αγκίστρι

Αγκίστρι για αξέχαστα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα

Το Αγκίστρι βρίσκεται δίπλα σχεδόν στην Αίγινα, αποτελεί έναν προορισμό πολύ δημοφιλή για μονοήμερες εκδρομές αλλά και αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Χαρακτηριστικό το μέγεθός του, καθώς καταλαμβάνει μόλις 12 τ. χλμ. έκτασης, καθώς και το πράσινο που αποτελεί το κύριο χρώμα του λόγω των μεγάλων πευκόφυτων εκτάσεων που έχει. Πρόκειται για ένα νησί που προσφέρει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες αλλά και πολύ όμορφες εικόνες. Η τουριστική υποδομή του είναι αξιόλογη, άρτια οργανωμένη και μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδος επισκέπτη.

Αγκίστρι για μοναδικά διήμερα!

Συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και με την Αίγινα. Μόλις ο επισκέπτης φτάσει στο κύριο λιμάνι, τη Σκάλα (υπάρχει και ο Μύλος) καταλαβαίνει αμέσως τις ομορφιές που πρόκειται να συναντήσει στο νησί. Πολλά καφέ, μπαρ και ταβέρνες απλώνονται κατά μήκος της παραλίας έτοιμες να προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι στα τοπικά εστιατόρια!

Μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε ομορφιά, το Αγκίστρι είναι γνωστό για τις πανέμορφες παραλίες του. Μόλις 10 λεπτά από το λιμάνι, θα συναντήσετε την παραλία «Σκλήρη» με τα πεντακάθαρα νερά της. Η πιο γνωστή παραλία στο Αγκίστρι είναι η Χαλικιάδα. Εκεί χρειάζεται να επιστρατεύσετε τις ορειβατικές σας δυνατότητες καθώς η κατάβαση είναι σχετικά δύσκολη. Κατεβαίνοντας νότια στο νησί, θα συναντήσετε τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγονέρα. Παραλίες για κάθε τύπο επισκέπτη καθώς στη Μεγάλη θα βρείτε τις ανέσεις της οργανωμένης αμμουδιάς ενώ η Μικρή προτείνεται περισσότερο σε ανθρώπους που τους συναρπάζουν τα μέρη με λιγότερο κόσμο, τα πιο prive. Και στις δύο παραλίες τα πεύκα φτάνουν σχεδόν μέχρι το νερό, δημιουργώντας τοπία μοναδικής, σπάνιας ομορφιάς. Τέλος, η Απόνησος είναι η λιγότερο γνωστή παραλία του νησιού, ένα σύνολο από πεύκα και βράχια που οδηγούν σε καταγάλανα νερά.

Το Αγκίστρι είναι ένας προορισμός τόσο κοντινός αλλά και τόσο διαφορετικός ταυτόχρονα, μια όαση ηρεμίας και φυσικού πλούτου πολύ κοντά στην Αττική, ένα νησί ικανό να μαγέψει τον επισκέπτη και να τον κάνει να νιώσει πως βρίσκεται σε μέρη μακρινά.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στο Αγκίστρι εδώ!

About Ekdromi.gr