρήνες τους και πετούν κόκκινες φωτοβολίδες στον ουρανό. Αλλά και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το κάψιμο του Ιούδα. Εκεί, το ομοίωμα είναι γεμισμένο με εύφλεκτα υλικά και ανατινάζεται στο λιμάνι δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα!

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Ύδρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.