Αράχωβα το φθινόπωρο

Η Αράχωβα το φθινόπωρο

Η Αράχωβα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας, κυρίως για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Η γραφικότητά της, σε συνδυασμό με τις υπέροχες γεύσεις και τους κοντινούς σε αυτήν προορισμούς για μικρές αποδράσεις, την κατατάσσουν στην ελίτ των εγχώριων ταξιδιωτικών επιλογών, ειδικά για τους μήνες εκτός καλοκαιριού. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως η Αράχωβα είναι ένα μέρος που έχει να προσφέρει πολλά, ακόμα και τους μήνες που το χιονοδρομικό δεν λειτουργεί. Πολύς κόσμος την επιλέγει το Πάσχα ή ακόμα και το καλοκαίρι. Γνωστή επίσης για το καρναβάλι της, αλλά και μαγική η Αράχωβα το φθινόπωρο.

Η Αράχωβα το φθινόπωρο – Η πρώτη εικόνα

Ο έρωτας με την Αράχωβα είναι αυτό που λέμε «με την πρώτη ματιά». Μόλις το αυτοκίνητο πάρει την τελευταία στροφή πριν από το χωρίο. Εκεί, η πρώτη εικόνα είναι αυτή που μαγεύει τον επισκέπτη. Το χωρίο της Αράχωβας. Αμφιθεατρικά σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του Παρνασσού, σε υψόμετρο 1000 μέτρων, με τα πέτρινα σπίτια και τις καμινάδες που βγάζουν τον λευκό τους καπνό κεντρίζει το ενδιαφέρον και αποτελεί το καλύτερο καλωσόρισμα. Οι πρώτες βόλτες στα πλακόστρωτα δρομάκια της είναι αυτές που θα σας κάνουν να τη λατρέψετε. Ανάμεσα από τα μικρά της μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα, τα μικρά café και τις πολλές επιλογές φαγητού. Η Αράχωβα ξέρει καλά το μυστικό να κερδίζει το μυαλό και το μάτι. Όσοι αρέσκεστε στο να δοκιμάζετε τοπικές σπεσιαλιτέ, σίγουρα θα πρέπει να πάρετε μια γεύση από την τοπική φορμαέλα, τις χειροποίητες χυλοπίτες και το γλυκό καρυδάτο.

Η Αράχωβα το φθινόπωρο – Κοντινές Εκδρομές

Δεν θα πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί και τους Δελφούς, που βρίσκονται σχεδόν δίπλα στην Αράχωβα. Ο Εθνικός Δρυμός επίσης είναι ιδανικός για πεζοπορίες (ειδικά το φθινόπωρο που τα περισσότερα μέρη του είναι προσβάσιμα). Και τα γύρω χωριά του Παρνασσού  όμως προσφέρονται για όμορφες εξερευνήσεις. Για όσους έχουν περισσότερο χρόνο και όρεξη, η Αράχωβα μπορεί να αποτελέσει ορμητήριο για εκδρομή ακόμα και στο Γαλαξείδι!

Η Αράχωβα απέχει μόνο 160 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Απόσταση που την καθιστά ιδανική ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Ο κόσμος τη λατρεύει για τις χειμερινές της ομορφιές και το χιόνι, αλλά λίγοι γνωρίζουν τις μοναδικές στιγμές που μπορεί να χαρίσει το φθινόπωρο.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στην Αράχωβα εδώ!

Χριστούγεννα στην Αράχωβα

Οι μέρες των εορτών πλησιάζουν. Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε με τον ευχάριστο πονοκέφαλο. Τον πονοκέφαλο της αναζήτησης της καλύτερης εκδρομής που θα μας κάνει να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα. Οι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους και περιμένουν τους ταξιδιώτες για να τους χαρίσουν μοναδικές στιγμές ξεκούρασης δίπλα σε χιονισμένα τοπία. Οι επιλογές, όπως πάντα, είναι πολλές. Κάθε χειμερινός προορισμός έχει τη δικιά του ομορφιά. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Το ekdromi.gr όμως προτείνει κάτι παραδοσιακό. Μια σταθερή και διαχρονική αξία που ξεπερνά τις μόδες και τις τα trends της κάθε εποχής και παραμένει. Ένα μέρος που για πολλά χρόνια είναι ένας από τους πιο κλασικούς και κοσμοπολίτικους χειμερινούς προορισμούς της χώρας. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια βόλτα τα Χριστούγεννα στην Αράχωβα;

Είτε είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, είτε του καλού φαγητού ή του ξενυχτιού ή απλά της χαλάρωσης, η Αράχωβα τα συνδυάζει όλα. Αυτή η πολυδιάστατη κουλτούρα που τη συνοδεύει, είναι που την κάνει προτεραιότητα για πολλούς ταξιδιώτες μόλις ο καιρός χειμωνιάζει. Μια βόλτα στη χριστουγεννιάτικη Αράχωβα είναι ικανή να σας πείσει για αυτό. Εκεί θα δείτε σκιερ που μόλις έχουν κατέβει από τον Παρνασσό και θέλουν τον χαλαρωτικό καφέ τους, μεγάλες παρέες που ψάχνουν το κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσουν τις τοπικές λιχουδιές, νεαρά ζευγάρια που ζουν το ρομαντισμό και περπατούν αγκαλιασμένοι τα στενά της, αλλά και μεγαλύτερα σε ηλικία ζεύγη που αρέσκονται στο να επιστρέφουν συχνά πυκνά στο αγαπημένος τους μέρος και ξέρουν πολύ καλά όλα τα μυστικά της περιοχής. Σίγουρα, όποιος θέλει να ζήσει τις ημέρες των Χριστουγέννων σε έναν προορισμό που θα τον γεμίσει με μοναδικές εικόνες, τότε επιβάλλεται να ξεκινήσει την ανάβαση προς την Αράχωβα.

Κάθε στενό, κάθε σοκάκι, κάθε ανηφορικό πλακόστρωτο κρύβει λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων. Σε κάθε ταβέρνα, cafe ή και bar, οι ήχοι και οι γεύσεις συνδυάζονται αρμονικά για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία κάτω από τον χιονισμένο Παρνασσό.

Όταν οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν και η διάθεση για ταξίδι και απόδραση ανεβαίνει, τότε σίγουρα ένας προορισμός είναι που μας έρχεται πρώτος στο μυαλό. Η Αράχωβα είναι μια από τους πιο δημοφιλείς επιλογές για μίνι και όχι μόνο χειμερινές αποδράσεις. Το χωριό αυτό που απέχει μιάμιση ώρα από την Αθήνα είναι το αγαπημένο των εκδρομέων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σημαντικότερος όλων, η ομορφιά του. Ομορφιά που ειδικά τώρα τις γιορτές είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η Χριστουγεννιάτικη Αράχωβα που έχει φορέσει τα γιορτινά της είναι πραγματικά ακαταμάχητη.

Είτε είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, είτε σας αρέσει η νυχτερινή ζωή και το καλό φαγητό, είτε ακόμα ένας απλός περίπατος, είτε όλα τα παραπάνω μαζί, η Αράχωβα είναι ένα μέρος που συνδυάζει έντονη ζωή, γραφικότητα και παράδοση αλλά και μεγάλη ισττορία στο σκι και το snowboard. Ειδικά για τις φετινές γιορτές, το ekdromi.gr έχει εξασφαλίσει για εσάς μια σειρά εξαιρετικών προσφορών για ξενοδοχεία στην Αράχωβα. Προσφορές που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Χριστουγεννιάτικη Αράχωβα – Προσφορές!

Μόλις μπείτε στο χωριό της Αράχωβας, ακριβώς στα δεξιά σας θα συναντήσετε το Arahova Inn. Η κεντρική του τοποθεσία σας βοηθά να είστε κοντά σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα τις γιορτές. Όμορφα, περιποιημένα και ζεστά δωμάτια με θέα το χωριό ή το βουνό περιμένουν τους επισκέπτες, δωμάτια τα οποία διαθέτουν όλες τις ανέσεις που θέλει ένας ταξιδιώτης!

Λίγο πιο έξω, στα 10 λεπτά από το κέντρο της Αράχωβας, σας περιμένει ο πανέμορφος ξενώνας Livadi Suites. Τα 4 δίκλινα μοντέρνα δωμάτιά του αλλά και οι 6 σουίτες του σας προσφέρουν ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον με εξαιρετική θέα. Καθίστε αναπαυτικά σε μια απο τις πολυθρόνες του, ανάψτε το τζάκι (που διαθέτουν όλα τα δωμάτια) και χαλαρώστε με τον πιο όμορφο τρόπο!

Όλοι γνωρίζουμε πως η Αράχωβα είναι ένα όνειρο. Πόσοι γνωρίζουν όμως οτι βρίσκεται και σε συγκεκριμένο δρόμο; Σε μια ήσυχη γειτονιά κάτω από τη γέφυρα θα βρείτε την Οδό Ονείρων. Έναν ξενώνα με άνετα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα μέσα σε ένα παραδοσιακό οίκημα που ακολοθεί πιστά την αρχιτεκτονική του χωριού. Μια πρόταση πραγματικά ονειρική.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Αράχωβα εδώ!  

Αράχωβα για Σαββατοκύριακα του χειμώνα

Η βασίλισσα των χειμερινών (και όχι μόνο) εξορμήσεων, η πανέμορφη Αράχωβα, με τη γραφικότητά της και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της είναι έτοιμη να μας υποδεχτεί και αυτόν τον χειμώνα. Ένας ορεινός προορισμός δίπλα ακριβώς στον Παρνασσό, που όμως δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Τα γραφικά της στενά, οι υπέροχες γεύσεις της και οι επιλογές σε φαγητό και ποτό, την καθιστούν ως έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Ιδανική λοιπόν η Αράχωβα για Σαββατοκύριακα του χειμώνα και ας δούμε τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει!

Ανάμεσα στον Παρνασσό και τους Δελφούς, η Αράχωβα αποτελεί μια γραφική μετάβαση από το άγριο τοπίο του βουνού προς την μαγεία του “ομφαλού της γης”. Η ομορφιά της Αράχωβας γίνεται αντιληπτή από τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας οπτική επαφή μαζί της. Ο πανέμοφρος αυτός οικισμός, διαθέτει μια κλασική γοητεία που τον έχει κάνει να είναι εδώ και πολλά χρόνια ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους μήνες του χειμώνα.

Τι δεν θα πρέπει να χάσετε σε μια 2ήμερη επίσκεψη στην Αράχωβα. Φυσικά μια βόλτα στο χιονοδρομικό του Παρνασσού. Είτε έχει χιόνι, είτε όχι, η άγρια ομορφιά του βουνού θα σας συναρπάσει. Μία επίσκεψη στους Δελφούς. Ο “ομφαλός της γης” βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην Αράχωβα και μία βόλτα σε αυτόν (αλλά και στο μουσείο του) θα έχει σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Μία βόλτα στα στενά της Αράχωβας. Τα πλακόστρωτα δρομάκια της και η γραφική της αρχιτεκτονική αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ατού της. Οι γεύσεις της. Προτάσεις υπάρχουν πολλές, ανάλογα με την όρεξη μπορείτε να διαλέξετε αυτή που προτιμάτε, μην παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, συνοδευόμενες πάντα από την τοπική φορμαέλα.

Οι ομορφιές της Αράχωβας είναι πολλές και διαφορετικές και απευθύνοται σε κάθε είδους ταξιδιώτη. Είναι ένα μέρος ικανό να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με πολλούς υπέροχους τρόπους!

Χειμερινή απόδραση στην Αράχωβα

Η αρχόντισσα του Παρνασσού ή βασίλισσα του χειμώνα; Όπως και αν την αποκαλέσετε, μια χειμερινή απόδραση στην Αράχωβα σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Γεμάτη ζωντάνια, κοσμοπολίτικη αύρα, φυσική ομορφιά και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Με το που φτάσετε στην Αράχωβα θα χαθείτε στα γραφικά σοκάκια και στο ειδυλλιακό τοπίο. Είτε είστε λάτρεις του κάλου φαγητού, της διασκέδασης και της χαλάρωσης, είτε των χειμερινών σπορ και των εξερευνήσεων τότε οι διακοπές στην Αράχωβα θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Χαρείτε την βόλτα σας στον κεντρικό δρόμο με τα όμορφα καφέ και τα προσεγμένα εστιατόρια, ενώ μπορείτε προμηθευτείτε τις  φημισμένες ντόπιες λιχουδιές από τα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων.

Κατά τη διαμονή σας στην πανέμορφη Αράχωβα, αξίζει να εξερευνήσετε την ευρύτερη περιοχή. Σε μόλις 12 χιλιόμετρα θα συναντήσετε τους Δελφούς, που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε. Όσοι αγαπούν την φυσική ομορφιά, ο Εθνικός Δρυμός είναι ιδανικός για πεζοπορία και εξερευνήσεις. Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων που σας προσφέρει το Ekdromi.gr

Rock Dandy Mountain House

Rock Dandy Mountain House Αράχωβα 
χειμερινή απόδραση στην Αράχωβα

Το Rock Dandy Mountain House

Ζήστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής σε ένα ζεστό περιβάλλον γεμάτο πολυτέλεια, άνεση και προσωπικότητα . Το Rock Dandy Mountain House είναι μια τριώροφη βίλα σε υψόμετρο 900+ μέτρων και σας προσφέρει μοναδική θέα στο Μαντείο των Δελφών, το βουνό και την Ιτέα. Χαρίστε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης που θα σας μείνουν αξέχαστες.

ViP Suite 4 Season

 Vip Souite 4 Seasons

Το ViP Souite 4 Season

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αράχωβας βρίσκεται το ViP Suite 4 Season. Απολαύστε τις παροχές του ξενοδοχείου, όπως δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, τηλεόραση με επίπεδη οθόνη και δωρεάν προϊόντα περιποίησης. Σας προσφέρει άνεση στην μετακίνηση σας αφού σε κοντινή απόσταση βρίσκονται καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ.

Four Chalet

  Four Chalet

Το Four Chalet

Κάτω από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού βρίσκεται το Four Chalet. Τέσσερα cozy chalet στο Λιβάδι της Αράχωβας, σας προσφέρουν όλες τις ανέσεις που αναζητάτε.  Όλες οι μεζονέτες έχουν θέα στον Παρνασσό, μεγάλο κήπο, σαλόνι με τζάκι και μπάνιο με σάουνα.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα εδώ.

Προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα

Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα βρίσκεται η βασίλισσα του χειμώνα, η Αράχωβα. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι την αποκαλούν έτσι καθώς είναι ένας προορισμός γεμάτος ζωντάνια, έντονο χαρακτήρα και άπειρες επιλογές για όλα τα γούστα. Είναι γνωστή για την κοσμοπολίτικη αύρα της και για την έντονη διασκέδαση που προσφέρει. Παράλληλα, η Αράχωβα είναι και ένας εναλλακτικός προορισμός με γραφικά σοκάκια, σπουδαία αξιοθέατα και υπέροχη φυσική ομορφιά. Αυτό όμως που την κάνει ακόμα πιο περιζήτητη είναι το χιονοδρομικό της κέντρο το οποίο είναι άψογα οργανωμένο για ατελείωτο παιχνίδι στο χιόνι για μικρούς και μεγάλους. Εξερευνήστε τις ομορφιές της με τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα, από το Ekdromi.gr. Ζήστε μια έντονη εμπειρία διακοπών χωρίς περιορισμούς, γεμάτη παιχνίδι και διασκέδαση.

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης
Προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα

Το Μπαλκόνι της Αγόριανης

Στο γραφικό χωριό Επτάλοφος βρίσκεται Το Μπαλκόνι της Αγόριανης. Προσφέρει θέα σε όμορφα ορεινά τοπία και διαθέτει και παραδοσιακό εστιατόριο. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε γήινα χρώματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις. Στο παραδοσιακό εστιατόριο του ξενοδοχείου θα απολαύσετε νόστιμα ελληνικά πιάτα με τοπικά προϊόντα δίπλα στο τζάκι καθώς και ελληνικό πρωινό. Δραστηριότητες όπως ποδηλασία και πεζοπορία διατίθενται στη γύρω περιοχή, ενώ η Αράχωβα απέχει 20 χιλιόμετρα.

Rock Dandy Mountain House Arachova

Rock Dandy Mountain House Arachova

Rock Dandy Mountain House Arachova

Το Rock Dandy Mountain House Arachova είναι ένα σπίτι στην Αράχωβα που ξεχωρίζει για την ισχυρή του προσωπικότητα. Πρόκειται για μια πέτρινη τριώροφη βίλα που βρίσκεται σε υψόμετρο 900+ μέτρων και η θέα που προσφέρει είναι μαγευτική. Ζήστε ατέλειωτες στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης σε ένα ζεστό περιβάλλον γεμάτο άνεση και πολυτέλεια με θέα στο Μαντείο των Δελφών, τα βουνά, την κοιλάδα και την Ιτέα.

5* ViP Chalet 4 Season

5* ViP Chalet 4 Season

5* ViP Chalet 4 Season

Στην περιοχή Λιβάδι βρίσκεται το συγκρότημα  5* ViP Chalet 4 Season. Βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από την Αράχωβα και αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Όλες οι μονάδες διαθέτουν καθιστικό με τηλεόραση και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Απολαύστε την διαμονή σας σε ένα περιβάλλον ζεστό και φιλόξενο που καλύπτει ανάγκες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα εδώ.

Η κλασική γοητεία της Αράχωβας

Το φθινόπωρο έχει κάνει έντονα την εμφάνισή του και το καλοκαίρι φεύγει πλέον οριστικά από τη σκέψη μας. Τώρα πλέον στο μυαλό μας έρχονται αυτόματα οι όμορφοι φθινοπωρινοί και χειμερινοί προορισμοί. Ο νους μας τρέχει σε όμορφα ορεινά τοπία, σε καταπράσινες πλαγιές και γραφικά χωριουδάκια. Όποτε συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα η πρώτη σκέψη πηγαίνει πάντα στην Αράχωβα. Σε αυτό τον τόσο γραφικό οικισμό, σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά του Παρνασσού, όπου σε κερδίζει με την πρώτη ματιά, πριν ακόμα μπεις μέσα στα στενά δρομάκια του. Άλλωστε, η κλασική γοητεία της Αράχωβας είναι αυτή που την έχει κάνει να είναι εδώ και πολλά χρόνια ο δημοφιλέστερος χειμερεινός προορισμός. Αυτό όμως που δεν ξέρουν πολλοί είναι πως ειδικά το φθινόπωρο, η Αράχωβα εκπέμπει μια ιδιαίτερη γοητεία, ικανή να μαγέψει τον επισκέπτη.

Και γιατί ειδικά το φθινόπωρο; Γιατί είναι πιο εύκολο να την περιδιαβείς, να την νιώσεις και να τη ζήσεις. Ναι, είναι ένας προορισμός δεμένος με τον χειμώνα. Αλλά, εάν δεν είστε λάτρης των σπορ του χιονιού, το φθινόπωρο μπορείτε σίγουρα να κάνετε πιο άνετα τις βόλτες σας και να εξερευνήσετε τους θησαυρούς της. Άλλωστε, μπορεί το ενδιαφέρον να περιστρέφεται στον κεντρικό της δρόμο, αλλά σίγουρα μια βόλτα στα στενά της θα σας γεμίσει με όμορφα συναισθήματα και εικόνες.

Η Αράχωβα είναι από μόνη της ένα παραμύθι. Οπότε οφείλετε να το διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος. Να κάνετε τον περίπατό σας στον κεντρικό δρόμο με τα μαγαζιά, να χαθείτε στα στενά του, όπου οι εικόνες είναι περισσότερο γραφικές και λιγότερο τουριστικές. Να επισκεφθείτε τους Δελφούς. Να δοκιμάσετε τις υπέροχες γεύσεις των εστιατορίων. Φυσικά να γευθείτε την τοπική φορμαέλα. Να απολαύσετε έναν χαλαρωτικό καφέ και φυσικά να ζήσετε την ξέφρενη βραδινή ζωή της.

Η Αράχωβα είναι από μόνη της ένας πλήρης προορισμός. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως, εκτός από τους Δελφούς, διαθέτει πολλούς κοντινούς προορισμούς τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε. Μη χάνετε την ευκαιρία λοιπόν, η φθινοπωρινή Αράχωβα έχει ήδη βάλει τα καλά της και σας περιμένει!

Βρείτε όλες τις προσφορές ξενοδοχείων του ekdromi.gr για την Αράχωβα εδώ!

Αράχωβα, στη σκιά του Παρνασσού

Σε απόσταση μικρότερη των 2 ωρών από την Αττική, μας υποδέχεται η υπέροχη βασίλισσα του χειμώνα, η δημοφιλής και μαγευτική Αράχωβα. Ένα μέρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις χειμερινές εξορμήσεις, την έντονη νυχτερινή ζωή, την παραδοσιακή γραφικότητα και τα σπορ στο χιόνι αφού βρίσκεται στη σκιά του Παρνασσού. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της γίνεται εύκολα αντιληπτός από την πρώτη κιόλας ματιά του επισκέπτη. Ένας χαρακτήρας που παραμένει αναλλοίωτος σε κάθε σημείο του όμορφου αυτού ορεινού χωριού. Τα γραφικά της στενά, οι υπέροχες γεύσεις της και οι επιλογές σε φαγητό και ποτό, την καθιστούν ως έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για μίνι αποδράσεις.

Η Αράχωβα βρίσκεται σχεδόν ανάμεσα στον Παρνασσό και τους Δελφούς. Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική για μικρές εκδρομές. Επισκεφθείτε τόσο στον πασίγνωστο αρχαιολογικό χώρο (γνωστό και ως ομφαλό της γης) όσο και το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Εκμεταλλευθείτε λοιπόν την ευκαιρία και γνωρίστε από κοντά ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα αλλά και το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της χώρας! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως και η Αράχωβα αυτή καθ’ αυτή στερείται ενδιαφέροντος. Το αντίθετο μάλιστα. Τα πλακόστρωτα δρομάκια της και η γραφική της αρχιτεκτονική αποτελούν δίχως αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα ατού της. Επίσης θα ήταν κρίμα να μην πειραματιστείτε με τις γεύσεις της. Προτάσεις άλλωστε υπάρχουν πολλές, ανάλογα με την όρεξη μπορείτε να διαλέξετε αυτή που προτιμάτε, μην παραλείψετε όμως να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, συνοδευόμενες πάντα από την τοπική φορμαέλα.

Οι ομορφιές της Αράχωβας είναι πολλές και διαφορετικές και απευθύνοται σε κάθε είδους ταξιδιώτη. Είναι ένα μέρος ικανό να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με πολλούς υπέροχους τρόπους! Οπότε οφείλετε να το διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος. Να κάνετε τον περίπατό σας στον κεντρικό δρόμο με τα μαγαζιά, να χαθείτε στα στενά του, όπου οι εικόνες είναι περισσότερο γραφικές και λιγότερο τουριστικές.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Αράχωβα εδώ!

About Ekdromi.gr