καλάβρυτα

Φύγαμε για Καλάβρυτα

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας των χειμερινών ευκαιριών. Τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη του χειμώνα, ξεκουράζονται από τους επισκέπτες των εορτών και αποτελούν μοναδική ευκαιρία για μίνι εκδρομές. Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή μέρη της Πελοποννήσου είναι, χωρίς αμφιβολία, τα Καλάβρυτα. Τόπος με μοναδικές ομορφιές, σπάνια σημεία ενδιαφέροντος αλλά και ένα εκπληκτικό χιονοδρομικό κέντρο που αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους των χειμερινών σπορ. Τι άλλο θέλει κανείς για το χειμερινό Σαββατοκύριακό του; Φύγαμε για Καλάβρυτα λοιπόν!

Φύγαμε για Καλάβρυτα

Το υπέροχο με το χωρίο των Καλαβρύτων, είναι πως, όταν κάποιος ακούει το όνομά τους, δεν του έρχεται μόνο ένα πράγμα στο μυαλό. Είναι δηλαδή ένας προορισμός που δεν είναι στενά συνδεδεμένος με ένα μόνο θέμα. Στους λάτρεις των χειμερινών σπορ τα Καλάβρυτα σημαίνουν χιονοδρομικό. Και όχι άδικα. Το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα στην Ελλάδα. Δίκαια λοιπόν συρρέουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για να χαρούν τα παιχνίδια στο χίονι και να απολαύσουν τον καφέ και το ρόφημά τους στο σαλέ.

Για άλλους, τα Καλάβρυτα είναι στενά συνδεδεμένα με την ιστορία. Πράγμα εξίσου φυσιολογικό. Τόπος με πλούσια ιστορία τόσο στην περίοδο της Ελληνικής επανάστασης, όσο και στην περίοδο της κατοχής, η περιοχή των Καλαβρύτων διαθέτει πολλά και σημαντικά μνημεία που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει ένα, παγκοσμίου φήμης, αξιοθέατο που διαθέτει η περιοχή. Και δεν είναι άλλο από τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο. Μια διαδρομή σπάνιας ομορφιάς που θεωρείται από τις πλέον όμορφες αλλά και γραφικές διαδρομές της χώρας μας. Δικαίως λοιπόν έχει αποσπάσει το χαρακτηρισμό της θεαματικότερης σιδηροδρομικής γραμμής των Βαλκανίων. Πρόκειται για μία διαδρομή που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα και προσφέρει μια αξέχαστη περιήγηση σε όποιον επιλέξει να τον ανακαλύψει.

Τα Καλάβρυτα έχουν πολλούς λόγους για να τα επισκεφθεί και να τα ανακαλύψει κανείς. Σε όποια κατηγορία ταξιδιώτη και αν ανήκετε, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τις ομορφιές του χωριού αυτού.

Βρείτε εδώ τις μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα!

About Ekdromi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.