άγιος ιωάννης πηλίου

Αφιέρωμα στα χωριά του Πηλίου: Άγιος Ιωάννης

Γνωστό σε όλους μας το Πήλιο, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Μεγάλο του ατού το γεγονός ότι συνδυάζει με μαγικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Αλλά και το πράσινο με το γαλάζιο, το βράχο με την αμμουδιά. Από τα πιο δημοφιλή χωριά του Πηλίου, η Μαρυνίτσα, ή αλλιώς «Μπαλκόνι του Πηλίου» λόγω της υπέροχης θέας της, αλλά και η Πορταριά. Υπάρχουν όμως και γραφικότατα χωριά τα οποία είναι λιγότερο γνωστά στον πολύ κόσμο,  ένα από αυτά είναι ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου ο οποίος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της περιοχής.

Άγιος Ιωάννης Πηλίου

Ο Άγιος Ιωάννης, χτισμένος πάνω σε μια πανέμορφη παραλία, ήταν ένα μικρό ψαροχώρι στη δεκαετία του ’70. Έχει όμως εξελιχθεί και στις μέρες μας αποτελεί έναν άρτια οργανωμένο τουριστικό προορισμό. Διαθέτει υπέροχες φυσικές ομορφιές και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα όπου σφύζει από ζωή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στον Άγιο Ιωάννη μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα ενώ παράλληλα έχετε και τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας σε πολλά διαφορετικά είδη θαλασσίων σπορ.

Εκτός του νερού, η περιοχή προσφέρεται  και για τους φίλους της πεζοπορίας.  Στον Άγιο Ιωάννη οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα από αμέτρητα μονοπάτια τα οποία οδηγούν στις κοντινές στο χωριό παραλίες. Με βάση τον Άγιο Ιωάννη, μπορείτε να επισκεφθείτε τις κοντινές παραλίες Πλάκα και Παπά-Νερό. Λίγο πιο μακριά βρίσκονται η Φακίστρα και ο γνωστός Μυλοπόταμος. Για όσους θέλουν να δουν από κοντά και άλλα χωριά του Πηλίου, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται η Τσαγκαράδα, ο Άγιος Δημήτριος, καθώς και τα χωριά Κισσός, Μούρεσι και Ανήλιο.

Για όσους αρέσκονται σε περιπάτους στη φύση, στην γνωριμία με νέες περιοχές και γραφικά χωριά, αλλά και σε περιπλανήσεις σε πανέμορφες παραλίες, ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ιδανικό προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προβεβλημένα χωριά του Πηλίου. Αντίθετα η προσωπικότητα του και ο κοσμοπολίτικος αέρας του είναι ικανά να σας συναρπάσουν.

 

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου εδώ!

About Ekdromi.gr