μακρυνίτσα

Αφιέρωμα στα χωριά του Πηλίου: Μακρυνίτσα

Η Μακρυνίτσα αποτελεί έναν ακόμα γραφικό οικισμό που, μαζί με τα υπόλοιπα 6 χωριά, συνθέτουν την ορεινή περιοχή του Πηλίου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σε μία επίσκεψή του το 1934 την ονόμασε «Μπαλκόνι του Πηλίου». Χαρακτηρισμός που μόνο τυχαίος δεν είναι. Η θέα που απλόχερα προσφέρει η Μακρυνίτσα προς την πόλη του Βόλου και τον Παγασητικό κόλπο είναι εξαιρετική.

Η Μακρυνίτσα Πηλίου

Η Μακρυνίτσα ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά του ταξιδιώτη. Έχει τη δικιά της αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, πολλά διατηρημένα παραδοσιακά αρχοντικά σπίτια και πλακόστρωτα καλντερίμια. Όλα αυτά σε έναν υπέροχο συνδυασμό με τη φυσική της ομορφιά. Σε ένα καταπράσινο φόντο που αποτελείται ως επί το πλείστον από πλατάνια, καστανιές, καρυδιές και οξιές.

Λίγο πριν την κεντρική της πλατεία συναντάμε μια επιγραφή που μας ενημερώνει πως το χωριό χτίστηκε το 1204. Έπειτα, στον κεντρικό της πεζόδρομο, θα συναντήσουμε πληθώρα μικρών τουριστικών μαγαζιών και στη συνέχεια θα φτάσουμε στο γνωστό «παζάρι», δηλαδή στο σημείο που υπάρχει η κεντρική πλατεία με τα πλατάνια και ο ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται εκεί από το 1792. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η πλατεία είναι γεμάτη από κόσμο που πίνει σε χαλαρούς ρυθμούς τον καφέ και το τσίπουρό του. Πίσω από την εκκλησία θα δείτε τη μαρμάρινη κρήνη του «Αθάνατου Νερού» (ή «Λιοντάρια») που χρονολογείται από το 1809, από την οποία βγαίνει νερό μέσα από τρεις χάλκινες λιονταροκεφαλές. Μην ξεχάσετε επίσης να επισκεφθείτε μερικές από τις εκκλησίες της Μακρυνίτσας, φημολογείται πως υπάρχουν συνολικά περίπου 60 ενώ 40 από αυτές αποτελούν πλέον ιστορικά μνημεία.

Η ξεχωριστή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, το άψογο δέσιμο της γραφικότητας με τη φύση καθώς και η μαγευτική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο συνθέτουν έναν μοναδικής ομορφιάς πίνακα που φέρει το όνομα «Μακρυνίτσα», ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της χώρας μας που μαζεύει χιλιάδες επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Αξίζει δίχως άλλο να την επισκεφθείτε!

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Πήλιο εδώ!

About Ekdromi.gr