Φθινόπωρο στο Γύθειο

Φθινόπωρο στο Γύθειο

Πρόκειται για ένα από τα πλέον γραφικά σημεία της Πελοποννήσου. Το Γύθειο είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Νομού Λακωνίας και πρωτεύουσα της Μάνης. Πρόκειται για έναν οικισμό, 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης, ο οποίος μοιάζει να σκαρφαλώνει στους πρόποδες του Λαρυσίου όρους. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Γυθείου είναι το νησιώτικο άρωμα που εκπέμπει. Λίγοι είναι οι ηπειρωτικοί προορισμοί που θυμίζουν τόσο έντονα νησί, ένα νησί το οποίο μπορεί κανείς να προσεγγίσει οδικώς. Για το λόγο αυτό αποτελεί έναν προορισμό φημισμένο για καλοκαιρινές εξορμήσεις. Δεν είναι όμως μόνο το καλοκαίρι που η περιοχή αυτή μαγεύει με την ομορφιά της. Εξίσου (ή κατά πολλούς περισσότερο) όμορφο είναι και το Φθινόπωρο στο Γύθειο.

Φθινόπωρο στο Γύθειο – Η πρώτη βόλτα

Το πρώτο θέαμα που τραβά το βλέμμα του επισκέπτη είναι αναμφισβήτητα το υπέροχο λιμανάκι του Γυθείου. Με το γαλάζιο του νερού να καθρεφτίζει τα χρώματα της πόλης. Τα υπέροχα νεοκλασικά του σπίτια, τα ουζερί με τα κρεμασμένα χταπόδια, η πλατεία στο χωριό Μαυροβούνι που μαζεύει τον κόσμο τα βράδια, το ηλιοβασίλεμα που αλλάζει χρώμα σε όλο το κάδρο της πόλης. Παρ’ότι για πολλούς το Γύθειο είναι η βάση για κοντινές εκδρομές, έχει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα να αποτελεί από μόνο του προορισμό. Στο Γύθειο την καρδιά του επισκέπτη κλέβουν οι συνδυασμοί. Είναι γαλάζιο και ταυτόχρονα πολύχρωμο, είναι θαλασσινό και ηπειρωτικό, είναι παραδοσιακό και σύγχρονο.

Γύθειο: Το νησάκι Κρανάη

Αν θέλετε πάντως να πάτε όντως σε νησί, το Γύθειο προσφέρει και αυτή την επιλογή. Διασχίζοντας μια λεπτή λωρίδα γης, περνάτε στο νησί Κρανάη που φιλοξενήθηκε ο πρώτος παράνομος έρωτας καθώς σύμφωνα με το μύθο, σε αυτό το μικρό παραθαλάσσιο μέρος πέρασαν την πρώτη τους νύχτα ο Πάρης με την Ελένη πριν ξεκινήσουν για την Τροία.

Η γραφικότητα και οι υπέροχοι χρωματισμοί του Γυθείου δεν είναι προνόμιο μόνο του καλοκαιριού, η ομορφιά και η προσωπικότητα της πόλης την καθιστούν ιδανικό προορισμό ακόμα και για το φθινόπωρο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στο Γύθειο εδώ!

About Ekdromi.gr