top προορισμοί για τις γιορτές

Φθινόπωρο με τις ομορφιές της Ηπείρου

Ένα γεωγραφικό διαμέρισμα που τα συνδυάζει όλα. Βουνό, θάλασσα, χειμώνα – καλοκαίρι. Η Ήπειρος διαθέτει ένα “πακέτο” εμπειριών και ομορφιάς που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Από τους ορεινούς της προορισμούς, όπως τα Ζαγοροχώρια, αλλά και τις πόλεις της, τα Ιωάννινα, ή και την Πρέβεζα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα πανέμορφο παζλ το οποίο, ειδικά το Φθινόπωρο, είναι στα καλύτερά του! Η Πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα υπέροχα Ιωάννινα, είναι μια πόλη που είτε με την ομορφιά της, είτε με την ιστορία και τις παραδόσεις της, κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη αμείωτο όλες τις εποχές του χρόνου. Τα Ζαγοροχώρια από την άλλη, σκαρφαλωμένα στα βουνά της βορειοανατολικής πλευράς των Ιωαννίνων, με τα πέτρινα τους σπίτια, τα όμορφα καλντερίμια και τα τοξωτά γεφύρια τους, αποτελούν ένα αμάλγαμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς. Είστε έτοιμοι λοιπόν για ένα Φθινόπωρο με τις ομορφιές της Ηπείρου;

Φθινόπωρο με τις ομορφιές της Ηπείρου

Ιωάννινα

Η επμειρία που προσφέρει η πόλη των Ιωαννίνων είναι πολυδιάστατη. Εξαρτάται κατά πολύ, από τα ενδιαφέροντα του επισκέπτη. Είτε σας γοητεύει η φυσική ομορφιά, είτε ο πολιτισμός και η ιστορία, είτε το nightlife και οι γευστικές προτάσεις, σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας ενθουσιάσει. Σίγουρα, ένα από τα ομορφότερα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, ειδικά το φθινόπωρο, είναι η λίμνη της. Η λίμνη Παμβώτιδα και το υπέροχο νησί της. Μία βόλτα γύρω από τη λίμνη, με το θέαμα των ψαράδων, είναι μια υπέροχη αρχή για να ανακαλύψει κανείς αυτή την πόλη. Στο “νησί” της, η ιστορία συναντά την παράδοση. Τα πολλά διατηρητέα του σπίτια και οι θρύλοι που τα ακολουθούν θα σας κάνουν να ταξιδέψετε σε άλλες εποχές.

Και μέσα στην πόλη όμως δεν μειώνεται το ειδναφέρον. Τα Ιωάννινα φημίζονται τόσο για τη γραφικότητά τους όσο και για τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους. Αφεθείτε στις γαστρονομικές προτάσεις και η νυχτερινή ζωή της πόλης. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος θα μείνετε ενθουσιασμένοι.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσορές ξενοδοχείων στα Ιωάννινα εδώ!

Ζαγοροχώρια

Η ομορφιά του βουνού. Καταπράσινες πλαγιές, μοναδικές διαδρομές, πανέμορφα φαράγγια, αλλά και 46 γραφικά χωριά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Το κεντρικό Ζαγόρι, με το φαράγγι του Βίκου αποτελεί τον πόλο έλξης των περισσότερων επισκεπτών. Το δυτικό Ζαγόρι έχει να μας επιδείξει 2 μοναδικά χωριά. Το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, που είναι και τα πιο δημοφιλή του. Στο ανατολικό Ζαγόρι, που δεν είναι τόσο προβεβλημένο όσο τα άλλα δύο, θα εκτιμήσετε την ακατέργαστη ομορφιά, μακριά από την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και υποδομή. Όποιο μέρος και να επιλέξει κανείς, το μόνο σίγουρο είναι πως τα Ζαγοροχώρια, έχουν τον τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να χαρίσουν στους επισκέπτες τους μοναδικές φθινοπωρινές στιγμές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια εδώ!

About Ekdromi.gr