φθινόπωρο στη λίμνη πλαστήρα

Φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα

Η δημοφιλής Λίμνη Πλαστήρα είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους top προορισμούς για τους επόμενους μήνες. Τα όμορφα νερά της που έχουν την ικανότητα να σε χαλαρώνουν, οι ατελείωτες βόλτες γύρω της αλλά και τα σπάνιας ομορφιάς τοπία που την περιβάλλουν, την έχουν κατατάξει, και όχι άδικα, σε έναν από τους πλέον όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Και η αλήθεια είναι πως το φθινόπωρο της πάει πολύ. Αναδεικνύει τα χρώματα της και “παίζει” με τα μάτια και τις αισθήσεις μας. Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό μας για ένα ταξίδι το φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα. Ας χαλαρώσουμε με τα μαγικά συστατικά της και ας περιπλανηθούμε γύρω της για να μάθουμε καλύτερα τα μυστικά της.

Φθινόπωρο στη Λίμνη Πλαστήρα

Καταρχάς το κύριο θέαμα στο ταξίδι μας αυτό είναι η ομορφιά της ίδιας της λίμνης. Στα νερά της καθρεφτίζονται όλα τα χρώματα του φθινοπώρου δημιουργώντας ένα τοπίο που μαγνητίζει το βλέμμα. Δεν πρέπει όμως να παραμείνετε στην πανοραμική θέα όσο όμορφη και αν είναι. Τη λίμνη θα πρέπει να την διασχείσετε. Άλλωστε, τα συνολικά 50 χιλιόμετρα της ακτογραμμής της προσφέρονται για βόλτες και περιπάτους. Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Σε κάποια σημεία με τα πόδια, σε άλλα με αυτοκίνητο (για να μπορείτε να προσεγγίσετε πιο εύκολα τα γύρω χωριά) είτε ακόμα, το πιο πρακτικό, με ποδήλατο.

Θα είναι κρίμα να μην δώσετε μια ευκαιρία στα πανέμορφα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη. Το Νεοχώρι, το Κρυονέρι και πολλά άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, θα γεμίσουν τιε ημέρες σας με ζεστή φιλοξενία και ξεχωριστές γεύσεις, δίνοντας έναν επιπλέον τόνο όμορφων αισθήσεων στο ταξίδι σας.

Για το τέλος, κρατήσαμε τις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στην ίδια τη λίμνη. Ετοιμαστείτε αναλόγως και απολαύστε τις αθλητικές επιλογές που προσφέρονται στο νερό. Δοκιμάστε να γνωρίσετε τη Λίμνη Πλαστήρα από μέσα είτε με κανό καγιάκ είτε και με ποδήλατο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.

Βρείτε τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για τη Λίμνη Πλαστήρα εδώ!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.